×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ!
17/10/2017
ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ!
Ένα βιβλίο πολύτιμο εργαλείο για δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το νέο εκπαιδευτικό βιβλίο της Μαίρης Μπιρμπίλη και του Απόστολου Πάππου με τίτλο Ώρα για θέατρο! : Διασκευάζοντας τον Μικρό πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί και τη Νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου, ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού που αναζητούν τρόπους και ιδέες για να εμπλέξουν τους μικρούς μαθητές τους στον χώρο του θεάτρου, στη δημιουργική ανάγνωση και την ομαδική δράση.
 
Στο βιβλίο Ώρα για θέατρο! οι εκπαιδευτικοί θα βρουν τις διασκευές δύο λογοτεχνικών έργων που μπορούν να ζωντανέψουν τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στη σκηνή του σχολείου τους, στη χριστουγεννιάτικη ή την καλοκαιρινή παράσταση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Τον Μικρό πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί σε μετάφραση Άλκης Ζέη, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, και Τη νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου, μια συγκλονιστική ωδή στην αγάπη. Και τα δύο βιβλία προσφέρονται και προτείνονται για σχολική παράσταση. Μέσα από τη διαδικασία αυτή τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αγαπήσουν τη λογοτεχνία, κάνοντας τα κείμενα δικό τους βίωμα και πράξη. Έτσι, δεν βλέπουν την ανάγνωση σαν υποχρέωση αλλά σαν παιχνίδι και αφορμή για δημιουργία και διασκέδαση. Κατανοούν ότι δεν είναι ατομικό «άθλημα» αλλά ομαδικό, που μπορεί να συσφίξει τη σχέση με τους συμμαθητές και τους φίλους τους.
Εξάλλου, όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς στον επίλογο του βιβλίου, «όποιος έχει την τύχη να συνεργάζεται με παιδιά γνωρίζει τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες, γνωρίζει τη δυναμική και τη χαρά της δημιουργίας. Κι ακόμα γνωρίζει πως, αν δείξουμε τον τρόπο στα παιδιά, αν τους δώσουμε τον χώρο και αν τα ενθαρρύνουμε να περπατήσουν τα δικά τους μονοπάτια με τους δικούς τους μοναδικούς τρόπους, θα δημιουργήσουν και θα εκφράσουν με τον αυθεντικό τρόπο που μόνο εκείνα γνωρίζουν. Γιατί τα παιδιά πάντοτε θα διαθέτουν εκείνη την ικανότητα να πρωτοτυπούν».
 
Το βιβλίο περιέχει ιδέες και συμβουλές βήμα βήμα που κάνουν τη μεταφορά των έργων από το χαρτί στη σκηνή εύκολη, πρωτότυπη και επιτυχημένη.
 
Αναλυτικότερα, δίνονται οδηγίες για:

  • Τα πρόσωπα του έργου, τους ρόλους -μικρότερους ή μεγαλύτερους, περισσότερο ή λιγότερο απαιτητικούς-, τους χαρακτήρες.
  • Τα σκηνικά -άλλοτε ζωγραφισμένα στο χαρτί άλλοτε τρισδιάστατα-, τα αντικείμενα και την κατασκευή τους.  
  • Τα κουστούμια -από χαρτί ή ύφασμα- των ηθοποιών.
  • Τη μουσική και τα τραγούδια που πλαισιώνουν την παράσταση.
  • Τις σκηνοθετικές ιδέες και προεκτάσεις ανάλογες με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Τις προσκλήσεις, τις αφίσες και τα προγράμματα της παράστασης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Οι συγγραφείς του βιβλίου Μαίρη Μπιρμπίλη και Απόστολος Πάππος είναι δύο έμπειροι νηπιαγωγοί, μέλη του ELNIPLEX, ενός εκπαιδευτικού portal που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012 ως η μεγαλύτερη τράπεζα γνώσης για το παιδί της προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες για το ELNIPLEX και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
 
Μαίρη Μπιρμπίλη και Απόστολος Πάππος
Ώρα για θέατρο! : Διασκευάζοντας τον Μικρό πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί και τη Νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου
 

Τιμή: 8,80 €
Σελίδες: 104
ISBN: 978-618-03-1044-3
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο ΕΔΩ.

 
Για περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία για παιδιά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, επικοινωνήστε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr.