×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
21/03/2018
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Η 21η Μαρτίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως μέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προτείνουν βιβλία για όλες τις ηλικίες για σκέψη και προβληματισμό.

Από το 1966 καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής άνοιξε πυρ σε μια διαδήλωση φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εβδομήντα άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.
Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την ημέρα προτείνουν σχετικά βιβλία για μικρούς και μεγάλους.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 

Το βαμμένο πουλί του Γιέρζι Κοζίνσκι
Μια συγκλονιστική αφήγηση με θέμα την οδύσσεια ενός εξάχρονου αγοριού στην Ανατολική Ευρώπη το οποίο οι γονείς του το στέλνουν σε μια ανάδοχη οικογένεια για να επιβιώσει από τη λαίλαπα του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Ένα κλασικό βιβλίο που άντεξε στον χρόνο, επειδή ακριβώς περιγράφει μοναδικά την ίδια τη φύση της βαναυσότητας αλλά και την πάλη για επιβίωση.

Περιμένοντας τους βαρβάρους του J. M. Coetzee
Μια παραβολή για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1982 στη Νότια Αφρική, την εποχή του απαρτχάιντ. Είναι η ιστορία μιας αυτοκρατορίας που, στον αγώνα της να καταστείλει εν τη γενέσει της μια φημολογούμενη εξέγερση των βαρβάρων, εκβαρβαρώνεται σταδιακά η ίδια. Διαβάστε το για να δείτε πού μπορεί να οδηγήσει το φυλετικό μίσος μια κοινωνία.

Η νύχτα του Ελί Βιζέλ
Γραμμένο σε γλώσσα λιτή, με τη ματιά του αυτόπτη μάρτυρα, το βιβλίο αποτελεί μία από τις πιο άμεσες και διεισδυτικές αφηγήσεις που γράφτηκαν ποτέ για το Ολοκαύτωμα, η οποία έχει διαβαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες, διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Παγωμένη νύχτα του Arnaldur Indridason
Ο επιθεωρητής Έτλεντουρ θα ασχοληθεί με τη δολοφονία ενός δεκάχρονου μετανάστη, που θα σταθεί αφορμή για να ξεσκεπάσει την ένταση που σιγοβράζει κάτω από την πολιτισμένη και πολυπολιτισμική επιφάνεια της ισλανδικής κοινωνίας: ξενοφοβία, φυλετικές προκαταλήψεις και ρατσισμός.
 

ΧΡΟΝΙΚΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
 

Δεν θέλαμε να ξέρουμε των Brunhilde Pomsel, Thore D. Hansen
Η γραμματέας του Γκέμπελς αποκαλύπτει
Μια συγκλονιστική όσο και επίκαιρη προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική απάθεια. Η Brunhilde Pomsel, γραμματέας ενός από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην Ιστορία, αφηγείται τη ζωή της σε ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να υπενθυμίσει ότι η απειλή του φασισμού εξακολουθεί να είναι παρούσα – και μας δίνει μια εικόνα της κοινοτοπίας του κακού.

Όχι εγώ: Ο ναζισμός μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του Joachim Fest
Ένα βιβλίο-σταθμός, η συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου και ιστορικού Γιόαχιμ Φεστ για το πώς πέρασε την παιδική του ηλικία στη ναζιστική Γερμανία ως γιος ενός αρνητή του ναζισμού και του Χίτλερ με αντιστασιακή δράση.

Στον κήπο με τα θηρία  του Έρικ Λάρσον
Ένα συναρπαστικό χρονικό της ανόδου του Τρίτου Ράιχ
Μια συναρπαστική αποτύπωση της πορείας μιας ολόκληρης κοινωνίας προς την τρέλα. Ένας φονικός σπασμός βίας θα βουτήξει την πόλη στο αίμα και θα αποκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα του Χίτλερ και τις τερατώδεις φιλοδοξίες του.

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Για μεγάλα παιδιά

Η τελευταία μαύρη γάτα του Ευγένιου Τριβιζά
εικονογράφηση: Στίβεν Γουέστ
Μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα, ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της δεισιδαιμονίας.

Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα της Μαρούλας Κλιάφα
Ένα βιβλίο μυθοπλασίας με πρωταγωνίστρια μια νεαρή εβραιοπούλα που διατρέχει την Κατοχή, περιγράφοντας ταυτόχρονα το εσωτερικό ταξίδι της ηρωίδας προς την ενηλικίωση. Ένα βιβλίο που με την πλοκή του θα συναρπάσει και με την αλήθεια του θα συγκινήσει όχι μόνο τους έφηβους αλλά και τους ενήλικους αναγνώστες.

Τα άλογα του χειμώνα του Φίλιπ Κερ
Μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με πρωταγωνίστρια ένα δεκατετράχρονο κορίτσι με το κίτρινο άστρο ραμμένο στο παλτό της. Η αφήγηση ενός σκληρού, αγωνιώδους αλλά ελπιδοφόρου αγώνα επιβίωσης ενάντια σε συνθήκες αποκαρδιωτικές και περιστατικά ανέλπιδα. Ο θρίαμβος της θέλησης και της ζωής και η πίστη στη δύναμη του ανθρώπου.
 

Για μικρότερα παιδιά

Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου της Ruth Rocha
εικονογράφηση: Otavio Roth
Ένα βιβλίο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που προσφέρει με απλό και σύντομο τρόπο στα παιδιά και τους νέους το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά, όλα κυλούσαν ήρεμα. Μέχρι που εγκαταστάθηκαν στην κορυφή του βουνού δύο πλάσματα από τον πλανήτη Γκρι. Οι κάτοικοι είχαν ακούσει ιστορίες φοβερές. Να ήταν πράγματι αληθινές; Τι πλάσματα άραγε είναι τούτα που έχουν σπείρει τον τρόμο στον Κόκκινο Πλανήτη;

Ο σκύλος Κάρλος της Μαρίας Σκαμάγκα
εικονογράφηση: Αλία Ζάε
Το αναπάντεχο ταξίδι ενός σπάνιου και ιδιαίτερου παιχνιδιού από ένα προνομιούχο αθηναϊκό προάστιο ως την αγκαλιά ενός παιδιού από έναν τόπο μακρινό. Ένα τρυφερό παραμύθι για την τύχη που η ζωή επιφυλάσσει στις προσδοκίες μας, για την ανατροπή, την περιπλάνηση, γι’ αυτά που χάνουμε και για όσα θαυμαστά βρίσκουμε όταν νομίζουμε πως όλα έχουν χαθεί.

10 μέρες στην τρελογιαγιά της Λώρης Κέζα
Ένα μυθιστόρημα για την ξενοφοβία και τις διαρκείς μετακινήσεις των ανθρώπων, για τις συνήθειες που αλλάζουν από τόπο σε τόπο κι από εποχή σε εποχή αλλά και για την αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους.