×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Τι θα διαβάσουμε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μέχρι το καλοκαίρι
26/01/2024
Τι θα διαβάσουμε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μέχρι το καλοκαίρι
Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα νέα βιβλία που ετοιμάζονται και αναμένεται να κατακτήσουν περίοπτη θέση στα βιβλιοπωλεία και στις καρδιές των αναγνωστών από τώρα μέχρι το καλοκαίρι.
Δελτίο Τύπου
 
ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ιανουάριος-Ιούνιος 2024

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ – ΔΟΚΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
 
Νέα χρονιά, νέα σχέδια! Υποδεχόμαστε το 2024 με μεγάλη χαρά, καθώς μοιραζόμαστε μαζί σας συναρπαστικούς νέους τίτλους ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, αστυνομικού, δοκιμίου, και τις υπόλοιπες εκδόσεις για ενήλικες που θα κυκλοφορήσουν μέχρι τον Ιούνιο. Παρακάτω σας δίνουμε μια καλή πρόγευση των βιβλίων που θα μας συντροφεύσουν από τώρα έως το καλοκαίρι, σε μια χρονιά που υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις για κάθε αναγνώστη. Συνεχίστε την ανάγνωση και θα καταλάβετε γιατί ανυπομονούμε τόσο!

Αλησμόνητοι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική λογοτεχνία: το πρώτο βιβλίο του πολυβραβευμένου Αλέξη Πανσέληνου, με τίτλο Ιστορίες με σκύλους, ανανεωμένο απ’ τις εκδόσεις μας· το πολυαναμενόμενο Ανέσπερος της Μαίρης Κόντζογλου που ολοκληρώνει τη νέα συγκλονιστική διλογία της «Από ήλιο σε ήλιο» με φόντο την ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου»· το Σαν Νορμάλ του Διονύση Μαρίνου, ξεκαρδιστικό, αυθόρμητο, αλλόκοτο, γεμάτο πρωτότυπες αναζητήσεις και αγωνιώδη πλοκή· τo Τσιγάρο βαρ; του Σπύρου Κιοσσέ, μια απολαυστική συλλογή μικρών ιστοριών που μπορεί κανείς να πει ανάβοντας ένα τσιγάρο· το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας «Μια ιστορία μόνο» της Καλής Δοξιάδη, μια πανοραμική εικόνα του Ελληνισμού από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας· τα διηγήματα της συλλογής Ένα για τον δρόμο του Θεοδόση Μίχου συνθέτουν το ζωντανό πορτρέτο μιας συγχυσμένης μεγαλούπολης, ενώ το Κλεφτά επιστρέφουν της Γιώτας Κούγιαλη είναι ένα συγκλονιστικό αφήγημα γύρω απ’ τον αστικό θρύλο του στοιχειωμένου σπιτιού των Λεχωνίων Μαγνησίας. Επανεκδίδονται επίσης δύο μυθιστορήματα-σταθμοί της ελληνικής λογοτεχνίας: To Για μια συντροφιά ανάμεσά μας του αείμνηστου Νίκου Θέμελη, και το Μέρες Αλεξάνδρειας του Δημήτρη Στεφανάκη, μια ιστορία της ελληνικής διασποράς στην πόλη που γέννησε μύθους και ποιητές.
 

Στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία αναμένεται να κυκλοφορήσει Ο αναρχικός τραπεζικός, ένα περιπετειώδες και άκρως χιουμοριστικό βιβλίο του Μάρκου Κρητικού.
Θα κυκλοφορήσει επίσης η νέα ποιητική συλλογή του Στάθη Κουτσούνη με τίτλο Ρόδο σε καθρέφτη, ένα αέναο παιχνίδισμα μεταξύ σκότους και φωτός, που εγκωμιάζει, αντιτίθεται και ανατρέπει.
 
 

Από τη λογοτεχνία, περνάμε στην πολιτική και στην Ιστορία. Αναμένουμε δύο ανατρεπτικές αφηγήσεις γεγονότων που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία: το Στρεβλή πορεία: Η δεκαετία του '60 και η απριλιανή δικτατορία των Δημήτρη Σωτηρόπουλου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου για τις πολιτισμικές εξελίξεις της μακράς δεκαετίας του ’60 και τις μεταλλάξεις της ελληνικής κοινωνίας στη δεκαετία του ’70· και το βιβλίο του Λευτέρη Καντζίνου Από τον Όθωνα στον Χαρίλαο Τρικούπη: Παραλειπόμενα και μυστική διπλωματία στην Ελλάδα του 19ου αιώνα.
Τέλος, δύο εξαιρετικά δοκίμια πρωτότυπης θεματολογίας θα βρεθούν σύντομα στα ράφια των βιβλιοπωλείων και σίγουρα θα συζητηθούν πολύ: Ο Ελεύθερος σκοπευτής του Τάκη Θεοδωρόπουλου, ένα αμιγώς μεταμοντέρνο, εύστοχο βιβλίο αναζήτησης της γνώσης, με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, και Το ελληνικό καλοκαίρι του Στάθη Ν. Καλύβα για τις επιπτώσεις του «υπερτουρισμού», την άνοδο των Airbnb, τις κακοπληρωμένες εποχικές θέσεις εργασίας και όλα όσα κρύβονται πίσω από τον σύγχρονο μύθο των ελληνικών διακοπών.

Στις προθήκες της ξένης πεζογραφίας, οι αναγνώστες μας θα βρουν καθηλωτικές αφηγήσεις παλιών αγαπημένων αλλά και ταλαντούχων νέων συγγραφέων, μαζί με κλασικά έργα που αψηφούν τον χρόνο.
Το Κορίτσι της Camille Laurens που προκάλεσε αίσθηση στη Γαλλία συστήνεται στο ελληνικό κοινό: με μοναδική, γλαφυρή, γεμάτη λογοπαίγνια με το γραμματικό γένος αφήγηση, η Γαλλίδα συγγραφέας εκθέτει το βίωμα των γυναικών από τη γέννηση έως την ενηλικίωση και τη μητρότητα. Ένας πολύ ευχάριστος φόνος εξιστορείται από την Julia Seales, την πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα και σεναριογράφο από το Κεντάκι που καθήλωσε τους αναγνώστες συνδυάζοντας Jane Austen και Agatha Christie. Εκδοτική είδηση αποτελεί η κυκλοφορία σε νέα μετάφραση του Cloud Atlas του David Mitchell, ενός αλησμόνητου άθλου που έχει μετατραπεί από καλτ κλασικό σε παγκόσμιο φαινόμενο. Η Αμερικανίδα Dani Shapiro επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας με το αριστουργηματικό της μυθιστόρημα Φωτεινά σήματα, το βιβλίο που επιλέχθηκε από πολλούς ως το καλύτερο του 2022 – μια σαγηνευτική οικογενειακή σάγκα που δείχνει πόσο στενά κι αναπάντεχα συνδέονται οι μοίρες μας στη γη. Ο μυστηριώδης επισκέπτης μάς χτυπάει την πόρτα στο νέο cozy crime της Nita Prose με ηρωίδα την πολυαγαπημένη Μόλι που γνωρίσαμε στην Καμαριέρα, ενώ ο βραβευμένος και πολυσυζητημένος 19χρονος Νορβηγός Oliver Lovrenski γνωρίζει στους Έλληνες αναγνώστες το Όταν ήμασταν μικροί. Σαν ένα Trainspotting ή ένα Σάγκι Μπέιν τοποθετημένο στο σήμερα, αλλά με απολύτως μοναδικό και έξοχο ύφος, το συγγραφικό ντεμπούτο του Lovrenski που μεταφράζεται σε 15 γλώσσες, ένα εκρηκτικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης, συγκλόνισε τη Νορβηγία με το φρενήρες ύφος του, τη ζωντάνια και τη συνεκτική δομή του, κατακτώντας την κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ στη χώρα του. Η Μελέτη περίπτωσης του Σκοτσέζου Graeme Macrae Burnet, υποψήφιο για Βραβείο Booker τo 2022, θα γίνει επίσης ένα από τα αγαπημένα αναγνώσματα της εκδοτικής σεζόν – μια καθηλωτική διερεύνηση της ψυχικής υγείας, της ταυτότητας και της αλήθειας, από έναν από τους πιο επινοητικούς μυθιστοριογράφους της εποχής μας. Φυσικά, απ’ τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει ακόμα ένα βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ συγγραφέα Annie Ernaux: Η άλλη κόρη είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά κείμενά της, γραμμένο ως επιστολή σε μια αδερφή που ποτέ δεν γνώρισε.
 
 

Στην κατηγορία feelgood / romance, οι αναγνώστες θα βρουν τρεις μεγάλες προσθήκες της σύγχρονης γυναικείας λογοτεχνίας: Η ανταλλαγή της Beth O’Leary, όπου μια νεαρή απ’ το Λονδίνο και μια ηλικιωμένη απ’ την επαρχία ανταλλάσσουν ζωές, μια πνευματώδης ιστορία για τα νέα ξεκινήματα, τις γυναικείες φιλίες και την ελπίδα, που έρχεται να κερδίσει τις καρδιές μας· το Αγαπημένα πράγματα της Βρετανίδας δημοσιογράφου Lauren Bravo, μια ακόμα έξυπνη και τρυφερή αναζήτηση δεύτερων ευκαιριών· το Όλα όσα θα σου πω αύριο της Elísabet Benavent, μιας από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας τις ιστορίες της οποίας γνωρίσαμε μέσω της σειράς «Valeria» του Netflix.
Μετά την επιτυχία του στο BookTok έρχεται και στα ελληνικά το Ως την τελευταία λέξη της βραβευμένης Αμερικανίδας Tamara Ireland Stone, που αφηγείται την ιστορία μιας έφηβης με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή σ’ ένα χιουμοριστικό νεανικό μυθιστόρημα το οποίο ανατρέπει τις συμβάσεις πλοκής του είδους του και κάνει το Dead Poets Society να πάρει νέα πνοή.
 

Στην κλασική λογοτεχνία, θα έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε αειθαλή έπη, τα οποία παραμένουν συγκινητικά και γεμάτα πρωτότυπες αναζητήσεις. Το αύριο θα είναι καλύτερο είναι η υπόσχεση που δίνει η μεγάλη Αμερικανίδα συγγραφέας Betty Smith στο διαχρονικό κλασικό της μυθιστόρημα από το 1948, μια ιστορία για τα όνειρα ενός κοριτσιού του Μπρούκλιν, διανθισμένη με τις χαρές και τους σπαραγμούς της οικογενειακής ζωής. Στην Κυρά Κυραλίνα του Ελληνορουμάνου Panait Istrati (με νέα μετάφραση και επίμετρο του Σταύρου Ζουμπουλάκη), διαβάζουμε τις περιπέτειες δύο πανέμορφων Κυράδων, μάνας και θυγατέρας, που η μία βρήκε τον θάνατο από έναν βάρβαρο σύζυγο και η άλλη κατέληξε σκλάβα σε χαρέμι. Το Σχολείο για την αγάπη της μεγάλης κυρίας των βρετανικών γραμμάτων Olivia Manning είναι η ιστορία ενός ορφανού εφήβου στην Ιερουσαλήμ του 1945 και ταυτόχρονα μια διερεύνηση της αγάπης και του ανήκειν στα χρόνια που βασιλεύει η βία. 
 

Αξίζει επίσης να επισημανθούν οι επανεκδόσεις ορισμένων κλασικών έργων: Το Φαρενάιτ 451, το ιστορικό έπος του Ray Bradbury σε μορφή graphic novel με εικονογράφηση του κορυφαίου δημιουργού κόμικς Tim Hamilton· Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι, το μεγάλο κλασικό μυθιστόρημα του D.H. Lawrence που σόκαρε αλλά και σημάδεψε λογοτεχνικά τον 20ό αιώνα· η Νανά του σπουδαίου Γάλλου νατουραλιστή Émile Zola, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της γαλλικής λογοτεχνίας για τον αντρικό πόθο και την υποκρισία της καθωσπρέπει παρισινής πλουτοκρατίας· Η στενή πύλη, το μυθιστόρημα που καθιέρωσε τον André Gide ως έναν από τους κορυφαίους Γάλλους συγγραφείς, μια πρωτότυπη και βαθιά διερεύνηση των ορίων της αγάπης, του αισθητισμού και των φυλακών του πνεύματος.
 
 

Πολλές εκπλήξεις φέρνει φέτος και η παγκόσμια αστυνομική λογοτεχνία, με τίτλους πολυαγαπημένων συγγραφέων αλλά και νέων που θα λατρέψουν οι αναγνώστες. Για αρχή, συστήνονται στο κοινό Οι ανεπιθύμητοι νεκροί του βραβευμένου Ουαλού συγγραφέα Chris Lloyd, ένας ύμνος στην αντίσταση και το θάρρος, με φόντο το Παρίσι υπό ναζιστική απειλή, το πρώτο βιβλίο μιας σειράς με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Εντί Ζιράλ που καθιέρωσε τον συγγραφέα ως μια σπουδαία φωνή του ιστορικού νουάρ παγκοσμίως. Η χίμαιρα ολοκληρώνει την καθηλωτική τριλογία του αχτύπητου συγγραφικού διδύμου από τη Σουηδία, της Camilla Lackberg και του Henrik Fexeus, ενώ ο συμπατριώτης τους Arne Dahl μάς μεταφέρει Στο κέντρο του κύκλου, το πρώτο βιβλίο της νέας του σειράς, όπου πρωταγωνιστεί η Ομάδα Nova. Για άλλη μια φορά ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού της Ευρώπης συνδυάζει αριστοτεχνικά όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων βιβλίων του και τα τελειοποιεί: ένταση, έξυπνη ίντριγκα, φλέγοντα σύγχρονα ζητήματα.
Δύο ανατριχιαστικά θρίλερ που θα στοιχειώσουν κάθε αναγνώστη φιλοξενεί ο φετινός μας κατάλογος. Μια ξεχωριστή ιστορία τρόμου που θυμίζει τα κλασικά του Stephen King είναι το νέο επίτευγμα του μετρ του σασπένς Jo Nesbo. Με το Νυχτόσπιτο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 25 χώρες, ο Nesbo χαράσσει μια καινούργια πορεία, στην οποία μας αποδεικνύει ότι ξέρει πώς να χτίζει από το μηδέν τρομακτικά σύμπαντα. Το βραβευμένο Σαντάιαλ της Αμερικανίδας Catriona Ward μάς ταξιδεύει σε μια έρημη έκταση όπου ένας ασύλληπτος εφιάλτης λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε μια μητέρα και τις κόρες της. Μια συγκλονιστική και ξεχωριστή φωνή. Η Shirley Jackson του 21ου αιώνα.
 
 

Απ’ το παγκόσμιο στερέωμα κυκλοφορούν και δοκίμια ευρείας απήχησης.
To Αιματοβαμμένο έθνος του σπουδαίου Paul Auster με τις απόκοσμες φωτογραφίες του Spencer Ostrander, ένα υβρίδιο δοκιμίου και αυτοβιογραφίας που σοκάρει, ανιχνεύει τις επιπτώσεις της οπλοκατοχής στην καθημερινότητα της Αμερικής και προτρέπει για μια ριζική, ανθρώπινη λύση.
Το Όλα για την αγάπη είναι το σύγχρονο κλασικό έργο της Αφροαμερικανίδας συγγραφέα, που έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο bell hooks, και παραμένει ένα λογοτεχνικό βάλσαμο για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές, κοινωνικές και πολιτικές οδύνες των καιρών μας – την έλλειψη αγάπης σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.
Η κοφτερή λεπίδα της γραφής αποτυπώνει μια σπουδαία και διαφωτιστική συνομιλία μεταξύ της πολυβραβευμένης Annie Ernaux και του Frédéric-Yves Jeannet, καθώς η Γαλλίδα συγγραφέας μοιράζεται με τους αναγνώστες τη δημιουργική διαδικασία της γραφής που βασίζεται στη μνήμη, πυροδοτούμενη από συναισθηματικά ευάλωτη και σκληρή ειλικρίνεια.
 
 


Τέλος, προτείνουμε σύγχρονους τίτλους προβληματισμού, ιστορίας, αλλά και βιβλία που μας βοηθούν να γίνουμε λίγο καλύτεροι.
Ο δρ David Baker από τη μακρινή Αυστραλία συστήνεται στο ελληνικό κοινό με το βιβλίο του Σύντομη ιστορία του κόσμου –με πρόλογο από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα νεανικών μπεστ σέλερ John Green–, μια πανοραμική θεώρηση του κόσμου που κρατά 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια και μας βοηθά να δούμε πέρα από τα στενά όρια και το χάος των ανθρώπινων προβλημάτων, απαντώντας στο θεμελιώδες ερώτημα: Από πού προερχόμαστε και πού πηγαίνουμε; Το βιβλίο του βραβευμένου Βρετανού οικονομολόγου και δημοσιογράφου του Sky News Ed Conway, με τίτλο Υλικός κόσμος: Οι 6 πρώτες ύλες που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο πολιτισμό, εξαπολύει ένα συναρπαστικά διαφωτιστικό ταξίδι στις περίπλοκες διαδρομές, τις θαυματουργές διεργασίες και τις άγνωστες εταιρείες που μετατρέπουν τις πρώτες ύλες που χρειαζόμαστε σε προϊόντα εκπληκτικής πολυπλοκότητας.
Η τέχνη να ξεχωρίζεις: Ένας πρακτικός οδηγός για πετυχημένες διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις είναι ένας δυνατός σύμμαχος για την αυτοπεποίθηση των αναγνωστών, από τον πιο περιζήτητο Σουηδό ομιλητή, τον αγαπημένο Henrik Fexeus. Έτσι βάζεις όρια: Αποτελεσματικές τεχνικές για να δημιουργήσεις χώρο για τον εαυτό σου μοιράζεται με τους αναγνώστες η Melissa Urban, η Αμερικανίδα συγγραφέας που ανακηρύχθηκε έξι φορές ως η πιο ευπώλητη από τους New York Times

 


Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα βιβλία και τους συγγραφείς τους.
 
Για παρουσιάσεις, προδημοσιεύσεις και συνεντεύξεις με τους συγγραφείς μας, Έλληνες και ξένους, ή οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση, πληροφορία ή πρόσθετο υλικό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 
 

 
Ντόρα Τσακνάκη
Διευθύντρια Επικοινωνίας – Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 525 και 273), 6979 725055
E-mail: dora@metaixmio.gr, pressoffice@metaixmio.gr