×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου

Σεπτέμβριος 2023-Μάιος 2024

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.

«Η ζωή στο σχολείο»
Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι μας: αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε όταν πρωτοξεκινάμε το σχολείο, και μπορεί να μας ακούγεται υπερβολικό, αλλά αν αναλογιστούμε τις ώρες της μέρας που αφιερώνουμε σε αυτό, θα συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια που κρύβει η φράση. Το σχολείο δεν μας προσφέρει μόνο πολύτιμες γνώσεις, αλλά συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή μας, καθώς είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας στην οποία καλούμαστε να συμβιώσουμε όταν ενηλικιωθούμε· είναι ένας χώρος όπου αναπτύσσουμε δεσμούς με τους συμμαθητές μας, τους δασκάλους μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, ανακαλύπτοντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μας. Κάποιες φορές που το σχολικό πρόγραμμα μας φαίνεται δυσβάσταχτο, ας αναλογιστούμε πόσο φτωχή θα ήταν η καθημερινότητά μας χωρίς σχολείο, καθώς και το γεγονός ότι σε κάποιες περιοχές του πλανήτη μας τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο, άρα και στη γνώση.

Στόχοι του προγράμματος

 • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων, και να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών.
 • Να μπουν στη θέση των ηρώων, να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα και βιώματα.
 • Να συνειδητοποιήσουν την αξία του σχολείου, της εκπαίδευσης, της μάθησης και της κοινωνικής επαφής.
 • Να δημιουργούν προσωπικές σχέσεις, να αλληλεπιδρούν θετικά μεταξύ τους και να συνεργάζονται.
 • Να ασκηθούν σε βιωματικές διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.
   

5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης: «Η ζωή στο σχολείο»

Ποιος μπορεί να πάρει μέρος
Όσα τμήματα Νηπιαγωγείων επιθυμούν, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 5 Νοεμβρίου 2023, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Συμμετοχής, την οποία θα βρουν στον ιστότοπό μας.

Πώς θα «τρέξουν» τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στον Μαραθώνιο
Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός κάθε τμήματος επιλέγουν μία τριάδα βιβλίων από τις δύο προτεινόμενες, τα οποία θα διαβάσουν και θα επεξεργαστούν στην τάξη.

1η τριάδα

Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!
της Τις Ράμπι

Δρακάκια στο σχολείο
του Ίνγκο Ζίγκνερ

Το σχολείο
της Λίνας Σωτηροπούλου

 

2η τριάδα

Η Μεγάλη των Τεράτων Σχολή
της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

Εκδρομή με το σχολείο
του Ίνγκο Ζίγκνερ

Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο
της Σάντρα Νίμπουρ-Ζίμπερτ

 

 • Τα παιδιά κάθε τμήματος με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού συμπληρώνουν τα φύλλα δραστηριοτήτων που αντιστοιχούν στα τρία βιβλία που επέλεξαν. Τα φύλλα δραστηριοτήτων έχουν επιμεληθεί οι συγγραφείς μας και νηπιαγωγοί με πολύχρονη διδακτική εμπειρία Ευθυμία Ανδριώτη, Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και Κατερίνα Χριστόγερου.
 • Τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα συγκεντρώνονται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος και θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 14 Απριλίου 2024. Τα έξοδα επιστροφής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Οδηγίες για την επιστροφή τους θα λάβετε όταν πλησιάζει η ημερομηνία επιστροφής.
 • Τα τμήματα τα οποία θα επιστρέψουν τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα μπουν σε κλήρωση. Η κλήρωση θα αναδείξει τα δέκα (10) τυχερά Νηπιαγωγεία από τα οποία θα κληρωθούν οι μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (ένας μαθητής από κάθε Νηπιαγωγείο, σύνολο 10 μαθητές).
 • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2024. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
 • Τα Νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε πέντε (5) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής των βιβλίων για τα τυχερά Νηπιαγωγεία εντός Ελλάδας.
 • Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν τον 5ο Μαραθώνιο θα λάβουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου ένα αναμνηστικό συμμετοχής.


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σε ό,τι αφορά τα φύλλα δραστηριοτήτων με τα οποία θα δουλέψετε το πρόγραμμα, υπάρχουν οι εξής τρόποι παραλαβής τους:
1. Μπορούμε να σας τα στείλουμε μέσω email στη διεύθυνση που θα δηλώσετε και να τα εκτυπώσετε για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (ένα για κάθε μαθητή).
2. Αν μας το ζητήσετε, μπορούμε να τα εκτυπώσουμε για εσάς και να σας τα στείλουμε, αρκεί να μας δηλώσετε τον ακριβή αριθμό που θα χρειαστείτε (κάθε φύλλο αντιστοιχεί σε έναν μαθητή).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν αποφασίσετε αν θα τα εκτυπώσετε εσείς ή εμείς για εσάς, δείτε ΕΔΩ ένα παράδειγμα από φύλλα δραστηριοτήτων προηγούμενων ετών.

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω συγγραφείς, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά τους και κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, προτίθενται να επισκεφθούν κάποια από τα Νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης ή να επικοινωνήσουν μαζί τους διαδικτυακά, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τα παιδιά.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 13ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Η ζωή στο σχολείο» μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου (κα Δάφνη Βρέλλη, τηλ.: 6981089945, e-mail: marathonios@metaixmio.gr).

Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή.
Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση.

Γουίλιαμ Άρθουρ ΓουόρντΗ δεύτερη φάση του Μαραθωνίου θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή των φύλλων δραστηριοτήτων. Όπως ήδη γνωρίζετε, τα παιδιά θα πρέπει να συμπληρώσουν όλες τις δραστηριότητες και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα φύλλα δραστηριοτήτων και να τα επιστρέψουν έως τις 12 Απριλίου 2024 (δείτε παρακάτω αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο επιστροφής των φύλλων δραστηριοτήτων). Τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων μπαίνουν σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Δέκα (10) συνολικά μαθητές/τριες θα κερδίσουν πλούσια δώρα (για τα οποία θα ενημερωθείτε σύντομα μέσω του διαδικτυακού μας τόπου και με νέα επιστολή). Παράλληλα, θα κληρωθούν πέντε (5) σχολεία που συμμετέχουν στον 5ο Μαραθώνιο και έχουν επιστρέψει τα φύλλα δραστηριοτήτων των μαθητών τους, ώστε να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Σας παρακαλούμε θερμά να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες και να τις τηρήσετε όσο πιο πιστά μπορείτε για τη διευκόλυνση όλων μας.

Από τις 15 Μαρτίου μπορεί να ξεκινήσει η επιστροφή των συμπληρωμένων φύλλων δραστηριοτήτων, με καταληκτική ημερομηνία τη 12η Απριλίου (σύμφωνα με τη σφραγίδα αποστολής). Προσοχή: Δεν θα υπάρξει παράταση στην ημερομηνία επιστροφής των φύλλων δραστηριοτήτων.
• Τα σχολεία που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο με περισσότερα από ένα τμήματα θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα φύλλα δραστηριοτήτων σε ένα πακέτο.
• Στο συνολικό πακέτο του σχολείου θα υπάρχουν υποφάκελοι με τα φύλλα δραστηριοτήτων κάθε τμήματος. Σε κάθε υποφάκελο θα πρέπει να αναγράφεται το τμήμα, καθώς και ο αριθμός των συμπληρωμένων φύλλων δραστηριοτήτων που εσωκλείονται.
• Η διεύθυνση αποστολής είναι: Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Πατίλη 3, 104 42 Αθήνα, τηλ.: 210 5145432. Στο πακέτο θα πρέπει να αναγράφεται: Για τον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Η ζωή στο σχολείο».
• Η επιστροφή των φύλλων δραστηριοτήτων θα γίνει μέσω της εταιρείας Γενική Ταχυδρομική.
Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
ΕΔΩ θα βρείτε το δίκτυο καταστημάτων της Γενικής Ταχυδρομικής με όλα τα σημεία εξυπηρέτησης στην Ελλάδα ανά περιοχή και τα τηλέφωνά τους. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxydromiki.com μπορείτε να βρείτε μέσω χάρτη σε ποιο κατάστημα ανήκει η περιοχή σας αλλά και το πλησιέστερο κατάστημα στο σχολείο σας, εισάγοντας τη διεύθυνση (οδός, αριθμός, περιοχή).
Επικοινωνήστε με το πλησιέστερο κατάστημα της περιοχής σας για να παραλάβει από το σχολείο σας το πακέτο που θα έχετε ετοιμάσει (να τονίσετε ότι τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον παραλήπτη). ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην καταβάλετε κάποιο χρηματικό ποσό για την αποστολή, ακόμα και αν σας ζητηθεί από το κατάστημα που θα σας εξυπηρετήσει. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αμέσως.