×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
S3.gy.digital%2fmetaixmio%2fuploads%2fasset%2fdata%2f6144%2f1920x580 sxoleio

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σεπτέμβριος 2023-Μάιος 2024

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Διαπιστώνοντας το έως τώρα αυξημένο ενδιαφέρον που έχουν δείξει τα σχολεία και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη συμμετοχή των σχολικών ομάδων καθώς και την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, σας παρουσιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραστάσεων, ειδικά σχεδιασμένων από τους συνεργάτες μας, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εάν είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε με τους μαθητές σας κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Παιδικού Βιβλίου (κα. Δάφνη Βρέλλη, paidiko@metaixmio.gr, 6981089945), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και να το δηλώσετε.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης στον χώρο του σχολείου σας ή διαδικτυακά.

Για τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο

 • «Πίκο και Λόλα – Κουκλοθεατρική παρουσίαση» ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Πίκο και η Λόλα αποφασίζουν να πάνε μια εκδρομή, αλλά κάποιος από τους δυο δεν είναι έτοιμος στην ώρα του. Όταν όμως υπάρχει καλή διάθεση, όλα γίνονται...
Μια διασκεδαστική ιστορία γραμμένη σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από την οποία ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και φυσικά να γελάσουν!

Θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθεατρική παρουσίαση της Εκδρομής από την επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου.
Κείμενο: Λίνα Σωτηροπούλου, Διασκευή και Εμψύχωση: Χρήστος Χριστόπουλος, Κατασκευές: Μαργαρίτα Δημητρούση
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
35 | Διάρκεια: 40 λεπτά | Κόστος: 70 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Για το Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο, την Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού

 • «Ο ραφτάκος των λέξεων»

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» παρουσιάζει την παράσταση Ο ραφτάκος των λέξεων, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση και παντομίμα για την ιστορία ενός ράφτη που έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις, διαλέγοντάς τες τόσο προσεκτικά που να κρατούν τους ανθρώπους ζεστούς τον χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι.

Διασκευή-Τραγούδια: Τίνα Γιωτοπούλου, Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας, Καλλιτεχνική Επιμέλεια-Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Πλατύραχος, Εικαστική Επιμέλεια-Ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα, Επιμέλεια Κίνησης: Άννα Αννουσάκη, Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Γιούλη Καρναχωρίτη, Επιστημονικός Σχεδιασμός Διαδραστικού Μέρους: Φλώρα Σπύρου
Ελάχιστος αριθμός παιδιών:
45 | Διάρκεια: 70 λεπτά | Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

* Παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο «Τέχνες και Παιδί» (κα Αλεξάνδρα Λιακοπούλου 210 3803197, texnes.paidi@gmail.com, Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ.- 2 μ.μ.)

 • «Γίνε και εσύ μαθητευόμενος Μαχητής του Ντάο!» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Με την καθοδήγηση του παππού Σίφου, λύσε την Υπόθεση Ηλιακό Τσάι καθώς και τον ακαταλαβίστικο γρίφο για ένα Λυπημένο πάντα και μάθε γιατί ο πλανήτης μας έχει πυρετό. Μαζί θα γίνουμε επιστήμονες, θα παίξουμε και θα δοκιμάσουμε τον διαλογισμό των μαθητευόμενων ηρώων του βιβλίου. Ένα πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή, την εξαφάνιση της βιοποικιλότητας και το τι μπορεί να κάνει καθένας μας για αυτά.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη»
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 1 ώρα | Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.

Για το Προνήπιο, το Νηπιαγωγείο, την Α’ και Β’ Δημοτικού

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • «Εργαστήριο Φιλοσοφίας» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Μέσα από τη σειρά βιβλίων «Ο μικρός φιλόσοφος» ακολουθούμε τον Πίκολο στις περιπέτειές του και παρακολουθούμε τις σχέσεις με τους γονείς του, πώς παίζει με τους φίλους του, αλλά και τι τον εκνευρίζει, τον στενοχωρεί ή τον κάνει χαρούμενο. Με εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες, εξερευνούμε τα διαφορετικά συναισθήματα που μας κυριεύουν μέσα στη μέρα και συζητάμε τους τρόπους που επηρεάζουν τον καθένα μας. Συλλογικά αναζητούμε εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και τα συναισθήματα των φίλων μας, των συμμαθητών μας και της οικογένειάς μας.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’Ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 70 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «Είμαστε το Δάσος» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Μέσα από ένα διασκεδαστικό εργαστήρι με μπόλικο παιχνίδι, συζήτηση, εικαστικές δημιουργίες και φυσικά παρέα με το νέο βιβλίο της Μαρία Τζανφεράρι Γίνε δέντρο!, μαθαίνουμε πολλές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για τα δέντρα και τα δάση μας. Μαθαίνουμε πώς τα δέντρα ενός δάσους προστατεύουν και φροντίζουν το ένα το άλλο, όπως τα μέλη μιας οικογένειας, πώς μεταφέρουν το ένα στο άλλο ειδήσεις –πληροφορίες για τα έντομα, τα ρεύματα του αέρα ή άλλους κινδύνους– μέσω των διασταυρούμενων ριζών τους, ποια είναι αυτά που αποκαλούμε «δέντρα-μετανάστες». Μαθαίνουμε επίσης γιατί είναι τόσο σημαντικό να προστατεύουμε τα δέντρα γύρω μας, αλλά και πόσα μπορούμε να διδαχτούμε από το κοινωνικό τους σύστημα!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’Ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 70 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «Οι οθόνες δεν είναι για όλη την ώρα»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Ένα βιωματικό πρόγραμμα που μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο πολύ έχουν μπει οι οθόνες στη ζωή μας, πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε και πότε θα ήταν καλό να τις κλείνουμε. Μέσα από τη συζήτηση και το θεατρικό παιχνίδι, αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και καταγράφουμε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να διασκεδάσουμε χωρίς τη χρήση οθονών. Στη συνέχεια ο καθένας μας φτιάχνει το προσωπικό του πρόγραμμα με τις ώρες της ημέρας που θα χρησιμοποιεί οθόνες. Ακολουθεί ομαδική εικαστική δραστηριότητα, κατά την οποία σε ομάδες των πέντε ατόμων φτιάχνουμε σε χαρτί του μέτρου τις δικές μας «βαλίτσες αντιβαρεμάρας», τις οποίες γεμίζουμε με πράγματα που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας αντί να στραφούμε στην εύκολη λύση της οθόνης.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα απ’ Ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 70 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «Πες όχι στο πείραγμα»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο της Τζιλ Χάσον, πάμε να ανακαλύψουμε με τον πιο απλό και διασκεδαστικό τρόπο πώς μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας όταν μας πειράζουν, όταν το πείραγμα καταλήγει σε μπούλινγκ, ή ακόμα κι όταν μπαίνουμε στον πειρασμό να πειράξουμε κάποιον ή κάποια που δεν το θέλει. Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, συζήτηση και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες μαθαίνουμε εύκολους τρόπους διαχείρισης καταστάσεων κατά τις οποίες ένα πείραγμα μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα, ενώ παράλληλα αντιλαμβανόμαστε πότε το πείραγμα δίνει τη θέση του στο μπούλινγκ, ποια συναισθήματα μας γεννά και πώς μπορούμε να το σταματήσουμε. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να αναγνωρίσουν συμπεριφορές που τα δυσκολεύουν και να βελτιώσουν την ενσυναίσθησή τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 70 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Διαδραστική αφήγηση, βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της σειράς ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ μέσα από τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων και ανακαλύπτουν τις έννοιες της συνεργατικότητας, της ευγενούς άμιλλας, του μοιράσματος, της υπευθυνότητας και της ειλικρίνειας.
Στο τέλος κατασκευάζουμε όλοι μαζί έναν χάρτη συναισθημάτων ο οποίος μένει ως αναμνηστικό στην τάξη. Μαθητές και δάσκαλος μπορούν να ανατρέχουν σε αυτόν κάθε φορά που θέλουν να μιλήσουν για τα συναισθήματα!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 70 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Ψυχοκινητικά παιχνίδια, θέατρο και εικαστικές δραστηριότητες βασισμένα στο βιβλίο της Μαρτίν Αγκάσι ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝΕ.
Παρατηρούμε τις εκφράσεις του προσώπου μας, δημιουργούμε ανθρώπινα γλυπτά σε ομάδες, αφήνουμε τα αποτυπώματά μας και εξερευνούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας δίχως να πληγώνουμε τους άλλους. Στο τέλος της συνάντησης, τα παιδιά βρίσκουν ευφάνταστους ρυθμούς και ήχους με μόνο εργαλείο τα χέρια τους, δημιουργώντας τον μουσικό ρυθμό της τάξης τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 70 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Για το Νηπιαγωγείο, την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 • «Αγκαλιάζω τα συναισθήματά μου»

Με αφορμή το βιβλίο της Ντέμπορα Μαρσέρο Έξω από το βάζο, ανακαλύπτουμε, αναγνωρίζουμε και μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα «μεγάλα συναισθήματα» διασκεδάζοντας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τις βιωματικές δραστηριότητες και τη συζήτηση εξερευνούμε τον μαγικό κόσμο των συναισθημάτων, αντιμετωπίζουμε και «αγκαλιάζουμε» τα συναισθήματα που μας δυσκολεύουν (φόβος, θλίψη, θυμός κ.ά.) και μαθαίνουμε εύκολους τρόπους ώστε να τα αποδεχόμαστε και να τα ελέγχουμε, χωρίς να επηρεάζουν ούτε τη δική μας ζωή ούτε και των γύρω μας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος όλα τα παιδιά θα έχουν αναπτύξει βασικές δεξιότητες ζωής σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα και την ενσυναίσθηση, ενώ θα δημιουργήσουν όλα μαζί τον δικό τους πίνακα διαχείρισης συναισθημάτων της τάξης.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Οργανισμός Openous
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

 • «Φτιάξε τη δική σου ντουλάπα με ρούχα»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή την επετειακή έκδοση του βιβλίου «Ο ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.
Μέσα από αυτό το δημιουργικό εργαστήρι θα μάθουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια μικρή ντουλάπα για την τάξη μας γεμάτη με ρούχα από λέξεις, σαν τα ρούχα που έραβε ο αγαπημένος «Ραφτάκος των λέξεων». 
Με λέξεις δικές μας ή κομμένες από εφημερίδες και περιοδικά και άλλα απλά υλικά, όπως χρωματιστά χαρτιά, κομμάτια ύφασμα, κουμπιά και χρώματα, το κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του ρούχο, το διακοσμεί όπως θέλει, το στηρίζει σε μια μικροσκοπική κρεμάστρα και το τοποθετεί μέσα σε μια ντουλάπα που θα φτιάξουμε όλοι μαζί.
Ειδικά οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μπορούν να ξαπλώσουν στο πάτωμα, να ζωγραφίσουμε το περίγραμμά τους σε χαρτί του μέτρου και με βάση αυτό να φτιάξουν το ρουχαλάκι τους στο δικό τους φυσικό μέγεθος.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Ίρις Σαμαρτζή, εικονογράφος παιδικών βιβλίων
Αριθμός παιδιών:
 Από 20 έως 30 | Διάρκεια: 90 λεπτά 
Κόστος διά ζώσης προγράμματος: 7 ευρώ το κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών)
Κόστος διαδικτυακού προγράμματος: 4 ευρώ το κάθε παιδί (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών)

 • «Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Άγγιγμα και Όρια πραγματοποιείται με αφορμή το βιβλίο της ομάδας Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!. Χωρίζεται σε δύο μέρη και πλαισιώνει τόσο το παιδί όσο και το περιβάλλον του. 

Α΄ Μέρος
Δύο ενημερωτικές εισηγήσεις γονέων και εκπαιδευτικών, η πρώτη με περιεχόμενο την Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης/Παρενόχλησης των παιδιών και η δεύτερη τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των παιδιών ηλικίας 0-12 ετών.
Διάρκεια ανά εισήγηση: 2 ώρες | Κόστος ανά εισήγηση: 200 ευρώ (ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων)
Οι εισηγήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν διά ζώσης ή διαδικτυακά.

Β΄ Μέρος
Τα παιδιά μέσα από δημιουργικές δράσεις (παιχνίδι, παραμύθι, κουκλοθέατρο) έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματα, γνωρίζουν πώς γεννιέται ένα μωρό, κατανοούν την ιδιωτικότητα του σώματος, και συγκεκριμένα τα ιδιωτικά μέρη. Τέλος, ενδυναμώνονται και εκπαιδεύονται ώστε να βάζουν όρια και να ζητούν βοήθεια.

Για παιδιά 5 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 | Διάρκεια: 60 λεπτά | Συνολικό κόστος: 150 ευρώ 
Για παιδιά 6-8 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 | Διάρκεια: 80 λεπτά | Συνολικό κόστος: 150 ευρώ

 • «Οι φανταστικές περιπέτειες του μικρού δράκου Καρύδα» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Ο μικρός δράκος Καρύδας και η παρέα του, η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και ο φαγανόδρακος Όσκαρ, βολτάρουν στον χώρο και τον χρόνο αναζητώντας συντρόφους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε βιβλία της δημοφιλούς σειράς «Ο μικρός δράκος Καρύδας» του Ίνγκο Ζίγκνερ και αξιοποιεί γλωσσικά και κινητικά παιχνίδια και εικαστικές εφαρμογές, τα παιδιά μαθαίνουν στοιχεία της παγκόσμιας ιστορίας και κληρονομιάς.

Με αφορμή το βιβλίο Ταξίδι στην Αφρική εξερευνούμε την έρημο, τη ζούγκλα και τη σαβάνα, συναντάμε με τη φαντασία μας άγρια ζώα, γνωρίζουμε τις συνήθειές τους, στέλνουμε σήματα καπνού για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, βρίσκουμε τρόπους να ξεφύγουμε από τις παγίδες και μοιραζόμαστε ένα σωρό υπέροχες, αστείες περιπέτειες!
Με αφορμή το βιβλίο Το μυστικό του Φαραώ ταξιδεύουμε στην αρχαία Αίγυπτο, εξερευνούμε την έρημο Σαχάρα και δροσιζόμαστε στις οάσεις της, μαθαίνουμε για τους Φαραώ και τις μούμιες, ακολουθούμε τον χάρτη για να ανακαλύψουμε τις πυραμίδες, περιηγούμαστε μέσα στους διαδρόμους των λαβύρινθων και αναζητούμε χαμένους θησαυρούς…
Με αφορμή το βιβλίο Δράκοι εναντίον Βίκινγκ ανεβαίνουμε στην πλάτη του πρασινόδρακου Ευγένιου (ναι, ναι, αυτού που πηγαίνει πετώντας τους δράκους σε ΟΛΑ τα μέρη της γης), ανακαλύπτουμε τη σημασία των ονομάτων των Βίκινγκ, μαθαίνουμε για τα όπλα τους και τα αγαπημένα τους προσωπικά πολύτιμα αντικείμενα, κλείνουμε τα μάτια και πατάμε το χρονολέιζερ.
Με αφορμή το βιβλίο Στην εποχή των δεινοσαύρων ταξιδεύουμε στον καιρό της Κιμωλίας, 65.000.000 χρόνια πριν, και ανακαλύπτουμε τα μυστικά των δεινοσαύρων. Αλήθεια, γνωρίζεις αν μπορεί ένας τυραννόσαυρος να είναι χορτοφάγος; Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψεις!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Κατερίνα Σταυροπούλου και Κούλα Πανάγου, παιδαγωγοί
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20 | Διάρκεια: 70 λεπτά για το πρόγραμμα που πραγματοποιείται διά ζώσης - 50 λεπτά για το διαδικτυακό
Κόστος διά ζώσης προγράμματος: 7 ευρώ για κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών)
Κόστος διαδικτυακού προγράμματος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών)

Για το Νηπιαγωγείο, την Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού

 • «Είμαστε οι θεοί!»

Με αφορμή τη σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, οι μαθητές προσκαλούνται σε μια «διαφορετική ανάγνωση» των δώδεκα θεών του Ολύμπου, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου η αρχαία ελληνική μυθολογία συνδέεται με την παγκόσμια μυθολογική παράδοση και τις ιστορίες καθημερινότητας των μαθητών.
Στην αρχαιότητα, ποιοι ήταν οι δώδεκα θεοί και για ποιες δυνάμεις ήταν ξακουστοί; Ποιος ήταν ο ρόλος τους στη δημιουργία του κόσμου, τι σχέση είχαν με τις αλλαγές των εποχών και με τα… «κέφια» των καιρών; Πόσο διαφορετικοί ήταν μεταξύ τους, σε τι βοηθούσαν τους ανθρώπους και σε τι τους δυσκόλευαν;
Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια κίνησης, πειραματισμό με πραγματικά αντικείμενα και έρευνα σε έργα της παγκόσμιας τέχνης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, θα εξοικειωθούν με τις δυνάμεις τους, τις αδυναμίες τους και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους. Θα ανακαλύψουν τους μακρινούς συγγενείς των θεών από διαφορετικές μυθολογίες και θα φτιάξουν ένα πρωτότυπο, συλλογικό βιβλίο με τις «θεότητες» της τάξης τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 90 λεπτά | Κόστος: 5 ευρώ + ΦΠΑ 24% το κάθε παιδί

Για το Νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του Δημοτικού

 • «Πίστεψε στον εαυτό σου»

«Πίστεψε στον εαυτό σου» φωνάζουν στην Κλαυδία οι φίλοι της λίγο πριν πετάξει με τον μονόκερό της. Και εμείς ακολουθούμε την ηρωίδα σε κάθε της βήμα, σε κάθε της φόβο, σε κάθε της «δεν μπορώ», μέχρι το τελικό «τα κατάφερα!» που φωνάζει αγκαλιά με τους φίλους της.
Με στόχο να φωτίσουμε τόσο τη δύναμη του «μπορώ» και την πίστη στις ικανότητες και τις δεξιότητες που όλοι έχουμε ήδη μέσα μας όσο και την αξία της φιλίας, τα παιδιά διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας και σε κάθε κομβικό σημείο ενθαρρύνουν την ηρωίδα να ξεπεράσει τους φόβους της.
Ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις και τη φαντασία, δημιουργούμε για τα παιδιά μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγάπης, χαράς, φιλίας και προσωπικής ενδυνάμωσης.
Στο τέλος τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους ουράνιο τόξο, ένα πολύχρωμο βιβλίο με τα προσωπικά τους κατορθώματα.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή τη σειρά βιβλίων της Άννας Πουνσέτ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥΠΟΛΗ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που συνδυάζει την ενεργή, διαδραστική αφήγηση και το παιχνίδι με τις βασικές αρχές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Αντωνία Βέλλιου, αφηγήτρια, μουσειοπαιδαγωγός, NLP σύμβουλος
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 40 / Διάρκεια: 60 λεπτά / Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

 • «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»

Χειροποίητες κούκλες διάφορων μεγεθών και τεχνικών, πρωτότυπη μουσική και εναλλασσόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό αυτής της παράστασης κουκλοθεάτρου που στηρίζεται στο βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ.
Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και περιπέτεια! Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου, ώσπου μια μέρα μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα! Οι δύο μικροί μας ήρωες χάνονται στο μεγάλο δάσος όπου συναντούν διάφορους χαρακτήρες οι οποίοι τους βοηθούν να ξαναβρούν τον δρόμο τους... με ένα μικρό αντάλλαγμα ο καθένας. Όταν φτάνουν στο ζαχαροπλαστείο είναι πια δύο ολόιδια κομμάτια ζυμάρι. Ποιος θα είναι τώρα ο λόγος και η αφορμή για να ξεκινήσουν τον πόλεμο μεταξύ τους;

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κατασκευές, Εμψύχωση, Φωτισμοί: Ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα Πάντα Φι» (Κική Μαλτσάκη και Ειρήνη Μάστορα), Πρωτότυπη Μουσική & Μουσική Επιμέλεια: Π. Μαυρόπουλος
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
65 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 5 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

 • «Φτιάξε το δικό σου βιβλίο»

Για μαθητές του Νηπιαγωγείου και των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού
Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Επίσκεψη στο «σπίτι του βιβλίου»!
Ποιο είναι το «σπίτι του βιβλίου»; Ποιοι συχνάζουν εκεί και τι κάνουν μια μέρα σαν κι αυτή; Οι μαθητές επισκέπτονται ένα σπίτι διαφορετικό από τ’ άλλα, έρχονται σε επαφή με τα αντικείμενά του και ανακαλύπτουν τις χρήσεις τους. Πώς τα αντικείμενα αυτά βοηθούν ώστε να «γεννηθεί» ένα βιβλίο και να φτάσει στα χέρια μας; Τα παιδιά βρίσκουν τις απαντήσεις μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια παρατήρησης, εξοικειώνονται με τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσα από παιχνίδια ρόλων. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους στο «σπίτι του βιβλίου», τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα βιβλία, εφαρμόζουν απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και χρησιμοποιούν με φαντασία ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλά τους.

Για μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Τόσα βιβλία, τόσο διαφορετικά!
Τι κάνει τα βιβλία ξεχωριστά; Πόσες μορφές άλλαξαν από τη «γέννησή» τους μέχρι σήμερα και πόσο διέφεραν αυτές μεταξύ τους; Οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα κυνήγι κρυμμένων και… παράξενων βιβλίων. Μέσα από παιχνίδια έρευνας και ανακάλυψης γνωρίζουν βιβλία με διαφορετικά θέματα, για διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικών εποχών και από διαφορετικά μέρη του κόσμου, «ακούνε» τα βιβλία και αποκωδικοποιούν στοιχεία που ξεπηδούν μέσα από τις πολλαπλές μορφές που αυτά μπορεί να πάρουν. Τα πιο ιδιαίτερα βιβλία όμως δεν έχουν ακόμη εκδοθεί! Τα παιδιά πειραματίζονται ελεύθερα με θέματα και υλικά, και δημιουργούν βιβλία με φαντασία και τη δική τους μοναδική πινελιά.
 
Σχεδιασμός και εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 |Διάρκεια: 90 λεπτά |Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)

Για την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • «Κουνέλι & Αλεπού»: Δημιουργικό εργαστήριο κόμικς  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Η Athens Comics Library παρουσιάζει ένα δημιουργικό εργαστήρι κόμικς για παιδιά αντλώντας έμπνευση από τη σειρά βιβλίων «Κουνέλι & Αλεπού».
Θα διαβάσουμε όλοι μαζί μερικές από τις υπέροχες, αστείες περιπέτειες των δύο φίλων, θα μυηθούμε στην τέχνη των κόμικς και θα μάθουμε να σχεδιάζουμε με απλά σχήματα τους δύο ήρωες! 
Στη συνέχεια κάθε παιδί θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια δική του ιστορία κόμικς με τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές χρησιμοποιώντας καρέ, μπαλονάκια, εφέ και επιστρατεύοντας μπόλικη φαντασία, πλάθοντας το δικό του τρυφερό ή και ξεκαρδιστικό κόμικς. 
Στο τέλος θα στηθεί μια μικρή έκθεση, όπου όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα κόμικς που δημιουργήθηκαν και να απολαύσουμε τις ιστορίες τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Athens Comics Library
Αριθμός παιδιών:
 Από 20 έως 50 | Διάρκεια: 2 ώρες | Κόστος: 6 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) το κάθε παιδί

Βρείτε ΕΔΩ και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Βρείτε ΕΔΩ κι άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται αποκλειστικά διά ζώσης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών.