×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ (ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022)
17/09/2021
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ (ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022)
Για τους δασκάλους
Προτάσεις για δράσεις φιλαναγνωσίας στα Δημοτικά
 
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
 
Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά και σε συνέχεια των πολύ εποικοδομητικών συναντήσεων των πέντε τελευταίων χρόνων, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε και φέτος σε μια συνάντηση με τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων μας, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ. Η συνάντηση, λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Έτσι, από την ασφάλεια του σπιτιού σας και σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις νέες δράσεις φιλαναγνωσίας που έχουμε σχεδιάσει και να γνωρίσετε συγγραφείς μας, εικονογράφους και εμψυχωτές των παιδικών μας βιβλίων.
 
Αν πιστεύετε πως το καλό παιδικό βιβλίο βοηθά τόσο εσάς στο διδακτικό σας έργο όσο και τους μαθητές στη διεύρυνση των οριζόντων τους, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ανάπτυξη γλωσσικών και άλλων δεξιοτήτων, συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω για να μπορέσετε να συμμετάσχετε και να ακούσετε τις προτάσεις των συνεργατών μας για τη διδακτική αξιοποίηση των βιβλίων τους μέσα στην τάξη, να ενημερωθείτε για τα νέα παιδικά μας βιβλία και να συζητήσουμε μορφές συνεργασίας, πάντα με γνώμονα τον μαθητή και την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη μόρφωσή του.

Οι συγγραφείς, εικονογράφοι και εμψυχωτές που θα «συναντήσετε» είναι εξαιρετικά δραστήριοι στα σχολεία και έχουν εκδώσει πρόσφατα ή πρόκειται να εκδώσουν άμεσα βιβλία στις εκδόσεις μας. Με μια ολιγόλεπτη παρουσίαση θα σας κατατοπίσουν σχετικά με το πρόγραμμα που ακολουθεί ο καθένας κατά τις επισκέψεις του στα σχολεία (οι συναντήσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από κοντά, εφόσον οι συνθήκες και οι οδηγίες της πολιτείας το επιτρέπουν, ή διαδικτυακά, με τη χρήση των προγραμμάτων Webex, Skype, Microsoft Teams, Zoom) και θα είναι στη διάθεσή σας να απαντήσουν στα ερωτήματά σας για τα βιβλία τους, αλλά και να δώσουν διευκρινίσεις για οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία με το σχολείο σας.
 
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση (μέσω της πλατφόρμας Zoom), συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ από σήμερα έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 και θα λάβετε τον απαραίτητο σύνδεσμο στο e-mail σας καθώς και επιβεβαιωτικό μήνυμα για τη συμμετοχή σας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συγγραφείς που θα μιλήσουν στη διαδικτυακή εκδήλωση είναι οι:
 

Αγγελική Δαρλάση
Έχει εκδώσει στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Από μακριάΌταν έφυγαν τ’ αγάλματα, Το αγόρι στο θεωρείο, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (διασκευή σε graphic novel του κλασικού μυθιστορήματος της Άλκης Ζέη, με εικόνες του Δημήτρη Μαστώρου), στη σειρά «Η πρώτη μου λογοτεχνία»: Ο πρώτος μου Σαίξπηρ: Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Ο πρώτος μου Κάρολ: Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Ο πρώτος μου Βιζυηνός: Το μόνο της ζωής του ταξίδι, στη σειρά «Μικρές καληνύχτες»: Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά, Η ξύπνια βασιλοπούλα, Το ασχημόπαπο κι ο γεροπαράξενος, στη σειρά «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας»: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Γοργόνα, Η Ελιά, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το κάστρο της Ωριάς, στη σειρά «Οι Μεγάλοι… μικροί»: Οι αγωνιστές του 1821, Οι καλλιτέχνες, Οι επιστήμονες, καθώς και το χριστουγεννιάτικο Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι.
Υπό έκδοση: Το δέντρο που είχε φτερά.

Κατερίνα Δημόκα
Έχει εκδώσει στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Δυο στόματα, Ένα πράσινο τηλέφωνο, στη σειρά «Διαβάζω ιστορίες»: Η δασκάλα των χρωμάτων, Παιδιά της Πανδώρας καθώς και το χριστουγεννιάτικο Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα.
 




Σάντρα Ελευθερίου
Υπό έκδοση: «Διαβάζω ιστορίες»: Η δασκάλα με μισεί!
Εκτός από συγγραφέας του παραπάνω βιβλίου, η Σάντρα Ελευθερίου είναι και εικονογράφος πολλών παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και τα οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
 



Γεωργία Ζάχαρη, Στέλλα Στεργίου
Υπό έκδοση: Το καπλάνι της βιτρίνας (διασκευή και εικονογράφηση σε graphic novel του κλασικού μυθιστορήματος της Άλκης Ζέη).





 
Ιουλία Κωστοπούλου
Έχει εκδώσει στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: στη σειρά «Μικρές καληνύχτες»: Παπαγάλος πειρατής, στη σειρά «Διαβάζω ιστορίες»: Ένα βιβλίο που ταξιδεύει, Ντετέκτιβ καλοκαιρινός, Η Σμαρώ και οι καρτ ποστάλ.



 

Φιλιώ Λαζανά
Έχει εκδώσει στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: στη σειρά «Διαβάζω ιστορίες»: Ένα αγόρι που το έλεγαν… και στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά»: Οι πεταλιές της Κορίνας.




 

Μαρίζα Ντεκάστρο
Έχει εκδώσει στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Το νέο μουσείο της Ακρόπολης, Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου, 2651 ημέρες δικτατορίας, Πού κρύβονται τα δικαιώματα;Τι είναι δημοκρατία.
Υπό έκδοση: Τι είναι το χρήμα;.
 



 

Ελένη Σβορώνου
Έχει εκδώσει στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Για να ζούμε ελεύθεροι, Μαγειρεύοντας ιστορίες, στη σειρά «Μικρές καληνύχτες»: Η μητριά με τη χρυσή καρδιά, στη σειρά «Διαβάζω ιστορίες»: Ένα τόσο δα λεκεδάκι, Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα, Το μυστικό της φώκιας, στη σειρά «Μυστήρια στην πόλη»: Όλα για τη φανέλα, Τα δεκατρία φτερνίσματα στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά»: Σκοράροντας στον Σκορπιό.
Υπό έκδοση: Η Αργοναυτική Εκστρατεία.


Αντιόπη Φραντζή
Έχει εκδώσει στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: στη σειρά «Μαθητικά κατορθώματα»: Τα ζωγραφιστά μυστικά, Τι κάνουν τα πρωτάκια;, Ουφ, ξελευθερία!, στη σειρά «Διαβάζω ιστορίες»: Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδο.
Υπό έκδοση: «Διαβάζω ιστορίες»: Άμπαλη, εγώ;.
 

 

Μαρία Τερζάκη
Ηθοποιός-εμψυχώτρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι» (Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού), «Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή» (Για τις τάξεις Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού), «Παιχνίδια φαντασίας – Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής», «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Γράψε τη δική σου ιστορία για το 1821» (Για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου).
Διαδραστική παρουσίαση-αφήγηση των βιβλίων στις σειρές: «Παραμύθια Ντορεμύθια» του Ευγένιου Τριβιζά, «Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ» σε διασκευή Κώστα Πούλου, «Τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον»


Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί δωρεάν στη διεύθυνση του σχολείου τους ενημερωτικό υλικό και μικρά δωράκια για τους μαθητές τους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr ή τηλεφωνικώς στο 211-3003500 (εσωτ. 268), κα Δάφνη Βρέλλη.
 
Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια!
 
Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου