×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
15/04/2019
ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Νέα βιβλία προστίθενται στην αγαπημένη και καθιερωμένη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

«Διαβάζω Ιστορίες»
και αναπτύσσω τα συναισθήματα, εμπλουτίζω τις γνώσεις
και εξασκώ τις αναγνωστικές μου ικανότητες


Νέα βιβλία προστίθενται στην αγαπημένη και καθιερωμένη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
 
 
Η αγαπημένη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Διαβάζω ιστορίες» εμπλουτίζεται διαρκώς με νέους τίτλους. Ο άνθρωπος του ρετιρέ της Δήμητρας Ανδρουλάκη και το Επάγγελμα τέρας της Μαίρης Τσόγκα είναι τα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, ενώ στις αρχές Μαΐου πρόκειται να κυκλοφορήσουν η Βικτώρια της Λίνας Μουσιώνη και τα Παιδιά της Πανδώρας της Κατερίνας Δημόκα.

Η σειρά προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία ανάγνωσης, με το μέγεθος των γραμμάτων και το στήσιμο των σελίδων να είναι επιμελημένα παιδαγωγικά, ανάλογα με την αναγνωστική ετοιμότητα του παιδιού. Τα βιβλία της σειράς χωρίζονται σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες: για παιδιά από 6, 7, 8 και 9 ετών, που φοιτούν δηλαδή στο Δημοτικό.

Τα βιβλία της σειράς επεξεργάζονται σημαντικά επίκαιρα και διαχρονικά θέματα όπως είναι ο ρατσισμός, ο σχολικός εκφοβισμός, η διαφορετικότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις και η οικογένεια, η προστασία του περιβάλλοντος, ή αξίες όπως η ειλικρίνεια, η συμπόνια, η υπομονή, η τιμιότητα, η δικαιοσύνη, η υπευθυνότητα, η ελευθερία, η φιλία, η αγάπη, ο σεβασμός, η γενναιοδωρία, η αλληλεγγύη. Έτσι τα παιδιά μέσα από την ανάγνωση αυτών των κειμένων μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις παραπάνω θεματικές, αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν ως αφορμή για περαιτέρω συζήτηση ή δραστηριότητες στην τάξη.

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

 Για παιδιά από 7 ετών
 
Ο άνθρωπος του ρετιρέ
Δήμητρα Ανδρουλάκη

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Πώς γίνεται να πηγαίνεις σχολείο και να μη μισείς την ιστορία; Υπάρχουν στ’ αλήθεια άνθρωποι που δεν τρώνε τις τηγανητές πατάτες; Οι συγγραφείς είναι μουσάτοι γέροι που ζουν με βιβλία και βραστά λαχανικά; Ένα μικρό ατύχημα στην μπουγάδα του ρετιρέ θα γίνει η αφορμή να απαντηθούν μια και καλή αυτά τα ερωτήματα.
 
ΘΕΜΑ: Ανθρώπινες σχέσεις, στερεότυπα
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Η συγγραφέας Δήμητρα Ανδρουλάκη αναφέρει για το νέο της βιβλίο:
«Ο κεντρικός ήρωας είναι ένα εννιάχρονο αγόρι που περιγράφει το πώς η παρουσία ενός καινούριου ενοίκου στην πολυκατοικία επηρέασε την καθημερινότητά του. Το μόνο που γνωρίζει αρχικά για τον νέο αυτόν ένοικο, τον άνθρωπο του ρετιρέ, είναι το επάγγελμά του: συγγραφέας.
Τα στερεότυπα του ήρωα και της οικογένειάς του σχετικά με τους συγγραφείς και τις συνήθειές τους ταλαιπωρούν το μικρό αγόρι. Μέχρι που ένα... βρακί, πεσμένο από την μπουγάδα του συγγραφέα, γίνεται η αφορμή να γνωριστούν.
Η ιστορία, μέσα από το χιούμορ και τις ανατροπές, μιλάει για τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα και για το πώς η ζωή μπορεί να γίνει απλούστερη και πιο ευχάριστη, όταν καταφέρνουμε να δούμε πίσω από αυτά».
 
Επάγγελμα τέρας
Μαίρη Τσόγκα

Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Ένα τέρας φοβερό, που κάνει επιτυχημένη καριέρα τρομάζοντας τους πάντες, μένει ξαφνικά… άνεργο. Τι δουλειά όμως μπορεί να κάνει ένα τέρας όταν κανείς δεν το χρειάζεται και όλοι τρέμουν μπροστά του; Χάρη σε ένα κρυφό του χάρισμα, θα καταφέρει να αλλάξει επάγγελμα και ζωή και να γνωρίσει την αγάπη και τον θαυμασμό. Μέχρι τη στιγμή που πρέπει να εμφανιστεί στο πάρτι που διοργανώνει ο νέος εργοδότης του. Θα ρισκάρει να βρεθεί και πάλι μόνο και άνεργο; Και θα αντέξουν οι άλλοι την αλλαγή και την αλήθεια;
 
ΘΕΜΑ: Διαφορετικότητα, ανθρώπινες σχέσεις
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Η συγγραφέας Μαίρη Τσόγκα σημειώνει για τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου της:
«Τα τέρατα είναι αγαπημένο θέμα των παιδιών, όμως η κυριαρχία αρνητικών προτύπων, κυρίως σε όσα πρωταγωνιστούν σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και ταινίες, με έβρισκε πάντα αντίθετη. Σκεφτόμουν, λοιπόν, τι θα είχε να πει στα παιδιά ένα τέρας καλόκαρδο; 
Το τέρας μου –γεννημένο σε συγκυρίες ανεργίας μέσα στην ίδια μου την οικογένεια– χάνει τη δουλειά του γιατί αυτός ο ρόλος καθόριζε την ίδια του την ταυτότητα. Και πόσες φορές δεν έχουμε δει ρόλους-συμπεριφορές να καθορίζουν παιδιά στα σχολεία, ανθρώπους γενικότερα στην κοινωνία; Αν όμως τους δοθεί η ευκαιρία, ο μανδύας πέφτει και αποκαλύπτεται… μια γλυκιά φωνή, για παράδειγμα. Το τέρας του βιβλίου μου λέει, έχω ανάγκη να είμαι ο εαυτός μου κι όχι αυτό που οι άλλοι μου αποδίδουν, όχι αυτό που υιοθετώ ακόμα κι εγώ ο ίδιος από φόβο, και αντιπαραθέτει μια ταυτότητα που βασίζεται σε θάρρος και ειλικρίνεια».
 
Βικτώρια                                                                          Κυκλοφορεί: 09/05/2019
Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης


Ένα μικρό κορίτσι βρίσκει το θάρρος να αντιπαλέψει τα στερεότυπα της συμπεριφοράς που της επιβάλλει το περιβάλλον της και να χτίσει την προσωπικότητά της.
Ένα βιβλίο γραμμένο για τα «καλά» παιδιά. Γι’ αυτά που έχουν κολλημένο πάνω τους το ταμπελάκι της υπακοής και της συνέπειας και ταλαιπωρούνται μονίμως. 
 
ΘΕΜΑ: Γνωρίζω τον εαυτό μου, οικογενειακή ζωή
 
Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη μάς εκμυστηρεύεται πώς εμπνεύστηκε το βιβλίο και προτείνει τρόπους επεξεργασίας του που μπορούν να γίνουν στην τάξη:
«Αν με ρωτήσετε πώς εμπνεύστηκα την ηρωίδα του βιβλίου, η απάντηση είναι παρατηρώντας τα ήσυχα και χαμηλών τόνων παιδιά. Τα παιδιά με την ταμπελίτσα που γράφει στο μέτωπο: "καλό παιδί". Τα παιδιά που είναι εγκλωβισμένα στα στερεότυπα της αποδεκτής συμπεριφοράς και ψάχνουν έναν ασφαλή χώρο για διαπράξουν… το "λάθος". Αυτό το απελευθερωτικό πταίσμα που απέχει από την ασυδοσία και γλυκαίνει την παιδική ζωή με αναμνήσεις. Ένα απαγορευμένο γλυκό, ένα "ο" που δεν είναι στρογγυλό, ένα λάθος "ι", μια μέρα με ψευτο-πονόκοιλο. Η Βικτώρια ψάχνει να βρει το όριο ανάμεσα σε αυτά που πρέπει και σε αυτά που θέλει να κάνει. Στην προσωπικότητα της μικρής ηρωίδας καθρεφτίζονται πολλά παιδιά. Ας τους επιτρέψουμε μια "σκανταλιά", λοιπόν, και ας τη μεταμορφώσουμε σε δημιουργικότητα μέσα στην τάξη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί από παπούτσια, να το διακοσμήσετε με εικόνες εμπνευσμένες από το βιβλίο και να ανοίξετε στην πάνω επιφάνειά του μια σχισμή. Θα είναι το "ΚΟΥΤΙ της ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΣ" σε σχήμα κάλπης. Στη συνέχεια, ζητήστε από τα παιδιά να γράψουν και να εικονογραφήσουν, ανώνυμα, μια σκανταλιά που έχουν κάνει –την πιο φοβερή–, να διπλώσουν το χαρτί τους και να το ρίξουν στο κουτί. Ανάλογα με το πρόγραμμά σας, δώστε όσο χρόνο θέλετε για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Διαβάζετε όλες τις σκανταλιές στην ομάδα και δίνετε στον νικητή το βραβείο της "Βικτώριας": έναν έπαινο ειλικρίνειας ή ό,τι άλλο φανταστείτε! Σίγουρα θα διασκεδάσετε πολύ και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τους μαθητές σας».
 
Μη χάσετε την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το βιβλίο το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, στις 2 το μεσημέρι, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο, Εγνατία 154/Περίπτερο 13 - Αίθουσα 1). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.
 
Για παιδιά από 8 ετών
 
Παιδιά της Πανδώρας                                       Κυκλοφορεί: 09/05/2019
Κατερίνα Δημόκα

Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος

Ο Τζίμης, η Πωλίνα, ο Άλεξ και η Εύα είναι παιδιά του μέλλοντος. Χρησιμοποιούν από έναν υπερσύγχρονο υπολογιστή με το όνομα Πανδώρα και ζουν την Επανάσταση κατά των βιβλίων! Όμως, σταδιακά η Πανδώρα γίνεται πανίσχυρη, ίσως και επικίνδυνη. Σαν να είχε δίκιο τελικά η Φλώρα που ανησυχούσε... Ποια ήταν όμως και τι έκανε η Φλώρα για να σώσει τα βιβλία;
 
ΘΕΜΑ: Ανθρώπινες σχέσεις, ο κόσμος του βιβλίου
 
Η συγγραφέας Κατερίνα Δημόκα υπογραμμίζει για το νέο της βιβλίο:
«Τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ δεν είναι άλλα από τα παιδιά μας! Αυτά που μεγαλώνουμε στο σπίτι, διδάσκουμε στο σχολείο και περνούν δίπλα μας στον δρόμο.
Κι όσο θαυμάζουμε τις ψηφιακές τους δεξιότητες, δύσκολα κατευνάζουμε μια ανησυχία για την υπερέκθεση στα ηλεκτρονικά ερεθίσματα. Πολύτιμος χρόνος καταναλώνεται σε αμφίβολα παιχνίδια, η φυσική συναναστροφή με τους συνομηλίκους περιορίζεται, η γλωσσική εξέλιξη καθυστερεί και, συχνά, ο Η/Υ από βοηθητικό εργαλείο αποκτά δύναμη επιβολής πάνω στο νεαρό πλάσμα.
Έτσι, διαμορφώθηκε ο πυρήνας του βιβλίου και η σκηνοθεσία ενός μέλλοντος όπου ο έντυπος λόγος αχρηστεύεται, ενώ οι υπολογιστές κυριαρχούν. Γενιά τη γενιά παρακολουθούμε με χιούμορ παιδιά να εξαρτώνται πολύπλευρα από έξυπνα μηχανήματα με το συμβολικό όνομα ΠΑΝΔΩΡΑ. Όμως, όπως το μυθικό πιθάρι της Πανδώρας, έτσι και η ιστορία κρύβει την ελπίδα. Το τέλος ανακουφίζει και γεννά αισιοδοξία για μια νέα ισορροπία που θα αποκαταστήσει τον λόγο, προφορικό και γραπτό, στις ζωές των ανθρώπων!
Η σύντομη έκταση σε συνδυασμό με την εύστοχη εικονογράφηση καθιστούν το βιβλίο πρόσφορο και για διδακτική αξιοποίηση».
 
Μη χάσετε την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το βιβλίο το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο Books Plus (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα). Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στο www.metaixmio.gr.
 
***
 
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε τα παραπάνω βιβλία στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με έναν από τους συγγραφείς τους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr.