×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Φτιάξε το δικό σου βιβλίο
20/09/2023
Φτιάξε το δικό σου βιβλίο
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους και προσφέρουν σε σχολεία δωρεάν το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Το 2023 οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια και με αυτή την αφορμή προσκαλούν τους μαθητές του Δημοτικού σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου! Μέσα από ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρεται δωρεάν σε σχολεία της Αττικής, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τον κόσμο του βιβλίου και να δημιουργήσουν τα δικά τους νέα και πρωτότυπα βιβλία.
 
Για μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού
Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Επίσκεψη στο «σπίτι του βιβλίου»!
Ποιο είναι το «σπίτι του βιβλίου»; Ποιοι συχνάζουν εκεί και τι κάνουν μια μέρα σαν κι αυτή; Οι μαθητές επισκέπτονται ένα σπίτι διαφορετικό από τ’ άλλα, έρχονται σε επαφή με τα αντικείμενά του και ανακαλύπτουν τις χρήσεις τους. Πώς τα αντικείμενα αυτά βοηθούν ώστε να «γεννηθεί» ένα βιβλίο και να φτάσει στα χέρια μας; Τα παιδιά βρίσκουν τις απαντήσεις μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια παρατήρησης, εξοικειώνονται με τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσα από παιχνίδια ρόλων. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους στο «σπίτι του βιβλίου», τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα βιβλία, εφαρμόζουν απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και χρησιμοποιούν με φαντασία ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλά τους.

Για μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Τόσα βιβλία, τόσο διαφορετικά!
Τι κάνει τα βιβλία ξεχωριστά; Πόσες μορφές άλλαξαν από τη «γέννησή» τους μέχρι σήμερα και πόσο διέφεραν αυτές μεταξύ τους; Οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα κυνήγι κρυμμένων και… παράξενων βιβλίων. Μέσα από παιχνίδια έρευνας και ανακάλυψης γνωρίζουν βιβλία με διαφορετικά θέματα, για διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικών εποχών και από διαφορετικά μέρη του κόσμου, «ακούνε» τα βιβλία και αποκωδικοποιούν στοιχεία που ξεπηδούν μέσα από τις πολλαπλές μορφές που αυτά μπορεί να πάρουν. Τα πιο ιδιαίτερα βιβλία όμως δεν έχουν ακόμη εκδοθεί! Τα παιδιά πειραματίζονται ελεύθερα με θέματα και υλικά, και δημιουργούν βιβλία με φαντασία και τη δική τους μοναδική πινελιά.
 
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 90 λεπτά

Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία της Αττικής τον Οκτώβριο (5, 12, 19, 26/10) και τον Νοέμβριο (2, 6, 16, 23, 30/11). Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν, κατόπιν κράτησης θέσης. Θα τηρηθεί σειρά απόλυτης προτεραιότητας. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με δύο τμήματα.

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από την ημέρα της ανακοίνωσης του προγράμματος στα σχολεία μέσω newsletter, το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που οι θέσεις καλύφθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Σας ευχαριστούμε όλους σας για την εμπιστοσύνη σας και την προτίμησή σας!
 
***
 
Διαβάστε παρακάτω κάποια ενθουσιώδη σχόλια που λάβαμε από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με τις τάξεις τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα την προηγούμενη σχολική χρονιά.

«Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό! Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά κι αυτό τα γέμισε ενθουσιασμό! Οι δραστηριότητες πολύ ενδιαφέρουσες και πολύ καλά οργανωμένες και σχεδιασμένες! Η εμψυχώτρια εκπληκτική, με πολύ όμορφη προσέγγιση στα παιδιά! Συγχαρητήρια».
Ευτυχία Χρηστάκου, 172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

«Τα παιδιά σε όλη τη διαδικασία ήταν χαρούμενα και ήθελαν να συμμετέχουν. Αυτό οφείλεται στο ότι υπήρχαν συνεχώς πληροφορίες και ερωτήσεις που κρατούσαν το ενδιαφέρον τους σε εγρήγορση. Η εικονογράφηση και η συγγραφή τα ενθουσίασε».
Σωτηρία Μαρώλια, 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

«Εξαιρετικό πρόγραμμα, καλοστημένο, και ελπίζουμε σε ανάλογες δράσεις στο μέλλον».
Κλεοπάτρα Στάικου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού