×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Με την πεποίθηση ότι κάθε επιχείρηση είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας μέσα στην οποία δημιουργείται και αναπτύσσεται, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προχωρούν και συμμετέχουν σε δράσεις που έχουν στόχο να βοηθήσουν μέρη του κοινωνικού συνόλου που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο της Μαριέττας Κόντου με τίτλο Φτου ξελύπη, που κυκλοφορεί στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά» με τις εικόνες του Στάθη Πετρόπουλου και απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών, μεταφράστηκε στα αραβικά από την Πέρσα Κουμούτση και τον Abdelaziz Mohamed Abbas, και ταξίδεψε όπως η πρωταγωνίστριά του, η νεαρή Νουρ, φτάνοντας στα χέρια 2.000 αραβόφωνων παιδιών-προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικές δομές που φιλοξενούν και σε σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα. Στη διανομή του βιβλίου βοήθησαν οργανώσεις που ασχολούνται και φορείς που ευαισθητοποιούνται σε τέτοια ζητήματα όπως η ΑΡΣΙΣ, η ΜΕΤΑδραση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ο Δήμος Αθηναίων (Πρόγραμμα Στέγασης), καθώς και μεμονωμένοι εκπαδευτικοί.
Η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου, με αφορμή την ειδική αυτή έκδοση, έγραψε ένα προσωπικό σημείωμα το οποίο επίσης μεταφράστηκε στα αραβικά για να συνοδεύσει την αποστολή των βιβλίων και να διαβαστεί από τα παιδιά.
Το βιβλίο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Yusra Mardini, πρόσφυγα από τη Συρία και κολυμβήτρια, που περνώντας από το Αιγαίο τράβηξε μαζί με την αδελφή της τη βάρκα στην οποία επέβαιναν αυτή και τόσοι άλλοι συμπατριώτες της, προκειμένου να τους γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό, και κατόρθωσε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.


Με ένα βιβλίο δίνεις χαρά
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» για να χαρίσουμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα. Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, καλούμε τους αναγνώστες να ενισχύσουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης, αγοράζοντας οποιοδήποτε παιδικό ή εφηβικό βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ελπίζουμε οι αναγνώστες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας, χαρίζοντας περισσότερα παιδικά βιβλία και ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που εργάζεται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.


Ένα βιβλίο για μια νέα αρχή

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποστηρίζουν εδώ και χρόνια τον θεσμό των βιβλιοθηκών και από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των σχολείων και της παιδικής βιβλιοθήκης της Καρδίτσας που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές στα τέλη του Σεπτέμβρη 2020 μετά τον σφοδρό κυκλώνα ΙΑΝΟ. Δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους προσφέρουν συνολικά 240 παιδικά και νεανικά βιβλία από τον κατάλογό τους για να γεμίσουν όσα ράφια άδειασαν, αλλά και τις καρδιές των παιδιών με όμορφα συναισθήματα.
Ελπίζουμε με την πράξη αυτή να δημιουργήσουμε μια ρωγμή αισιοδοξίας σε ένα σκοτεινό τοπίο.

Η δωρεά αφορά τα σχολεία:
5ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 13ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 37ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, Δημοτικό Σχολείο Σταυρού Καρδίτσας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, καθώς και την Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγ. Γεωργίου «Δ.Ο.Π.Α.Κ.».


Ένα βιβλίο δίνει χρώμα

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποστηρίζουν εδώ και χρόνια τον θεσμό των βιβλιοθηκών και από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών του Νηπιαγωγείου Ροβιών Ευβοίας που βρέθηκε στο επίκεντρο των καλοκαιρινών πυρκαγιών (2021). Δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους προσφέρουν συνολικά 15 παιδικά βιβλία από τον κατάλογό τους για να γεμίσουν όσα ράφια άδειασαν αλλά και τις καρδιές των παιδιών με όμορφα συναισθήματα.

Ελπίζουμε η πράξη αυτή να δώσει στα παιδιά και στον τόπο αυτό την ελπίδα για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.


Βιβλία για Χρόνια Πολλά

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με την ευχή όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή, τη γνώση και τη διασκέδαση προχώρησαν σε δωρεά βιβλίων από τον παιδικό τους κατάλογο, με στόχο να μοιράσουν χαρά σε παιδιά που το έχουν ανάγκη τις ημέρες των γιορτών. Τα βιβλία συσκευάστηκαν και στάλθηκαν σε κάθε παιδί ονομαστικά με τις ευχές και την αγάπη των παιδιών των εργαζομένων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γέμισε το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου χρώμα από τις ζωγραφιές των παιδιών μας με την ελπίδα να φέρουν χαμόγελο στο πρόσωπο των συνομηλίκων τους.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν 350 βιβλία στους παρακάτω φορείς:
Σύλλογος «Πίστη» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα»
Ο Σύλλογος «Πίστη» απαρτίζεται από γονείς παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στις Αιματολογικές-Ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «H Αγία Σοφία», καθώς και στην Ογκολογική Μονάδα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – «Ελπίδα».

Κιβωτός του Κόσμου
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»
«Η Παιδική Στέγη» υποστηρίζει ενεργά την εργαζόμενη μητέρα εδώ και 81 χρόνια. Κάθε χρόνο φιλοξενεί στις πρότυπες στέγες της γύρω στα 400 περίπου παιδιά. Το Ίδρυμα στάθηκε και στέκεται αρωγός σ’ αυτή την ανάγκη φύλαξης και φροντίδας των μικρών παιδιών.


Βιβλία που φτάνουν παντού

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποστηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό των βιβλιοθηκών και παράλληλα αγωνίζονται ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να απολαμβάνουν τη μαγεία της ανάγνωσης ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής, της καταγωγής και των οικονομικών δυνατοτήτων τους.  Έτσι προχώρησαν σε δωρεά περ. 2.500 βιβλίων από τον παιδικό τους κατάλογο στους παρακάτω οργανισμούς.

75 παιδικά βιβλία στο We Need Books
H πρώτη πολύγλωσση δανειστική βιβλιοθήκη με μια συνεχώς αυξανόμενη συλλογή με περισσότερα από 14.000 βιβλία σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ανοικτή σε όλον τον κόσμο.

1.900 παιδικά βιβλία στο Library 4 all
Mία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

400 παιδικά βιβλία στην ΑΡΣΙΣ
Μια κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους όπως αυτά αναφέρονται στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, ιδίως τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.