×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
14/10/2016
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Οι συγγραφείς των βιβλίων της σειράς Μαρία Αγγελίδου, Καλλιόπη Κύρδη, Αντώνης Παπαθεοδούλου και Κώστας Πούλος ανασκευάζουν γνωστούς μύθους.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ εμπλουτίζουν συνεχώς με νέους τίτλους τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια. Η σειρά, με την οποία επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων, στοχεύει στο να αντιληφθούν οι μαθητές ότι η αρχαία ελληνική μυθολογία δεν είναι μια χιλιοειπωμένη ιστορία ξεχασμένων θεών, αλλά ένα συναρπαστικό παραμύθι δράσης, μέσα από το οποίο ξετυλίγονται οι διαχρονικές περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει και ακόμα σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.
Η σειρά είναι έτσι φτιαγμένη, ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν με ευχαρίστηση και ενδιαφέρον οι μικροί αναγνώστες. Κι ενώ οι ήρωές της είναι όλοι πανάρχαιοι, οι κύκλοι, στους οποίους εστιάζει, παρακολουθούν προβλήματα του σημερινού ανθρώπου.
Οι συγγραφείς των βιβλίων της σειράς Μαρία Αγγελίδου, Καλλιόπη Κύρδη, Αντώνης Παπαθεοδούλου και Κώστας Πούλος ανασκευάζουν γνωστούς μύθους, ώστε οι παιδαγωγικές αξίες και οι ιστορικές πληροφορίες που φέρουν αυτές οι ιστορίες να μπορούν να κατανοηθούν από παιδιά άνω των τεσσάρων ετών. Παράλληλα, η γλωσσική αρτιότητα και το πλούσιο εννοιολογικά περιεχόμενο των κειμένων συμβάλλουν στην καλλιέργεια της φαντασίας και της γραπτής έκφρασης, ώστε τα βιβλία να αποτελέσουν βοηθητικό εργαλείο και για τη διδασκαλία της Γλώσσας. Τέλος, η αριστοτεχνική εικονογράφηση από την Ίριδα Σαμαρτζή, τη Σάντρα Ελευθερίου, τον Βασίλη Γρίβα και τη Σοφία Παπαδοπούλου συντελεί στην ανάπτυξη του αισθητικού κριτήριου των μαθητών.
Επιπλέον, στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει παράρτημα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είναι εύκολο να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της τάξης ή στο σπίτι. Με αφορμή τον εκάστοτε μύθο, οι μαθητές καλούνται να λύσουν σταυρόλεξα και να παίξουν γλωσσικά παιχνίδια, να απαντήσουν σε κριτικές ερωτήσεις που τους βοηθούν να κατανοήσουν τη σημασία του πολιτισμού και τη σχέση της ιστορίας με το παρόν, να παρατηρήσουν καλλιτεχνικά έργα του παρελθόντος και, ακολούθως, να εξαγάγουν συμπεράσματα μέσω της εικαστικής γλώσσας.


Δείτε παρακάτω τους τίτλους που κυκλοφορούν ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν προσεχώς:

ΚΥΚΛΟΣ: Ήρωες
Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Και πρώτος ανάμεσά τους ο Ηρακλής.


Μαρία Αγγελίδου
Τα μήλα των Εσπερίδων


Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Στο βιβλίο αυτό παρακολουθούμε τον Ηρακλή που πήγε να φέρει το χρυσάφι της Δύσης, τα χρυσά μήλα που φύλαγαν στο δέντρο τους οι Εσπερίδες και ο Λάδωνας, το φίδι-φρουρός τους.



Μαρία Αγγελίδου

Τα βόδια του Γηρυόνη

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Ο Ηρακλής αναλαμβάνει να φέρει το χρυσάφι του Βορρά, αυτό που φύλαγαν μαζί με το κοπάδι των βοδιών ο γίγαντας Γηρυόνης και ο Όρθρος, το δικέφαλο τσοπανόσκυλό του.




Μαρία Αγγελίδου

Η αρπαγή του Κέρβερου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Ο Ηρακλής πήγε να φέρει το χρυσάφι του Κάτω Κόσμου! Τον θησαυρό του ίδιου του αθάνατου Πλούτωνα, που τον φύλαγε ο τρομερός και φοβερός σκύλαρος με τα τρία κεφάλια, ο Κέρβερος.




Μαρία Αγγελίδου

Η ζώνη της Ιππολύτης

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Στο βιβλίο αυτό ο Ηρακλής πήγε να φέρει το χρυσάφι της Ανατολής: την ολόχρυση ζώνη της Αμαζόνας Ιππολύτης. Παρά τρίχα κρατήθηκε κι έφερε μόνο τη ζώνη – και δεν έφερε και την ίδια τη χρυσή Αμαζόνα, που πολύ του άρεσε.


Μαρία Αγγελίδου

Οι στάβλοι του Αυγεία

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Ο Ηρακλής βάλθηκε να συγυρίσει και να καθαρίσει όλους τους τόπους, ακόμα και τους στάβλους του Αυγεία, που ως τον ουρανό έφτανε η βρόμα τους. Το Νερό της Καθαριότητας έζεψε ο Ηρακλής – και τους έκανε λαμπίκο!



Μαρία Αγγελίδου

Η Λερναία Ύδρα

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Ο Ηρακλής τα ’βαλε με τη Λερναία Ύδρα, που είχε αμέτρητα κεφάλια, τέρατα αιμοβόρα όλα τους, από το πρώτο ως το τελευταίο, το πιο φοβερό, το πιο μαύρο – το πιο αθάνατο. Και το νίκησε κι αυτό.



ΚΥΚΛΟΣ: Τέρατα
Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας μιλούν για τον εαυτό τους. Μην τα φοβάσαι. Γνώρισέ τα.


Κώστας Πούλος

Το τραγούδι των Σειρήνων

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Οι Σειρήνες τραγουδούν καλά. Όλοι το λένε. Όποιος ακούσει τη μουσική τους χάνει τον νου του. Ξεχνάει το σπίτι του και τους δικούς του και άλλο δε θέλει στη ζωή παρά να ακούει το τραγούδι τους.



Κώστας Πούλος

Το αίνιγμα της Σφίγγας

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Η Σφίγγα ξέρει πολλά αινίγματα. Ρωτάει τους περαστικούς και περιμένει να βρουν τη λύση. Και καλά θα κάνουν να σκεφτούν πριν απαντήσουν. Γιατί αλίμονο σε όποιον δε δώσει τη σωστή απάντηση.




Κώστας Πούλος

Λαβύρινθος και Μινώταυρος

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Λένε πως ο Μινώταυρος ήταν ένας άνθρωπος που είχε κεφάλι ταύρου. Λένε ακόμα πως ήταν γιος του βασιλιά. Λένε, και τι δε λένε οι Αθηναίοι για τον Μινώταυρο…




Κώστας Πούλος

Στη σκιά των Κενταύρων

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Οι Κένταυροι δεν είναι άνθρωποι. Ούτε άλογα. Είναι και τα δυο μαζί. Μερικοί είναι κακοί. Υπάρχουν όμως και καλοί. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι…




Κώστας Πούλος

Η οργή του Εγκέλαδου

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Ο Εγκέλαδος από μικρός ήταν πολύ αδέξιος και έκανε διαρκώς ζημιές. Έφτιαχνε σπιτάκια από άμμο και μετά, χραπ, τους έδινε μια και τα γκρέμιζε.




ΚΥΚΛΟΣ: Αγάπες
Από αγάπη γεννήθηκε ο κόσμος κι από αγάπη κόντεψε να χαθεί. Πολλές φορές. Στην αρχή του κόσμου, οι αγάπες των θεών και των ανθρώπων ήταν τόσο δυνατές, που έφερναν τα πάνω κάτω.


Καλλιόπη Κύρδη
Ορφέας και Ευρυδίκη

εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου
Η αγάπη του Ορφέα, ήταν τόσο μεγάλη που ζωντανός κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο για να κλέψει από τον θάνατο την αγαπημένη του Ευρυδίκη. Οπλισμένος μόνο με τη μουσική του και τη λαχτάρα του για εκείνη.

Μόλις κυκλοφόρησε!

Καλλιόπη Κύρδη
Πλούτωνας και Περσεφόνη

εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου
Η αγάπη του Πλούτωνα και της Περσεφόνης έφερε στον πάνω κόσμο τον χειμώνα και στον κάτω λίγη από τη μυρωδιά της άνοιξης, χαρίζοντας έτσι στη γη τις εποχές της.



ΚΥΚΛΟΣ: Μεταμορφώσεις
Οι περιπέτειές των θεών μεταμορφώνονται σε μύθους. Κι οι μύθοι ταξιδεύουν μέσα από αφηγήσεις και βιβλία και μεταμορφώνονται σε αλήθειες. Στις δικές μας αλήθειες.


Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ο Πηλέας και η Θέτιδα

Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας
Οι θεοί έχουν τη δύναμη της μεταμόρφωσης. Έτσι και η Θέτιδα, που πήρε τόσες μορφές για να ξεφύγει από το αγκάλιασμα του Πηλέα, τελικά όμως δεν τα κατάφερε.


Μόλις κυκλοφόρησε!

Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ο μύθος της Αράχνης

Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας
Ο μύθος της Αράχνης, της μικρής υφάντρας, που τα ’βαλε με την ίδια τη θεά Αθηνά και τιμωρήθηκε για την ασέβειά της...




ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
• Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες
• Ο ταύρος της Κρήτης
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και τη Ζυρίχη. Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ. Το 2007 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Ελληνική Μυθολογία, Πώς ξεκίνησε ο κόσμος (εκδ. Παπαδόπουλος), το 2012 βραβεύτηκε από το περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε η πέτρα (εκδ. Αερόστατο), ενώ το 2013 με το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος (εκδ. Μεταίχμιο) και το 2014 με το ίδιο βραβείο για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε δρόμος (εκδ. Μεταίχμιο). Το 2014 το ιστορικό της παραμύθι Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα (εκδ. Μεταίχμιο) απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά (2013). Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Η Καλλιόπη Κύρδη είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε νομικά και παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2007 είναι υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων στην Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών. Υπήρξε μέλος των συγγραφικών ομάδων του βιβλίου γλώσσας της Α΄ τάξης του δημοτικού και των βιβλίων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Συμμετείχε σε ομάδες σχεδιασμού προγραμμάτων με διαπολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1979 ασχολείται με την εκπαίδευση στα μουσεία και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού. Έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Παιδικό Μουσείο, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και άλλους φορείς. Ως επιμορφώτρια έχει εισηγηθεί θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, πρώτης γραφής και ανάγνωσης, παραγωγής λόγου στο σχολείο, οικογενειακού γραμματισμού, σχεδιασμού πολιτιστικών δραστηριοτήτων και διαδρομών, εκπαίδευσης στα μουσεία, φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής με παιδιά. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία για παιδιά και έχει δημοσιεύσει άρθρα γύρω από τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα. Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Από το 1999 γράφει, μεταφράζει και διασκευάζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

 

Ο Κώστας Πούλος γεννήθηκε στον Ελικώνα της Βοιωτίας. Σπούδασε φιλολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Würzburg και Μονάχου και υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σε γυμνάσια και λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει, μεταφράσει και διασκευάσει πλήθος βιβλίων για μεγάλους και κυρίως για παιδιά σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους (Λιβάνης, Μπουκουμάνης, Το Ροδακιό, Παπαδόπουλος, Μεταίχμιο). Κυριότεροι τίτλοι παιδικών βιβλίων: Ο ήλιος στον κήπο, Μισό σοκολατάκι είναι σαν ένα ψέμα, Ένα παγωτό διαρκεί λίγο, Ο Νίκος και ο λύκος, Ο ζωγράφος Θεόφιλος, Μαρία Κάλλας, Σεχραζάτ κ.ά. Η παιδική σειρά βιβλίων «Τα Ελληνικά» (εκδ. Παπαδόπουλος) περιλαμβάνει κλασικά κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας από τον Όμηρο ως τις μέρες μας διασκευασμένα για παιδιά. Επίσης έχει ασχοληθεί με αναγνώσεις, επιμέλειες και κριτικές/παρουσιάσεις βιβλίων σε περιοδικά και εφημερίδες. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες και έχουν ανεβεί στο θέατρο. Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ
Ο Βασίλης Γρίβας γεννήθηκε στη Λαμία. Έχει συνεργαστεί ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων με πολλούς εκδοτικούς οίκους και έχει εικονογραφήσει πάνω από 100 βιβλία σε Ελλάδα και εξωτερικό (Αμερική, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία). Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική, συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές. Το 2006 έγραψε και εικονογράφησε το παραμύθι Η Ηλιογέννητη κι ο Κωνσταντής, που είναι εμπνευσμένο από τη λαϊκή παράδοση. Το 2014 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το παραμύθι του Zaf the Persian cat, από τον εκδοτικό οίκο Tate Publishing and Enterprises.

 


Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας εικονογράφος. Το 2008 και το 2009 πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009 και το 2010 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Είναι η εικονογράφος που εκπροσωπεί την Κύπρο στην Τιμητική Λίστα της ΙΒΒΥ 2012. Παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή όπου έχει επίσης βραβευτεί.



Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε το 2009. Η αγάπη της για τη ζωγραφική την ώθησε από το 2010 να ασχοληθεί επαγγελματικά και με τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, με συνεργασίες με τις εκδόσεις Κέδρος, τις εκδόσεις Ψυχογιός και Ocelotos. Ύστερα από ένα σεμινάριο stopmotion animation, άρχισε να ασχολείται εντατικά με τα εικαστικά, με την πρώτη ατομική της έκθεση τον Γενάρη του 2013 και τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Χίμαιρες το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η πορεία της συνεχίζεται με συμμετοχές σε διαγωνισμούς και σε άλλα δρώμενα που έχουν να κάνουν με τις τέχνες.



Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου-Διακόσμηση στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την παιδική ζωγραφική και τη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση, ενώ συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή στα μαθήματα Σκηνογραφίας, Product Design και Αρχιτεκτονικής Διαμόρφωσης Εσωτερικών Χώρων (2001-2006). Από το 2003 διδάσκει εικαστικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ από το 2004 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Βιβλία της έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από τα ΕΒΓΕ, ενώ το 2012 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο Οι καλοί κι οι κακοί πειρατές.