×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
15η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
26/04/2018
15η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σας περιμένουμε από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018 με πολλές εκδηλώσεις και πολλά βιβλία στα περίπτερά μας.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2004 και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας με διεθνή χαρακτήρα που άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο του βιβλίου και έγινε σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες και τους φίλους του βιβλίου. Διοργανώνεται κάθε χρόνο τον τελευταίο μήνα της άνοιξης από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τη ΔΕΘ-HELEXPO και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των ελλήνων εκδοτών και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και τα τελευταία χρόνια, προσελκύει περισσότερους από 400 φορείς που ασχολούνται επαγγελματικά με το βιβλίο και πάνω από 250 συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοξενεί κατά μέσο όρο 250 πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του πολιτισμού και των τεχνών, ενώ ξεπερνά τους 70.000 επισκέπτες.

Η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018
, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO. Δέκα χρόνια μετά την έναρξη του θεσμού της τιμώμενης χώρας τον οποίο εγκαινίασε η Γαλλία, τιμώμενες φέτος είναι οι χώρες της Γαλλοφωνίας. Σε ειδικά σχεδιασμένο περίπτερο 350 τ.μ. θα φιλοξενηθεί μια πλειάδα συγγραφέων, εκδοτών, βιβλίων και εκδηλώσεων λόγου και τέχνης από το δίκτυο των γαλλόφωνων χωρών ανά τον κόσμο, με την οργανωτική φροντίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Κεντρικοί θεματικοί άξονες της φετινής έκθεσης είναι Η Δημοκρατία στον 21ο αιώνα, Λογοτεχνία και μνήμη, Βιβλίο και performance, Πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης έχουν προγραμματιστεί θεματικές εκδηλώσεις, λογοτεχνικές συναντήσεις, φεστιβάλ μετάφρασης και νέων λογοτεχνών, ημερίδες, εργαστήρια, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια, επαγγελματικές συναντήσεις, φιλολογικό καφενείο, προβολές και θεατρικά δρώμενα, παιδική, εφηβική και εκπαιδευτική γωνιά.
Η αγαπημένη Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου παιδιά και έφηβοι μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδραστικές εκδηλώσεις και να παρακολουθήσουν εκθέσεις και άλλα δρώμενα. Η ΔΕΒΘ 2018 θα υποδεχτεί περισσότερους από 270 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης επιβεβαιώνεται με τις αφίξεις περισσοτέρων από 40 ξένων συγγραφέων που θα λάβουν μέρους στη φετινή διοργάνωση. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα της Έκθεσης θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπό της www.thessalonikibookfair.gr.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας περιμένουν στα περίπτερά τους (περίπτερο 14, Παιδική Γωνιά, stand 33, παιδικά βιβλία – περίπτερο 15, stand 31, λογοτεχνία και άλλα) με πολλά βιβλία, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και πολλές εκπλήξεις.

• Ξεφυλλίστε τις νέες μας εκδόσεις.

• Γνωρίστε από κοντά τους συγγραφείς μας.

• Παρακολουθήστε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

• Μάθετε για τις δραστηριότητες και τους διαγωνισμούς μας.

Φέτος, επισκέπτονται την Έκθεση τρεις ξένοι συγγραφείς και μια διάσημη εικονογράφος:
  • Ο Arne Dahl, ο αρχηγός της εθνικής των Σουηδών συγγραφέων, ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη, θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο για τη ζωή και το έργο του με επίκεντρο τα βιβλία του. Θα συμμετάσχει επίσης σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Μεταδημοκρατία: Βαίνουμε προς εμβάθυνση ή προς συρρίκνωση των δημοκρατικών θεσμών διεθνώς;» μαζί με Έλληνες πανεπιστημιακούς.
  • Ο βραβευμένος Γερμανός δημοσιογράφος Γιόακιμ Κέπνερ, συγγραφέας του βιβλίου 1941: Όταν ο πόλεμος εξαπλώθηκε στον κόσμο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, θα συζητήσει με τον ιστορικό Στράτο Ν. Δορδανά και τον δημοσιογράφο Σπύρο Μοσκόβου για αυτή τη χρονιά που άλλαξε την πορεία και την ιστορία του κόσμου.
  • Ο Γάλλος Philippe Lechermeier, πολυβραβευμένος συγγραφέας της διάσημης και αγαπημένης ιστορίας Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες.
  • Η Γαλλίδα Marion Billet, διάσημη εικονογράφος παιδικών βιβλίων, μεταξύ αυτών και της σειράς «Μικροχώρα».
Στο φετινό μας πρόγραμμα εκδηλώσεων θα βρείτε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη Θεσσαλονίκη του χθες και του σήμερα με σημείο αναφοράς τα μυθιστορήματα της Σοφίας Νικολαΐδου Απόψε δεν έχουμε φίλους, Χορεύουν οι ελέφαντες και Στο τέλος νικάω εγώ, και με τη συγγραφέα Μαριέττα Κόντου που θα μας ξεναγήσει στον κόσμο των παιδιών που αφήνουν πίσω τους λυπημένες πατρίδες, με αφορμή το παιδικό βιβλίο της Φτου ξελύπη, βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Yusra Mardini, πρόσφυγα από τη Συρία και κολυμβήτρια, που περνώντας από το Αιγαίο τράβηξε μαζί με την αδερφή της τη βάρκα στην οποία επέβαιναν αυτή και τόσοι άλλοι συμπατριώτες της, προκειμένου να τους γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό, και κατόρθωσε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Πανσέληνου Ελαφρά ελληνικά τραγούδια, της νέας συλλογής διηγημάτων του Τάσου Καλούτσα Υπό το κράτος του τρόμου, του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος της Χρύσας Σπυροπούλου Ταραγμένα νερά, του νέου μυθιστορήματος της Αργυρώς Μαντόγλου Σώμα στη βιτρίνα, καθώς και του νέου βιβλίου του ιστορικού Ιάκωβου Δ. Μιχαηλίδη Παιδιά του Οδυσσέα: Έλληνες πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική (1941-1946). Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου συγγραφέα Νίκου Θέμελη με αφορμή την έκδοση της βραβευμένης τριλογίας του Η αναζήτηση, Η ανατροπή, Η αναλαμπή σε έναν τόμο.

Οι μικροί μας φίλοι θα περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει: αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποιημένες αφηγήσεις και παιχνίδι ρόλων, διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων: Η βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο Ελένη Ανδρεάδη καλεί όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν για τη σωτηρία του πλανήτη να λύσουν μαζί της ένα βιωματικό μυστήριο με αφορμή το ολοκαίνουργιο βιβλίο της Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης, η ψυχολόγος και συγγραφέας Μαριέττα Κόντου με αφορμή το βιβλίο της Η ιστορία μιας μουτζούρας μάς περιμένει με μπόλικη φαντασία, υλικά, χρώματα και την επιθυμία να βρουν οι μουτζούρες χώρο για να εκφραστούν, η Ρία Φελεκίδου θα μας συστήσει τον Αμπντούλ και την οικογένειά του, θυμίζοντάς μας μέσα από το νέο της βιβλίο με τίτλο Το παιχνίδι των δοντιών πως μερικές φορές η ζωή είναι παιχνίδι, άλλες όμως όχι, ενώ η ομάδα Gamecraft μάς καλεί σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου της «Ακαδημίας της Οδού Μπέικερ»!

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης
  • Πέμπτη 3/5/2018: 15:00-21:00 (ανοιχτή από τις 9 το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία)
  • Παρασκευή και Σάββατο 4 και 5/5/2018: 10:00-22:00
  • Κυριακή 6/5/2018: 10:00-21:00
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ