×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
S3.gy.digital%2fmetaixmio%2fuploads%2fasset%2fdata%2f6144%2f1920x580 sxoleio

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σεπτέμβριος 2022-Μάιος 2023

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Διαπιστώνοντας το έως τώρα αυξημένο ενδιαφέρον που έχουν δείξει τα σχολεία και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη συμμετοχή των σχολικών ομάδων καθώς και την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, σας παρουσιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραστάσεων, ειδικά σχεδιασμένων από τους συνεργάτες μας, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εάν είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε με τους μαθητές σας κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Παιδικού Βιβλίου (paidiko@metaixmio.gr, 211 3003500, εσωτ. 268), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και να το δηλώσετε.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης στον χώρο του σχολείου σας ή διαδικτυακά.

Για τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο
«Πίκο και Λόλα – Η Παράσταση»

Η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι παρουσιάζει μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στα βιβλία της Λίνας Σωτηροπούλου από τη σειρά ΠΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΛΑ.
Η Λόλα έχει παράξενες ιδέες. Τη μία θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι, την άλλη αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα. Ο Πίκο συχνά νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο ή καμιά φορά είναι λιγάκι άρρωστος ή κάνει ετοιμασίες για την εκδρομή που θα πάει με τη Λόλα.
Και κάπως έτσι μπλέκουν οι δυο τους σε απίθανες περιπέτειες…

Κείμενο: Λίνα Σωτηροπούλου, Διασκευή/Σκηνοθεσία: Χρήστος Χριστόπουλος, Επιμέλεια κίνησης: Έλιο Φοίβος Μπέικο, Κατασκευές: Μαργαρίτα Δημητρούση, Εμψύχωση: Μαργαρίτα Δημητρούση, Χρήστος Χριστόπουλος
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 60 | Διάρκεια: 40 λεπτά | Κόστος: 5 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

Για το Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο, την Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού
«Ο ραφτάκος των λέξεων»
Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» παρουσιάζει την παράσταση Ο ραφτάκος των λέξεων, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση και παντομίμα για την ιστορία ενός ράφτη που έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις, διαλέγοντάς τες τόσο προσεκτικά που να κρατούν τους ανθρώπους ζεστούς τον χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι.

Διασκευή-Τραγούδια: Τίνα Γιωτοπούλου, Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας, Καλλιτεχνική Επιμέλεια-Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Πλατύραχος, Εικαστική Επιμέλεια-Ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα, Επιμέλεια Κίνησης: Άννα Αννουσάκη, Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Γιούλη Καρναχωρίτη, Επιστημονικός Σχεδιασμός Διαδραστικού Μέρους: Φλώρα Σπύρου
Ελάχιστος αριθμός παιδιών:
45 | Διάρκεια: 70 λεπτά | Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

* Παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο «Τέχνες και Παιδί» (κα Αλεξάνδρα Λιακοπούλου 210 3803197, texnes.paidi@gmail.com, Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ.- 2 μ.μ.)

Για το Προνήπιο, το Νηπιαγωγείο, την Α’ και Β’ Δημοτικού

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • «Οι οθόνες δεν είναι για όλη την ώρα»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Ένα βιωματικό πρόγραμμα που μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο πολύ έχουν μπει οι οθόνες στη ζωή μας, πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε και πότε θα ήταν καλό να τις κλείνουμε. Μέσα από τη συζήτηση και το θεατρικό παιχνίδι, αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και καταγράφουμε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να διασκεδάσουμε χωρίς τη χρήση οθονών. Στη συνέχεια ο καθένας μας φτιάχνει το προσωπικό του πρόγραμμα με τις ώρες της ημέρας που θα χρησιμοποιεί οθόνες. Ακολουθεί ομαδική εικαστική δραστηριότητα, κατά την οποία σε ομάδες των πέντε ατόμων φτιάχνουμε σε χαρτί του μέτρου τις δικές μας «βαλίτσες αντιβαρεμάρας», τις οποίες γεμίζουμε με πράγματα που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας αντί να στραφούμε στην εύκολη λύση της οθόνης.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα απ’ Ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «Πες όχι στο πείραγμα»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο της Τζιλ Χάσον, πάμε να ανακαλύψουμε με τον πιο απλό και διασκεδαστικό τρόπο πώς μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας όταν μας πειράζουν, όταν το πείραγμα καταλήγει σε μπούλινγκ, ή ακόμα κι όταν μπαίνουμε στον πειρασμό να πειράξουμε κάποιον ή κάποια που δεν το θέλει. Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, συζήτηση και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες μαθαίνουμε εύκολους τρόπους διαχείρισης καταστάσεων κατά τις οποίες ένα πείραγμα μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα, ενώ παράλληλα αντιλαμβανόμαστε πότε το πείραγμα δίνει τη θέση του στο μπούλινγκ, ποια συναισθήματα μας γεννά και πώς μπορούμε να το σταματήσουμε. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να αναγνωρίσουν συμπεριφορές που τα δυσκολεύουν και να βελτιώσουν την ενσυναίσθησή τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Διαδραστική αφήγηση, βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της σειράς ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ μέσα από τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων και ανακαλύπτουν τις έννοιες της συνεργατικότητας, της ευγενούς άμιλλας, του μοιράσματος, της υπευθυνότητας και της ειλικρίνειας.
Στο τέλος κατασκευάζουμε όλοι μαζί έναν χάρτη συναισθημάτων ο οποίος μένει ως αναμνηστικό στην τάξη. Μαθητές και δάσκαλος μπορούν να ανατρέχουν σε αυτόν κάθε φορά που θέλουν να μιλήσουν για τα συναισθήματα!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Ψυχοκινητικά παιχνίδια, θέατρο και εικαστικές δραστηριότητες βασισμένα στο βιβλίο της Μαρτίν Αγκάσι ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝΕ.
Παρατηρούμε τις εκφράσεις του προσώπου μας, δημιουργούμε ανθρώπινα γλυπτά σε ομάδες, αφήνουμε τα αποτυπώματά μας και εξερευνούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας δίχως να πληγώνουμε τους άλλους. Στο τέλος της συνάντησης, τα παιδιά βρίσκουν ευφάνταστους ρυθμούς και ήχους με μόνο εργαλείο τα χέρια τους, δημιουργώντας τον μουσικό ρυθμό της τάξης τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ ουσία
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
20 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Για το Νηπιαγωγείο, την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 • «Αγκαλιάζω τα συναισθήματά μου»

Με αφορμή το βιβλίο της Ντέμπορα Μαρσέρο Έξω από το βάζο, ανακαλύπτουμε, αναγνωρίζουμε και μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα «μεγάλα συναισθήματα» διασκεδάζοντας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τις βιωματικές δραστηριότητες και τη συζήτηση εξερευνούμε τον μαγικό κόσμο των συναισθημάτων, αντιμετωπίζουμε και «αγκαλιάζουμε» τα συναισθήματα που μας δυσκολεύουν (φόβος, θλίψη, θυμός κ.ά.) και μαθαίνουμε εύκολους τρόπους ώστε να τα αποδεχόμαστε και να τα ελέγχουμε, χωρίς να επηρεάζουν ούτε τη δική μας ζωή ούτε και των γύρω μας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος όλα τα παιδιά θα έχουν αναπτύξει βασικές δεξιότητες ζωής σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα και την ενσυναίσθηση, ενώ θα δημιουργήσουν όλα μαζί τον δικό τους πίνακα διαχείρισης συναισθημάτων της τάξης.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Οργανισμός Openous
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

 • «Φτιάξε τη δική σου ντουλάπα με ρούχα»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή την επετειακή έκδοση του βιβλίου «Ο ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.
Μέσα από αυτό το δημιουργικό εργαστήρι θα μάθουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια μικρή ντουλάπα για την τάξη μας γεμάτη με ρούχα από λέξεις, σαν τα ρούχα που έραβε ο αγαπημένος «Ραφτάκος των λέξεων». 
Με λέξεις δικές μας ή κομμένες από εφημερίδες και περιοδικά και άλλα απλά υλικά, όπως χρωματιστά χαρτιά, κομμάτια ύφασμα, κουμπιά και χρώματα, το κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του ρούχο, το διακοσμεί όπως θέλει, το στηρίζει σε μια μικροσκοπική κρεμάστρα και το τοποθετεί μέσα σε μια ντουλάπα που θα φτιάξουμε όλοι μαζί.
Ειδικά οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μπορούν να ξαπλώσουν στο πάτωμα, να ζωγραφίσουμε το περίγραμμά τους σε χαρτί του μέτρου και με βάση αυτό να φτιάξουν το ρουχαλάκι τους στο δικό τους φυσικό μέγεθος.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Ίρις Σαμαρτζή, εικονογράφος παιδικών βιβλίων
Αριθμός παιδιών:
 Από 20 έως 30 | Διάρκεια: 90 λεπτά 
Κόστος διά ζώσης προγράμματος: 7 ευρώ το κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών)
Κόστος διαδικτυακού προγράμματος: 4 ευρώ το κάθε παιδί (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών)

 • «Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Άγγιγμα και Όρια πραγματοποιείται με αφορμή το βιβλίο της ομάδας Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!. Χωρίζεται σε δύο μέρη και πλαισιώνει τόσο το παιδί όσο και το περιβάλλον του. 

Α΄ Μέρος
Δύο ενημερωτικές εισηγήσεις γονέων και εκπαιδευτικών, η πρώτη με περιεχόμενο την Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης/Παρενόχλησης των παιδιών και η δεύτερη τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των παιδιών ηλικίας 0-12 ετών.
Διάρκεια ανά εισήγηση: 2 ώρες | Κόστος ανά εισήγηση: 200 ευρώ (ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων)
Οι εισηγήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν διά ζώσης ή διαδικτυακά.

Β΄ Μέρος
Τα παιδιά μέσα από δημιουργικές δράσεις (παιχνίδι, παραμύθι, κουκλοθέατρο) έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματα, γνωρίζουν πώς γεννιέται ένα μωρό, κατανοούν την ιδιωτικότητα του σώματος, και συγκεκριμένα τα ιδιωτικά μέρη. Τέλος, ενδυναμώνονται και εκπαιδεύονται ώστε να βάζουν όρια και να ζητούν βοήθεια.

Για παιδιά 5 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 | Διάρκεια: 60 λεπτά | Συνολικό κόστος: 150 ευρώ 
Για παιδιά 6-8 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 | Διάρκεια: 80 λεπτά | Συνολικό κόστος: 150 ευρώ

Για το Νηπιαγωγείο, την Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
«Είμαστε οι θεοί!»
Με αφορμή τη σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, οι μαθητές προσκαλούνται σε μια «διαφορετική ανάγνωση» των δώδεκα θεών του Ολύμπου, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου η αρχαία ελληνική μυθολογία συνδέεται με την παγκόσμια μυθολογική παράδοση και τις ιστορίες καθημερινότητας των μαθητών.
Στην αρχαιότητα, ποιοι ήταν οι δώδεκα θεοί και για ποιες δυνάμεις ήταν ξακουστοί; Ποιος ήταν ο ρόλος τους στη δημιουργία του κόσμου, τι σχέση είχαν με τις αλλαγές των εποχών και με τα… «κέφια» των καιρών; Πόσο διαφορετικοί ήταν μεταξύ τους, σε τι βοηθούσαν τους ανθρώπους και σε τι τους δυσκόλευαν;
Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια κίνησης, πειραματισμό με πραγματικά αντικείμενα και έρευνα σε έργα της παγκόσμιας τέχνης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, θα εξοικειωθούν με τις δυνάμεις τους, τις αδυναμίες τους και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους. Θα ανακαλύψουν τους μακρινούς συγγενείς των θεών από διαφορετικές μυθολογίες και θα φτιάξουν ένα πρωτότυπο, συλλογικό βιβλίο με τις «θεότητες» της τάξης τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 90 λεπτά | Κόστος: 4 ευρώ + ΦΠΑ 24% το κάθε παιδί

Για το Νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του Δημοτικού

 • «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»

Χειροποίητες κούκλες διάφορων μεγεθών και τεχνικών, πρωτότυπη μουσική και εναλλασσόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό αυτής της παράστασης κουκλοθεάτρου που στηρίζεται στο βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ.
Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και περιπέτεια! Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου, ώσπου μια μέρα μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα! Οι δύο μικροί μας ήρωες χάνονται στο μεγάλο δάσος όπου συναντούν διάφορους χαρακτήρες οι οποίοι τους βοηθούν να ξαναβρούν τον δρόμο τους... με ένα μικρό αντάλλαγμα ο καθένας. Όταν φτάνουν στο ζαχαροπλαστείο είναι πια δύο ολόιδια κομμάτια ζυμάρι. Ποιος θα είναι τώρα ο λόγος και η αφορμή για να ξεκινήσουν τον πόλεμο μεταξύ τους;

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κατασκευές, Εμψύχωση, Φωτισμοί: Ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα Πάντα Φι» (Κική Μαλτσάκη και Ειρήνη Μάστορα), Πρωτότυπη Μουσική & Μουσική Επιμέλεια: Π. Μαυρόπουλος
Μέγιστος αριθμός παιδιών:
65 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 5 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

 • «Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Επίσκεψη στο σπίτι του βιβλίου» (Νηπιαγωγείο και Α', Β' και Γ' Δημοτικού)

Ποιο είναι το «σπίτι του βιβλίου»; Ποιοι συχνάζουν εκεί και τι κάνουν μια μέρα σαν και αυτή; Οι μαθητές καλωσορίζονται σε ένα σπίτι διαφορετικό από τ’ άλλα, έρχονται σε επαφή τα αντικείμενά του και ανακαλύπτουν τις χρήσεις τους. Με ποιους τρόπους τα αντικείμενα αυτά βοηθούν ένα βιβλίο να «γεννηθεί» και να φτάσει στα χέρια μας; Τα παιδιά βρίσκουν τις απαντήσεις μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνας και παρατήρησης, εξοικειώνονται με τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν την φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσα από παιχνίδια ρόλων. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι «μέσα στο σπίτι του βιβλίου», τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα βιβλία, εφαρμόζοντας απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και χρησιμοποιώντας με φαντασία ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλά τους.

 • «Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Τόσα βιβλία, τόσο διαφορετικά!» (Δ', Ε' και Γ' Δημοτικού)

Τι κάνει τα βιβλία ξεχωριστά; Πόσες μορφές αλλάζουν τα βιβλία από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα και πόσο διαφέρουν αυτές μεταξύ τους; Οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα κυνήγι κρυμμένων και… παράξενων βιβλίων. Μέσα από διασκεδαστικές αποστολές, τα παιδιά γνωρίζουν την εξέλιξη του βιβλίου μέσα από βιβλία διαφορετικών εποχών και από διαφορετικά μέρη του κόσμου, ερευνούν πολλά και διαφορετικά βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο, «ακούν» και αποκωδικοποιούν στοιχεία που ξεπηδούν μέσα από τις πολλαπλές μορφές που μπορούν τα βιβλία να πάρουν. Τα πιο ιδιαίτερα βιβλία, όμως, δεν έχουν ακόμη «γεννηθεί»! Τα παιδιά πειραματίζονται ελεύθερα με θέματα και υλικά και δημιουργούν βιβλία, με φαντασία και τη δική τους μοναδική πινελιά!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος – μουσειοπαιδαγωγός
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 90 λεπτά | Κόστος: 4 ευρώ + ΦΠΑ 24% το κάθε παιδί

Για την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Κουνέλι & Αλεπού»: Δημιουργικό εργαστήριο κόμικς  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
Η Athens Comics Library παρουσιάζει ένα δημιουργικό εργαστήρι κόμικς για παιδιά αντλώντας έμπνευση από τη σειρά βιβλίων «Κουνέλι & Αλεπού».
Θα διαβάσουμε όλοι μαζί μερικές από τις υπέροχες, αστείες περιπέτειες των δύο φίλων, θα μυηθούμε στην τέχνη των κόμικς και θα μάθουμε να σχεδιάζουμε με απλά σχήματα τους δύο ήρωες! 
Στη συνέχεια κάθε παιδί θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια δική του ιστορία κόμικς με τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές χρησιμοποιώντας καρέ, μπαλονάκια, εφέ και επιστρατεύοντας μπόλικη φαντασία, πλάθοντας το δικό του τρυφερό ή και ξεκαρδιστικό κόμικς. 
Στο τέλος θα στηθεί μια μικρή έκθεση, όπου όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα κόμικς που δημιουργήθηκαν και να απολαύσουμε τις ιστορίες τους.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Athens Comics Library
Αριθμός παιδιών:
 Από 20 έως 50 | Διάρκεια: 2 ώρες | Κόστος: 6 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) το κάθε παιδί

Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού

 • «Ταξίδι στους κόσμους της Άλκης Ζέη»     
  Μέσα από βιβλία και σημειώματα, αποστολές εξερεύνησης, καθημερινά και αναμνηστικά αντικείμενα, αρχειακό υλικό και ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τι σχέση έχουν οι περιπέτειες των ηρώων στα βιβλία της με τη ζωή της, με τα μαθήματα του σχολείου αλλά και με την καθημερινότητα των μαθητών του 2022.

«Οικογενειακά ταξίδια με την Άλκη» (Για τους μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού)
Τι είναι «οικογένεια», από ποιους μπορεί να αποτελείται και πώς νιώθουμε μέσα σε αυτή; Πόσο διαφορετικές είναι οι οικογένειες μεταξύ τους και μέσα στα χρόνια; Μπορεί μια Κυριακή που είναι βαρετή να γίνει συναρπαστική; Τι ρόλο μπορεί να παίζει για μια οικογένεια ένα αντικείμενο με καραμελένια καρδιά, μια πόλη ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία «Γατοκουβέντες», «Μια Κυριακή του Απρίλη», «Τα παπούτσια του Αννίβα», «Ο θείος Πλάτων» και «Το καπλάνι της βιτρίνας» οι μαθητές θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και, μέσα από το κοινό τους ταξίδι με τη συγγραφέα, θα δημιουργήσουν «δείγματα γραφής» για τις δικές τους οικογένειες.

«Ταξίδια… ένα σωρό ταξίδια με την Άλκη» (Για τους μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού)
Όλα τα ταξίδια τα κάνουν άραγε οι άνθρωποι για διακοπές; Για ποιους λόγους μπορεί να φεύγει ένας άνθρωπος από το σπίτι του σε ξένο τόπο και πώς να νιώθει για αυτό; Πόσα σπίτια μπορεί να αλλάξει κάποιος στη ζωή του; Πώς να είναι η «ζωή» ενός μαρμάρινου κεφαλιού, μακριά από το μαρμάρινο σώμα του;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία «Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων», «Ο θείος Πλάτων», «Το καπλάνι της βιτρίνας», «Ο ψεύτης παππούς» καθώς και το νέο βιβλίο «Ένα παιδί από το πουθενά» οι μαθητές θα ακολουθήσουν τις πορείες της Άλκης Ζεη στον χάρτη και θα προσεγγίσουν τις έννοιες του ταξιδιού, της μετακίνησης, του αποχωρισμού και της «επιστροφής στις ρίζες» με όχημα αφηγήσεις, εικόνες, ήχους και μυρωδιές.

«Ταξίδια αντίστασης και αγώνα, με την Άλκη» (Για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού)
Τι σημαίνει ένας πόλεμος για τον κόσμο, για μια κοινωνία και για ένα παιδί; Υπάρχουν άραγε μάχες που δίνονται χωρίς όπλα; Τι αγώνες έδωσαν οι παππούδες μας και γιατί αξίζει να αγωνιζόμαστε εμείς, στις μέρες μας;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία «Το καπλάνι της Βιτρίνας», «Η μωβ ομπρέλα», «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Κοντά στις ράγες», καθώς και το νέο βιβλίο «Ένα παιδί από το πουθενά» οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας, θα επεξεργαστούν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία δόθηκαν σημαντικοί κοινωνικοί και προσωπικοί αγώνες και θα δώσουν τα δικά τους «δείγματα γραφής» για τους αγώνες και τις μάχες που αξίζει να δίνει ένα παιδί το 2022.

Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος – μουσειοπαιδαγωγός
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 120 λεπτά | Κόστος: 4 ευρώ + ΦΠΑ 24% το κάθε παιδί

Για τις τάξεις Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
«Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
Αφήγηση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένα στους άθλους του Ηρακλή, με αφορμή τη σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά παρακολουθούν τη δραματοποιημένη αφήγηση των άθλων του Ηρακλή, όπως τους απέδωσε με σύγχρονο τρόπο η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, ενώ παράλληλα συλλέγουν πληροφορίες που θα χρειαστούν στις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν.
Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ακολουθούν στον χάρτη το ταξίδι του Ηρακλή, αναγνωρίζουν τους άθλους όπως αυτοί απεικονίζονται σε αγγεία και γλυπτά και στη συνέχεια διασκεδάζουν παίζοντας παντομίμα, ανακαλύπτουν τη σχέση των άθλων με τα μεταλλεύματα και τα υδραυλικά έργα, εξερευνούν τη σημασία και τον συμβολισμό των άθλων και τέλος δημιουργούν τα ίδια τον δέκατο τρίτο άθλο του Ηρακλή, βάζοντας τον ήρωα να σώσει την ανθρωπότητα από ένα σύγχρονο πρόβλημα.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Για τις τάξεις Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού
«Γίνε μυστικός πράκτορας και σώσε τον κόσμο»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
Τολμάς να γίνεις Πράκτορας του Πλανήτη και να αναλάβεις μία άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Αν είσαι τολμηρός, έλα να εξιχνιάσουμε μαζί μυστηριώδεις υποθέσεις σε μία μυστική συνάντηση πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν.
Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι μυστηρίου που στηρίζεται στα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη από τη σειρά ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ θα ζήσουμε μαζί τις περιπέτειες των Πρακτόρων του Πλανήτη. Δε θα είσαι μόνος σου όμως σε αυτό το ταξίδι! Θα έχεις τη βοήθεια των Πρακτόρων Ιάσονα, Μπεν, Μαρί-Λουίζ και Ανίτα. Θα καταφέρεις να προλάβεις τον χρόνο και να σώσεις τον πλανήτη;

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη»
Μέγιστος αριθμός παιδιών
: 25 | Διάρκεια: 1 ώρα | Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν

Για τις τάξεις Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού

 • «Ντετέκτιβ Κλουζ & Kids Mystery Club: Η υπόθεση των χαμένων κόμικς» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου από την ομάδα Kids Mystery Club με αφορμή τη δημοφιλή στα παιδιά σειρά βιβλίων ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ.
Οι θαυμαστές του ντετέκτιβ Κλουζ σχεδιάζουν μια έκθεση κόμικς στο σχολείο τους με θέμα τις περιπέτειες του νεαρού ντετέκτιβ. Όμως, ο φύλακας του σχολείου ισχυρίζεται ότι τα φαντάσματα έκλεψαν τα κόμικς και καλεί σε βοήθεια τους ερευνητές του Kids Mystery Club! Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο ντετέκτιβ Κλουζ θα συνεργαστεί με το Kids Mystery Club για να αναζητήσουν τα χαμένα κόμικς και να αποδείξουν στον φύλακα ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα!
Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μία μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις και δεξιότητες που καλλιεργούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Σχεδιασμός: Φιλιώ Λαζανά, συγγραφέας και εκπαιδευτικός
Εμψύχωση: Φιλιώ Λαζανά και Αθηνά Μπερδέκα, ηθοποιός και εμψυχώτρια
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 35 (διαδικτυακό 25) | Διάρκεια: 70-80 λεπτά (διαδικτυακό 45) | Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Με τη συμμετοχή στην περιπέτεια μυστηρίου δίνονται δωρεάν σε κάθε παιδί το αυτοκόλλητο του Kids Mystery Club και ένα μονοσέλιδο κυνήγι αναζήτησης.

 •  «Πένι Πέπερ & Kids Mystery Club: Το Κλεμμένο Ροκ Τραγούδι»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου από την ομάδα Kids Mystery Club με αφορμή τη δημοφιλή στα παιδιά σειρά βιβλίων ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΙ ΠΕΠΕΡ.
Η Πένι Πέπερ και η παρέα της αποφασίζουν να κάνουν μια ροκ μπάντα και να τραγουδήσουν στη συναυλία που οργανώνει το σχολείο τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Για να τις βοηθήσουν στην πρώτη τους εμφάνιση, τα μέλη του πασίγνωστου συγκροτήματος Queen χαρίζουν στην Πένι και την παρέα της μια παλιά τους επιτυχία με καινούργιους στίχους. Όμως κάποιος κλέβει τους στίχους και πλέον η μπάντα δεν έχει τραγούδι λίγο πριν από την πρώτη της συναυλία!
Η Πένι Πέπερ καλεί σε βοήθεια τους ντετέκτιβ του Kids Mystery Club. Θα καταφέρουν άραγε όλοι μαζί να βρουν το κλεμμένο ροκ τραγούδι και να σώσουν την μπάντα από την καταστροφή;
Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μία μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες της αγαπημένης τους ηρωίδας. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις και δεξιότητες που καλλιεργούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Σχεδιασμός: Φιλιώ Λαζανά, συγγραφέας και εκπαιδευτικός
Εμψύχωση: Φιλιώ Λαζανά και Αθηνά Μπερδέκα, ηθοποιός και εμψυχώτρια
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 35 | Διάρκεια: 70-80 λεπτά | Κόστος: 6 ευρώ το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Με τη συμμετοχή στην περιπέτεια μυστηρίου δίνονται δωρεάν σε κάθε παιδί αυτοκόλλητο του Kids Mystery Club και ένα μονοσέλιδο κυνήγι αναζήτησης.

Για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου

 • «Παιχνίδια Φαντασίας - Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, και του κλασικού βιβλίου του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να ζωντανέψουν!
Ένα εργαστήριο που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών, τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη γραπτού και προφορικού λόγου, τους δείχνει τρόπους να οργανώσουν τις ιδέες τους, να δουλέψουν ομαδικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας δημιουργικά το «λάθος», αλλά κυρίως να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο ότι η γραφή και η ανάγνωση μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό ταξίδι.
*Το πρόγραμμα έχει διασκευαστεί και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός και εμψυχώτρια
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά | Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

 • «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Γράψε τη δική σου ιστορία για το 1821»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Για να ξεκινήσεις μια ιστορία χρειάζεσαι έναν σπινθήρα έμπνευσης που θα βάλει φωτιά στη φαντασία σου. Τέτοιους σπινθήρες μπορείς να βρεις παντού· σε μια φωτογραφία, μια είδηση, έναν πίνακα, ακόμα και στις ιστορίες των άλλων. Με αφορμή τα βιβλία Οι αγωνιστές του 1821 της Αγγελικής Δαρλάση και Για να ζούμε ελεύθεροι της Ελένης Σβορώνου, ανακαλύπτουμε τι συγκινεί εμάς γύρω από την επανάσταση του 1821, και με τη βοήθεια των «ειδικών», του Τζάνι Ροντάρι (Γραμματική της φαντασίας) και του Κρίστοφερ Ετζ (Γράψε τις καλύτερες ιστορίες!), δημιουργούμε τις δικές μας πρωτότυπες και ανατρεπτικές ιστορίες! Όποιος νομίζει ότι η Ιστορία είναι βαρετή, ας το ξανασκεφτεί.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός και εμψυχώτρια
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25 | Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά | Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Για τις τάξεις Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου
«Το κλίμα αλλάζει, εγώ τι αλλάζω;»  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
Φαντάσου πως ένα βράδυ βρίσκεις έξω από το παράθυρό σου ένα άκρως απόρρητο μήνυμα που σου ζητάει να σώσεις τον κόσμο! Αυτό συμβαίνει στον δωδεκάχρονο Τζάστιν, που δεν ξέρει ποιος είναι ο αποστολέας. Κάπως έτσι αποφασίζει με τους φίλους του να ακολουθήσει τις οδηγίες του γράμματος. Ένας απειλητικός άντρας τους καταδιώκει στα πέρατα της Γης και η παρέα ρίχνεται σε ένα κυνήγι στοιχείων που θα αναγκάσουν τον Πρόεδρο της Αμερικής να πάρει μέτρα για να σώσει τον κόσμο από την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι μυστηρίου που στηρίζεται στο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΓΚΡΕΪ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ θα ιχνηλατήσουμε μαζί το ταξίδι του Τζάστιν. Τι θα έκανες εσύ, αν βρισκόσουν αντιμέτωπος με τα ίδια στοιχεία; Θα μπορέσεις να λύσεις το μυστήριο και να σώσεις τον κόσμο; Ζήσε την περιπέτεια και πάρε μέρος κι εσύ στη μάχη ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη»
Μέγιστος αριθμός παιδιών
: 25 | Διάρκεια: 1 ώρα | Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.

Για τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου
«Βγάλε φτερά να πετάξεις!» 
Με αφορμή το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Yusra Mardini ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις δικές τους κρυμμένες υπερδυνάμεις, αυτές που μπορούν να τους βοηθήσουν να πετάξουν προς τα όνειρά τους, ακόμα κι όταν οι συνθήκες γύρω τους φαντάζουν απαγορευτικές.
Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια έφηβη πρόσφυγα να επιμείνει στο όνειρό της και να φτάσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο; Από πού προέρχονται οι μικρές στιγμές ηρωισμού που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του καθενός μας και όλων μαζί; Πού μπορούμε, μικροί και μεγάλοι, να βρούμε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που θα μας στηρίξει ώστε να μην παραιτηθούμε από τις αξίες και τα όνειρά μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές;
Μέσα από την αφήγηση, τον διάλογο, το μοίρασμα και το παιχνίδι, τα παιδιά και οι έφηβοι καλούνται να εμπνευστούν, να συνδεθούν και να προσεγγίσουν, μέσα από ένα διαφορετικό, βιωματικό πρίσμα, τη δυναμική του πάθους, της επιμονής, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα που όλοι έχουμε, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας, μεταφράστρια, εμψυχώτρια
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 55 | Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 150 ευρώ + ΦΠΑ 24%
 

Βρείτε ΕΔΩ κι άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται αποκλειστικά διά ζώσης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών.