×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
1920x580 polixwros

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σεπτέμβριος 2018-Μάιος 2019

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές να επισκεφθούν τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου. Διαπιστώνοντας το έως τώρα αυξημένο ενδιαφέρον που έχουν δείξει τα σχολεία και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη συμμετοχή των σχολικών ομάδων καθώς και την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, σας παρουσιάζουμε μια σειρά νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραστάσεων, ειδικά σχεδιασμένων από τους συνεργάτες μας, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εάν είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ με τους μαθητές σας για να παρακολουθήσετε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Παιδικού Βιβλίου (paidiko@metaixmio.gr, 211 3003500, εσωτ. 268), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και να το δηλώσετε.
 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φτιάξε το δικό σου Βιβλίο» που δημιουργήθηκε με αφορμή τη γιορτή των 25 χρόνων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνεχίζεται

ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΤΗΝ Α’, Β’ ΚΑΙ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Επίσκεψη στο σπίτι του βιβλίου»
Ποιο είναι το «σπίτι του βιβλίου»; Ποιοι συχνάζουν εκεί και τι κάνουν μια μέρα σαν και αυτή; Οι μαθητές καλωσορίζονται σε ένα σπίτι διαφορετικό από τ’ άλλα, έρχονται σε επαφή τα αντικείμενά του και ανακαλύπτουν τις χρήσεις τους. Με ποιους τρόπους τα αντικείμενα αυτά βοηθούν ένα βιβλίο να «γεννηθεί» και να φτάσει στα χέρια μας; Τα παιδιά βρίσκουν τις απαντήσεις μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνας και παρατήρησης, εξοικειώνονται με τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν την φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσα από παιχνίδια ρόλων. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι «μέσα στο σπίτι του βιβλίου», τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα βιβλία, εφαρμόζοντας απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και χρησιμοποιώντας με φαντασία ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλά τους.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Δ’, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Τόσα βιβλία, τόσο διαφορετικά!»
Τι κάνει τα βιβλία ξεχωριστά; Πόσες μορφές αλλάζουν τα βιβλία από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα και πόσο διαφέρουν αυτές μεταξύ τους; Οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα κυνήγι κρυμμένων και … παράξενων βιβλίων. Μέσα από διασκεδαστικές αποστολές, τα παιδιά γνωρίζουν την εξέλιξη του βιβλίου μέσα από βιβλία διαφορετικών εποχών και από διαφορετικά μέρη του κόσμουž ερευνούν πολλά και διαφορετικά βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιοž «ακούν» και αποκωδικοποιούν στοιχεία που ξεπηδούν μέσα από τις πολλαπλές μορφές που μπορούν τα βιβλία να πάρουν. Τα πιο ιδιαίτερα βιβλία, όμως, δεν έχουν ακόμα «γεννηθεί»! Τα παιδιά πειραματίζονται ελεύθερα με θέματα και υλικά και δημιουργούν βιβλία, με φαντασία και τη δική τους μοναδική πινελιά!

Με την συμμετοχή στο πρόγραμμα, προσφέρεται δωρεάν στον εκπαιδευτικό το βιβλίο Γράψε τις καλύτερες ιστορίες! του Κρίστοφερ Ετζ (Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), ένας μοναδικός οδηγός για τη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της συγγραφής.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα παιδιά μπορούν να ολοκληρώσουν τις βιβλιοδημιουργίες τους και να διεξάγουν διαγωνισμό με έπαθλο ένα ακόμα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ!

Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή (μουσειολόγος – μουσειοπαιδαγωγός)
Εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, Κατερίνα Φωτοπούλου (εικαστικός – εμψυχώτρια)
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 (ελάχιστος 15) Διάρκεια: 90 λεπτά Κόστος: 4 ευρώ + ΦΠΑ 24% για κάθε παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα σε βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης, Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9:15 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Παράλληλα με το πρόγραμμα, τα παιδιά μπορούν επιπλέον να απασχοληθούν στους χώρους του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ και του βιβλιοπωλείου, κάνοντας διάλειμμα στο αίθριο και ξεφυλλίζοντας παιδικά βιβλία στο βιβλιοπωλείο. Το κόστος για κάθε πρόγραμμα σημειώνεται στην αναλυτική παρουσίασή του που θα βρείτε παρακάτω και εξοφλείται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή, αν η κατάθεση είναι αδύνατη, μετρητοίς από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό στο ταμείο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ πριν από την έναρξη του προγράμματος.

Για τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο
«Πίκο και Λόλα – Η Παράσταση
»

Η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι παρουσιάζει μια παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στα βιβλία της Λίνας Σωτηροπούλου από τη σειρά ΠΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΛΑ (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Η Λόλα έχει παράξενες ιδέες. Τη μία θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι, την άλλη αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα. Ο Πίκο συχνά νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο ή καμιά φορά είναι λιγάκι άρρωστος ή κάνει ετοιμασίες για την εκδρομή που θα πάει με τη Λόλα.
Και κάπως έτσι μπλέκουν οι δυο τους σε απίθανες περιπέτειες…

Διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, και φυσικά… να γελάσουν!

Κείμενο: Λίνα Σωτηροπούλου
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Χρήστος Χριστόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Έλιο Φοίβος Μπέικο
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 60 (ελάχιστος 30)
Διάρκεια: 30 λεπτά
Κόστος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

Για το Προνήπιο, το Νηπιαγωγείο, την Α΄ και Β΄ Δημοτικού
«H φωνή δεν είναι για να ουρλιάζουμε»


Διαδραστική αφήγηση βιβλίου με θεατρικό παιχνίδι βασισμένη στο βιβλίο της Ελίζαμπεθ Βέρντικ Η ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Με τη φωνή μου τραγουδώ, καλώ τους φίλους μου σε παιχνίδι, επικοινωνώ. Κάποιες φορές όμως, φωνάζω για να μ’ ακούνε, για να μ’ ακούς… Αλήθεια, μ’ ακούς; Θα έρθεις να παίξουμε;
Μέσα από παιχνίδια ρόλων, αισθησιοκινητικές δράσεις, ψυχοκινητικά παιχνίδια, θεατρικά και μουσικοκινητικά ερεθίσματα, εκφράζουμε ευχάριστα μα και δυσάρεστα συναισθήματα δίχως να… ουρλιάζουμε! Κατόπιν περιπλανιόμαστε παρέα στις πολύχρωμες εικόνες του βιβλίου και διακρίνουμε πότε πρέπει να μιλάμε χαμηλόφωνα και πότε φωνάζουμε ελεύθερα με όλη μας την ορμή. Στο τέλος της διαδραστικής μας συνάντησης αξιοποιούμε τις ιδέες του βιβλίου σ’ ένα εικαστικό παιχνίδι, όπου οι φωνές και οι ήχοι αποκτούν χρώμα. Αλήθεια, ποια φωνή είναι μπλε; Η δική σου φωνή τι χρώμα έχει; Σ’ ακούω από μακριά. Μοιάζεις με ουράνιο τόξο!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Δήμητρα Νικολοπούλου, θεατροπαιδαγωγός

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20
Διάρκεια: 1 ώρα
Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Για το Νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του Δημοτικού
«Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»

Χειροποίητες κούκλες διαφόρων μεγεθών και τεχνικών, πρωτότυπη μουσική και εναλλασσόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό αυτής της παράστασης κουκλοθεάτρου που στηρίζεται στο βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και περιπέτεια! Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου, ώσπου μια μέρα μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα! Οι δύο μικροί μας ήρωες χάνονται στο μεγάλο δάσος όπου συναντούν διάφορους χαρακτήρες οι οποίοι τους βοηθούν να ξαναβρούν τον δρόμο τους... με ένα μικρό αντάλλαγμα ο καθένας. Όταν φτάνουν στο ζαχαροπλαστείο είναι πια δύο ολόιδια κομμάτια ζυμάρι. Ποιος θα είναι τώρα ο λόγος και η αφορμή για να ξεκινήσουν τον πόλεμο μεταξύ τους;

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κατασκευές, Εμψύχωση, Φωτισμοί: Ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα Πάντα Φι» (Κική Μαλτσάκη και Ειρήνη Μάστορα)
Πρωτότυπη Μουσική & Μουσική Επιμέλεια: Π. Μαυρόπουλος

Μέγιστος αριθμός παιδιών:
65 (ελάχιστος 45)
Διάρκεια: 1 ώρα
Κόστος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
 

Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού
«Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι»


Δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική βασισμένη στα βιβλία της Αγγελικής Δαρλάση από τη σειρά ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Ήταν τελικά οι Μοίρες γριές και ξεδοντιάρες;
Νίκησε το φεγγάρι η νεράιδα;
Βρήκε τον αδερφό της η γοργόνα;
Έχει ψυχή η Ελιά;

Τι έπρεπε να κάνει όποιος ήθελε να γίνει άξιος λυράρης;

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και η Μαρία Τερζάκη αφηγούνται πέντε ιστορίες εμπνευσμένες από την προφορική μας παράδοση όπως τις ξαναέγραψε η Αγγελική Δαρλάση.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια που μας θυμίζει τις ιστορίες που έλεγαν οι παππούδες μας από στόμα σε στόμα, λόγια αλλοτινών εποχών που όπως παλιά, έτσι και τώρα, παρηγορούν, συντροφεύουν και εξηγούν όσα μας φοβίζουν. Νεράιδες, μοίρες, γοργόνες και καράβια ξαναζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας μέσα από τη δύναμη του δεκαπεντασύλλαβου, που ρέει σαν ποτάμι, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, στάζει μέλι στην καρδιά και κάνει τη φαντασία μας να ταξιδεύει.

Σκηνοθεσία-ερμηνεία:
Ιφιγένεια Κακριδώνη (αφήγηση, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά)
Μαρία Τερζάκη (αφήγηση, τραγούδι, ούτι, φλογέρα, κρουστά)
Σκηνικά αντικείμενα: Απόστολος Κακριδώνης
Κούκλες: Ηλιάννα Σκουλάκη, Μαρία Τερζάκη

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 60 (ελάχιστος 25)
Διάρκεια: 1 ώρα
Κόστος: 4 ευρώ + ΦΠΑ 24% για κάθε παιδί

Στη σειρά ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ κυκλοφορούν τα βιβλία: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Γοργόνα, Η Ελιά και Ο λυράρης και οι νεράιδες.

 

Για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
«Είμαστε οι θεοί!»

Με αφορμή τη σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (εκδόσεις Μεταίχμιο), οι μαθητές προσκαλούνται σε μια «διαφορετική ανάγνωση» των δώδεκα θεών του Ολύμπου, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου η αρχαία ελληνική μυθολογία συνδέεται με την παγκόσμια μυθολογική παράδοση και τις ιστορίες καθημερινότητας των μαθητών.

Στην αρχαιότητα, ποιοι ήταν οι δώδεκα θεοί και για ποιες δυνάμεις ήταν ξακουστοί; Ποιος ήταν ο ρόλος τους στη δημιουργία του κόσμου, τι σχέση είχαν με τις αλλαγές των εποχών και με τα… «κέφια» των καιρών; Πόσο διαφορετικοί ήταν μεταξύ τους, σε τι βοηθούσαν τους ανθρώπους και σε τι τους δυσκόλευαν;
Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια κίνησης, πειραματισμό με πραγματικά αντικείμενα και έρευνα σε έργα της παγκόσμιας τέχνης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, θα εξοικειωθούν με τις δυνάμεις τους, τις αδυναμίες τους και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους. Θα ανακαλύψουν τους μακρινούς συγγενείς των θεών από διαφορετικές μυθολογίες και θα φτιάξουν ένα πρωτότυπο, συλλογικό βιβλίο με τις «θεότητες» της τάξης τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός

Η σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ αποτελείται από τέσσερις κύκλους: τους Ήρωες, τα Τέρατα, τις Αγάπες και τις Μεταμορφώσεις. Στον κύκλο των Θεών, που γράφει η Μαρία Αγγελίδου, κυκλοφορούν οι τίτλοι: Είμαι η Αθηνά, Είμαι ο Ποσειδώνας, Είμαι ο Ερμής, Είμαι η Αφροδίτη.

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 (ελάχιστος 15)
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

Με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται δωρεάν ένα βιβλίο της επιλογής του δασκάλου από τον κύκλο των θεών των Μυθολογικών Παραμυθιών για τη βιβλιοθήκη της τάξης.

 

Για τις τάξεις Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
«Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή»


Αφήγηση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένα στους άθλους του Ηρακλή, με αφορμή τη σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Και πρώτος ανάμεσά τους ο Ηρακλής, που πήγε να φέρει το χρυσάφι από Βορρά, Δύση και Ανατολή, που βάλθηκε να συγυρίσει και να καθαρίσει όλους τους τόπους και να σώσει τους ανθρώπους από πλημμύρες και άγρια ζώα.

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά παρακολουθούν τη δραματοποιημένη αφήγηση των άθλων του Ηρακλή, όπως τους απέδωσε με σύγχρονο τρόπο η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, ενώ παράλληλα συλλέγουν πληροφορίες που θα χρειαστούν στις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ακολουθούν στον χάρτη το ταξίδι του Ηρακλή, αναγνωρίζουν τους άθλους όπως αυτοί απεικονίζονται σε αγγεία και γλυπτά και στη συνέχεια διασκεδάζουν παίζοντας παντομίμα, ανακαλύπτουν τη σχέση των άθλων με τα μεταλλεύματα και τα υδραυλικά έργα, εξερευνούν τη σημασία και τον συμβολισμό των άθλων και τέλος δημιουργούν τα ίδια τον δέκατο τρίτο άθλο του Ηρακλή, βάζοντας τον ήρωα να σώσει την ανθρωπότητα από ένα σύγχρονο πρόβλημα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η ηθοποιός και εμψυχώτρια Μαρία Τερζάκη.

Η σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ αποτελείται από τέσσερις κύκλους: τους Ήρωες, τα Τέρατα, τις Αγάπες και τις Μεταμορφώσεις. Στον κύκλο των Ηρώων, που γράφει η Μαρία Αγγελίδου, κυκλοφορούν οι τίτλοι: Τα μήλα των Εσπερίδων, Τα βόδια του Γηρυόνη, Η Λερναία Ύδρα, Η αρπαγή του Κέρβερου, Η ζώνη της Ιππολύτης, Οι στάβλοι του Αυγεία, Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, Ο Ταύρος της Κρήτης, Το λιοντάρι της Νεμέας, Τα άλογα του Διομήδη, Ο κάπρος του Ερύμανθου, Η ελαφίνα της Κερύνειας.

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 1 ώρα
Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται δωρεάν ένα βιβλίο της επιλογής του δασκάλου από τον κύκλο Ήρωες των Μυθολογικών Παραμυθιών για τη βιβλιοθήκη της τάξης.

 

Για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
Θεατρική αφήγηση παραμυθιού βασισμένη στο βιβλίο της Κατερίνας Ανωγιαννάκη ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Ο Σουζ Ανέτ, διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών, και η γυναίκα του Ντοφλ Παντ περιμένουν με λαχτάρα τη Σαγιόν, το πρώτο τους παιδί!
Τι θα συμβεί όμως στη ζωή του ζευγαριού, όταν συνειδητοποιήσουν ότι το πανέμορφο μωρό τους έχει στα πόδια του δυο μακρουλά, παχουλά και παράξενα δάχτυλα; Πώς θα βρεθούν παπούτσια που να χωράνε τα δάχτυλα της Σαγιόν και τι θα γίνει όταν η μικρή επιμένει να περπατάει ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ; Πόσο αγώνα άραγε θα κάνει ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών για να βρει μια λύση για την αγαπημένη του κόρη;

Ένα παραμύθι για όσους έχουν γεννηθεί «διαφορετικοί» ή για όσους νιώθουν... «διαφορετικοί»!

Ένα βιβλίο που έχει ως θέμα την διαφορετικότητα αλλά και την αποδοχή του «διαφορετικού» παιδιού από τους γονείς του.
Μέσα από τη θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού που έχει στόχο την αφήγηση παραμυθιών με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θέμα της διαφορετικότητας δίνοντας παράλληλα στους εκπαιδευτικούς την αφορμή για περισσότερες σχετικές δράσεις στην τάξη.

Σχεδιασμός: Ομάδα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας «ΡΟΔΑΚΙΝΟ»
Παιδαγωγική επιμέλεια: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός-συγγραφέας
Αφήγηση-σκηνοθεσία: Μάριος Παραδείσης και Κωνσταντίνα Κουτσαφτάκη, ηθοποιοί

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 50 (ελάχιστος αριθμός: 18)
Διάρκεια: 1 ώρα
Κόστος: 4 ευρώ + ΦΠΑ 24% για κάθε παιδί

Με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται δωρεάν το βιβλίο ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ για τη βιβλιοθήκη της τάξης.

 

Για τις τάξεις Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού
«Γίνε μυστικός πράκτορας και σώσε τον κόσμο»

Τολμάς να γίνεις Πράκτορας του Πλανήτη και να αναλάβεις μία άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Αν είσαι τολμηρός, έλα να εξιχνιάσουμε μαζί μυστηριώδεις υποθέσεις σε μία μυστική συνάντηση πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν.
Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι μυστηρίου που στηρίζεται στα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη από τη σειρά ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (εκδόσεις Μεταίχμιο) θα ζήσουμε μαζί τις περιπέτειες των Πρακτόρων του Πλανήτη. Δε θα είσαι μόνος σου όμως σε αυτό το ταξίδι! Θα έχεις τη βοήθειά των Πρακτόρων Ιάσονα, Μπεν, Μαρί Λουίζ και Ανίτα. Θα καταφέρεις να προλάβεις τον χρόνο και να σώσεις τον πλανήτη;

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη»

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 1 ώρα
Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.

Στη σειρά ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ κυκλοφορούν τα βιβλία: Γίνε πράκτορας του πλανήτη, Η εκδίκηση του Πουφ, Τα τέρατα των ωκεανών.

 

Για τις τάξεις Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού
«Σέρλοκ Χολμς & CSI Kids: Σχολή για ντετέκτιβ»

Η ομάδα του CSI Kids και ο νεαρός Σέρλοκ Χολμς σας προσκαλούν να φοιτήσετε σε ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα: στην περίφημη Σχολή για Ντετέκτιβ.
Θα μάθετε τεχνικές και δεξιότητες που κατέχουν μόνο οι αληθινοί ντετέκτιβ. Πολύτιμος βοηθός μας στο μάθημα θα είναι το βιβλίο της σειράς Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΕΪΚΕΡ: Ο ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ (εκδόσεις Μεταίχμιο), που περιέχει καλά κρυμμένα μυστικά αποκλειστικά για τους ντετέκτιβ μας!

Σχεδιασμός: Φιλιώ Λαζανά, συγγραφέας και εκπαιδευτικός
Εμψύχωση: Αλέξανδρος Ζουριδάκης, ηθοποιός

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 40
Διάρκεια: 50 λεπτά
Κόστος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

Με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται δωρεάν σε κάθε παιδί αυτοκόλλητο του CSI Kids και μία μονοσέλιδη ιστορία μυστηρίου.


«Ντετέκτιβ Κλουζ & CSI Kids: Η υπόθεση των χαμένων κόμικς»

Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου από την ομάδα CSI Kids με αφορμή τη σειρά βιβλίων ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Οι θαυμαστές του ντετέκτιβ Κλουζ σχεδιάζουν μια έκθεση κόμικς στο σχολείο τους με θέμα τις περιπέτειες του νεαρού ντετέκτιβ. Όμως, ο φύλακας του σχολείου ισχυρίζεται ότι τα φαντάσματα έκλεψαν τα κόμικς και καλεί σε βοήθεια τους ερευνητές του CSI Kids! Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο ντετέκτιβ Κλουζ θα συνεργαστεί με τους CSI Kids για να αναζητήσουν τα χαμένα κόμικς και να αποδείξουν στον φύλακα ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα!

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 35
Διάρκεια: 1 ώρα
Κόστος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

Με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται δωρεάν σε κάθε παιδί αυτοκόλλητο του CSI Kids, μία μονοσέλιδη ιστορία μυστηρίου και το καπέλο του Κλουζ.

 

 «Πένι Πέπερ & CSI KIDs: Το Κλεμμένο Ροκ Τραγούδι»

Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου από την ομάδα CSI Kids με αφορμή τη σειρά βιβλίων ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΙ ΠΕΠΕΡ (εκδόσεις Μεταίχμιο).
Η Πένι Πέπερ και η παρέα της αποφασίζουν να κάνουν μια ροκ μπάντα και να τραγουδήσουν στη συναυλία που οργανώνει το σχολείο τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Για να τους βοηθήσουν στην πρώτη τους εμφάνιση, το πασίγνωστο συγκρότημα “Queen” χαρίζει στην Πένι και την παρέα της μια παλιά τους επιτυχία με καινούργιους στίχους. Όμως, κάποιος κλέβει τους στίχους και τώρα η μπάντα δεν έχει τραγούδι λίγο πριν από την πρώτη της συναυλία.
Η Πένι Πέπερ καλεί σε βοήθεια τους ντετέκτιβ του CSI Kids. Θα καταφέρουν άραγε όλοι μαζί να βρουν το κλεμμένο ροκ τραγούδι και να σώσουν την μπάντα από την καταστροφή;

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 35
Διάρκεια: 1 ώρα
Κόστος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

Με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται δωρεάν σε κάθε παιδί αυτοκόλλητο του CSI Kids και μία μονοσέλιδη ιστορία μυστηρίου.


Για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού

«Γιατί κλαις;»

Ένα βιωματικό εργαστήριο συναισθημάτων με αφορμή το πρώτο βιβλίο για παιδιά του γνωστού συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη. Ο τίτλος του, ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ;, κερδίζει τις εντυπώσεις και μας προβληματίζει.
Στη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα: Γιατί κλαίει ένα παιδί; Eκείνη την ώρα τι συμβαίνει στην καρδιά του; Έχει άραγε επιλογές; Πόσο εισπράττει την αγάπη του γονιού του; Δεν εισπράττω την αγάπη σημαίνει ότι δεν υπάρχει αγάπη ή ότι η αγάπη κάπου κρύφτηκε;
Ένα βιωματικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται όλα αυτά τα ερωτήματα, που βοηθάει το παιδί να ταξιδέψει στον κόσμο των συναισθημάτων, να διερευνήσει τις βαθιές του επιθυμίες και να μιλήσει για τη σχέση με τους γονείς του, και που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να συνειδητοποιήσει ότι η αγάπη υπάρχει ακόμα και όταν τη σκεπάζουν μαύρα σύννεφα.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Kατερίνα Καλλιακούδη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 15 Διάρκεια: 75 λεπτά Κόστος: 5 ευρώ + ΦΠΑ 24% για κάθε παιδί
 

Για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου
«Παιχνίδια Φαντασίας - Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής»

Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, και του βιβλίου του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (εκδόσεις Μεταίχμιο) τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να ζωντανέψουν!
Ένα εργαστήριο που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών, τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη γραπτού και προφορικού λόγου, τους δείχνει τρόπους να οργανώσουν τις ιδέες τους, να δουλέψουν ομαδικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας δημιουργικά το «λάθος», αλλά κυρίως να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο ότι η γραφή και η ανάγνωση μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό ταξίδι.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός και εμψυχώτρια

*Το πρόγραμμα έχει διασκευαστεί και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 

Για τις τάξεις Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου
«Το κλίμα αλλάζει, εγώ τι αλλάζω;»

Φαντάσου πως ένα βράδυ βρίσκεις έξω από το παράθυρό σου ένα άκρως απόρρητο μήνυμα που σου ζητάει να σώσεις τον κόσμο! Αυτό συμβαίνει στον δωδεκάχρονο Τζάστιν, που δεν ξέρει ποιος είναι ο αποστολέας. Κάπως έτσι αποφασίζει με τους φίλους του να ακολουθήσει τις οδηγίες του γράμματος. Ένας απειλητικός άντρας τους καταδιώκει στα πέρατα της Γης και η παρέα ρίχνεται σε ένα κυνήγι στοιχείων που θα αναγκάσουν τον Πρόεδρο της Αμερικής να πάρει μέτρα για να σώσει τον κόσμο από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι μυστηρίου που στηρίζεται στο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΓΚΡΕΪ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ (εκδόσεις Μεταίχμιο) θα ιχνηλατήσουμε μαζί το ταξίδι του Τζάστιν. Τι θα έκανες εσύ, αν βρισκόσουν αντιμέτωπος με τα ίδια στοιχεία; Θα μπορέσεις να λύσεις το μυστήριο και να σώσεις τον κόσμο; Ζήσε την περιπέτεια και πάρε μέρος κι εσύ στη μάχη ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη»

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 1 ώρα
Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.

Για τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου
 

«Βγάλε φτερά να πετάξεις!»

Με αφορμή το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Yusra Mardini ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις δικές τους κρυμμένες υπερδυνάμεις, αυτές που μπορούν να τους βοηθήσουν να πετάξουν προς τα όνειρά τους, ακόμα κι όταν οι συνθήκες γύρω τους φαντάζουν απαγορευτικές.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια έφηβη πρόσφυγα να επιμείνει στο όνειρό της και να φτάσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο; Από πού προέρχονται οι μικρές στιγμές ηρωισμού που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του καθενός μας και όλων μαζί; Πού μπορούμε, μικροί και μεγάλοι, να βρούμε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που θα μας στηρίξει ώστε να μην παραιτηθούμε από τις αξίες και τα όνειρά μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές;

Μέσα από την αφήγηση, τον διάλογο, το μοίρασμα και το παιχνίδι, τα παιδιά και οι έφηβοι καλούνται να εμπνευστούν, να συνδεθούν και να προσεγγίσουν, μέσα από ένα διαφορετικό, βιωματικό πρίσμα, τη δυναμική του πάθους, της επιμονής, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα που όλοι έχουμε, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας, μεταφράστρια, εμψυχώτρια

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 55
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Κόστος: 150 ευρώ + ΦΠΑ 24%