×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Με την πεποίθηση ότι κάθε επιχείρηση είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας μέσα στην οποία δημιουργείται και αναπτύσσεται, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προχωρούν και συμμετέχουν σε δράσεις που έχουν στόχο να βοηθήσουν μέρη του κοινωνικού συνόλου που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο της Μαριέττας Κόντου με τίτλο Φτου ξελύπη, που κυκλοφορεί στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά» με τις εικόνες του Στάθη Πετρόπουλου και απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών, μεταφράστηκε στα αραβικά από την Πέρσα Κουμούτση και τον Abdelaziz Mohamed Abbas, και ταξίδεψε όπως η πρωταγωνίστριά του, η νεαρή Νουρ, φτάνοντας στα χέρια 2.000 αραβόφωνων παιδιών-προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικές δομές που φιλοξενούν και σε σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα. Στη διανομή του βιβλίου βοήθησαν οργανώσεις που ασχολούνται και φορείς που ευαισθητοποιούνται σε τέτοια ζητήματα όπως η ΑΡΣΙΣ, η ΜΕΤΑδραση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ο Δήμος Αθηναίων (Πρόγραμμα Στέγασης), καθώς και μεμονωμένοι εκπαδευτικοί.
Η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου, με αφορμή την ειδική αυτή έκδοση, έγραψε ένα προσωπικό σημείωμα το οποίο επίσης μεταφράστηκε στα αραβικά για να συνοδεύσει την αποστολή των βιβλίων και να διαβαστεί από τα παιδιά.
Το βιβλίο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Yusra Mardini, πρόσφυγα από τη Συρία και κολυμβήτρια, που περνώντας από το Αιγαίο τράβηξε μαζί με την αδελφή της τη βάρκα στην οποία επέβαιναν αυτή και τόσοι άλλοι συμπατριώτες της, προκειμένου να τους γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό, και κατόρθωσε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.


Με ένα βιβλίο δίνεις χαρά
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» για να χαρίσουμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα. Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, καλούμε τους αναγνώστες να ενισχύσουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης, αγοράζοντας οποιοδήποτε παιδικό ή εφηβικό βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ελπίζουμε οι αναγνώστες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας, χαρίζοντας περισσότερα παιδικά βιβλία και ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που εργάζεται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.


Ένα βιβλίο για μια νέα αρχή

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποστηρίζουν εδώ και χρόνια τον θεσμό των βιβλιοθηκών και από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των σχολείων και της παιδικής βιβλιοθήκης της Καρδίτσας που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές στα τέλη του Σεπτέμβρη 2020 μετά τον σφοδρό κυκλώνα ΙΑΝΟ. Δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους προσφέρουν συνολικά 240 παιδικά και νεανικά βιβλία από τον κατάλογό τους για να γεμίσουν όσα ράφια άδειασαν, αλλά και τις καρδιές των παιδιών με όμορφα συναισθήματα.
Ελπίζουμε με την πράξη αυτή να δημιουργήσουμε μια ρωγμή αισιοδοξίας σε ένα σκοτεινό τοπίο.

Η δωρεά αφορά τα σχολεία:
5ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 13ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 37ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, Δημοτικό Σχολείο Σταυρού Καρδίτσας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, καθώς και την Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγ. Γεωργίου «Δ.Ο.Π.Α.Κ.».


Ένα βιβλίο δίνει χρώμα

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποστηρίζουν εδώ και χρόνια τον θεσμό των βιβλιοθηκών και από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών του Νηπιαγωγείου Ροβιών Ευβοίας που βρέθηκε στο επίκεντρο των καλοκαιρινών πυρκαγιών (2021). Δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους προσφέρουν συνολικά 15 παιδικά βιβλία από τον κατάλογό τους για να γεμίσουν όσα ράφια άδειασαν αλλά και τις καρδιές των παιδιών με όμορφα συναισθήματα.

Ελπίζουμε η πράξη αυτή να δώσει στα παιδιά και στον τόπο αυτό την ελπίδα για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.