×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
07/06/2021
ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Για τη Ρωσία και τη Γαλλία βάζουν πλώρη το εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων του αστροφυσικού Διονύση Π. Σιμόπουλου και η διασκευή σε graphic novel του κλασικού «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» αντίστοιχα.
Το απολαυστικό εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων Πες μας, παππού… Πώς πήγαμε στο φεγγάρι του κορυφαίου Έλληνα αστροφυσικού Διονύση Π. Σιμόπουλου μετρά αντίστροφα για την εκτόξευσή του στη Ρωσία. Τα δικαιώματα μετάφρασης του βιβλίου για τη ρωσική γλώσσα απέκτησε ο εκδοτικός οίκος Eksmo που ιδρύθηκε το 1991. Το 2012 ενώθηκε με τον εκδοτικό οίκο AST, και σήμερα ο όμιλος είναι ανάμεσα στους 40 μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως, με περισσότερους από 8.000 συγγραφείς στον κατάλογό του και παραγωγή που φτάνει τα 80.000.000 αντίτυπα ετησίως. Μεταξύ άλλων,  στον πλούσιο κατάλογό του φιλοξενεί τους Καζούο Ισιγκούρο, Jen Gunter, Eoin Colfer, Michael Ondaatje, Rick Riordan, Terry Pratchett, Philip K. Dick, Joe Abercombie, David Baldacci, Isaac Asimov, China Mieville, Zadie Smith, Chris Whitaker, Douglas Stuart.
Το βιβλίο το οποίο απευθύνεται σε κάθε παιδί από 8 ετών που επιθυμεί να γνωρίσει τη συναρπαστική ιστορία της διαστημικής περιπέτειας θα κυκλοφορήσει στα ρωσικά το καλοκαίρι του 2022. Ο Διονύσης Σιμόπουλος είναι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο για την προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το διάστημα, την εξέλιξη των πτητικών μηχανών, τις διαστημικές αποστολές, τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, την ομορφιά του φυσικού δορυφόρου της Γης και τον μελλοντικό αποικισμό του.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, το δεύτερο βιβλίο του Διονύση Σιμόπουλου στην ίδια σειρά με τίτλο Πες μας, παππού… Πώς γεννιούνται τ’ άστρα.
 
Στα γαλλικά θα κυκλοφορήσει και η διασκευή σε graphic novel του εμβληματικού μυθιστορήματος της Άλκης Ζέη Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου. Τα δικαιώματα μετάφρασης και έκδοσης απέκτησε ο οίκος Futuropolis των εκδόσεων Gallimard. Τη διασκευή υπογράφουν η πολυβραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο εξαιρετικά ταλαντούχος κομίστας Δημήτρης Μαστώρος. Ένα graphic novel-φόρος τιμής από τους δημιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπημένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Το graphic novel απέσπασε το φετινό βραβείο που απονέμεται από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σε εικονογράφο για την εικονογράφηση βιβλίου με εικόνες για παιδιά και νέους. Ο πολυαγαπημένος ήρωας με τον οποίο μεγάλωσαν τόσες γενιές, ο μικρός Πέτρος με την αξιοθαύμαστη επινοητικότητα και το υποδειγματικό θάρρος του, ξεκινά ένα καινούργιο, διαφορετικό ταξίδι για να τον γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές και φτάνει μέχρι τη Γαλλία.



 

Σχετικά βιβλία

Πες μας, παππού… Πώς πήγαμε στο φεγγάρι
Διονύσης Π. Σιμόπουλος
Στη Χρυσή Λίστα 2021 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex Στη βραχεία λίστα για το βραβείο Βιβλίου Γνώσεων 2021 για παιδιά του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» Με απλό και κατανοητό τρόπο ο γνωστός Έλληνας αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπο...
Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Graphic Novel)
Άλκη Ζέη
Δημήτρης Μαστώρος
Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 112701689). Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ. Στη Χρυσή Λίστα 2021 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex ...