×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΜΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
10/10/2018
ΤΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΜΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Η σειρά Μυθολογικά παραμύθια εμπλουτίζεται με νέα βιβλία
 
Το νέο βιβλίο της σειράς με τίτλο Είμαι ο Απόλλωνας του Κώστα Πούλου μόλις κυκλοφόρησε, ενώ οι επίτομες εκδόσεις για τα Τέρατα της μυθολογίας και τους Άθλους του Ηρακλή πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 6 Δεκεμβρίου 2018.
Η σειρά Μυθολογικά Παραμύθια, με την οποία επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων, χωρίζεται σε πέντε θεματικούς κύκλους, με ιστορίες γραμμένες από καταξιωμένους συγγραφείς: ο κύκλος των Ηρώων από τη Μαρία Αγγελίδου, ο κύκλος των Θεών και ο κύκλος των Τεράτων από τον Κώστα Πούλο, ο κύκλος της Αγάπης από την Καλλιόπη Κύρδη και ο κύκλος των Μεταμορφώσεων από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου. Στα βιβλία της σειράς, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών, ανασκευάζονται οι μύθοι με τέτοιο τρόπο ώστε οι μικροί αναγνώστες να κατανοούν και το ιστορικό υπόβαθρο αλλά και τις ηθικές αξίες κάθε μύθου. Παράλληλα, η γλωσσική αρτιότητα και το πλούσιο εννοιολογικά περιεχόμενο των κειμένων συμβάλλουν στην καλλιέργεια της φαντασίας και της γραπτής έκφρασης, κι έτσι τα βιβλία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη διδασκαλία της Γλώσσας. Τέλος, η αριστοτεχνική εικονογράφηση συντελεί στην ανάπτυξη του αισθητικού κριτηρίου των μαθητών.
Επιπλέον, στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει παράρτημα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είναι εύκολο να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της τάξης ή στο σπίτι. Με αφορμή τον μύθο, οι μαθητές ανακαλούν όσα διάβασαν και συμπληρώνουν μεσοστιχίδες ή σταυρόλεξα, παίζουν γλωσσικά παιχνίδια, απαντούν σε ερωτήσεις κρίσεως που τους βοηθούν να κατανοήσουν τη σημασία του πολιτισμού και τη σχέση της Ιστορίας με το παρόν, παρατηρούν έργα τέχνης και συγκρίνουν την προσέγγιση του μύθου από τον αρχαίο καλλιτέχνη και τον σύγχρονο εικονογράφο. 
Η σειρά Μυθολογικά Παραμύθια μεταφράστηκε και στα αγγλικά (από έμπειρους μεταφραστές) με στόχο να διαβαστεί από ακόμα μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό. Οι αγγλικές εκδόσεις μπορούν να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς που θέλουν να ασκηθούν οι μαθητές τους στην αγγλική γλώσσα και να γνωρίσουν ταυτόχρονα την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ

 

εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
 
 
Αγαπώ τους ανθρώπους και πιστεύω σ’ αυτούς. Είμαι το φως και η μουσική. Είμαι ο θεός Απόλλωνας. Ξέρω τα πάντα. Αυτά που έγιναν και όσα πρόκειται να συμβούν. Κι όποιος θέλει να μάθει τα μελλούμενα, ας έρθει να με βρει. Το μαντείο μου είναι στους Δελφούς, στο κέντρο του κόσμου…
 
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες ΕΔΩ.

 

 

Επίτομη έκδοση
Κώστας Πούλος

εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Κυκλοφορεί στις 6/12/2018


 

 

Επίτομη έκδοση
Μαρία Αγγελίδου

εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή



 

 

Επίτομη έκδοση
Μαρία Αγγελίδου

εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Κυκλοφορούν στις 6/12/2018


 

 

Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς Μυθολογικά Παραμύθια. 
Βρείτε ΕΔΩ τα βιβλία της σειράς που κυκλοφορούν και στα αγγλικά.


***
 
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1. «Είμαστε οι θεοί!»
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδέει την αρχαία ελληνική μυθολογία με την παγκόσμια μυθολογική παράδοση και τις ιστορίες καθημερινότητας των μαθητών. Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια κίνησης, πειραματισμό με πραγματικά αντικείμενα και έρευνα σε έργα της παγκόσμιας τέχνης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, θα εξοικειωθούν με τις δυνάμεις τους, τις αδυναμίες τους και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους. Θα ανακαλύψουν τους μακρινούς συγγενείς των θεών από διαφορετικές μυθολογίες και θα φτιάξουν ένα πρωτότυπο, συλλογικό βιβλίο με τις «θεότητες» της τάξης τους. 

Εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειοπαιδαγωγός
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε ΕΔΩ

2. «Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή»
Τα παιδιά ακολουθούν στον χάρτη το ταξίδι του Ηρακλή, αναγνωρίζουν τους άθλους όπως αυτοί απεικονίζονται σε αγγεία και γλυπτά και στη συνέχεια διασκεδάζουν παίζοντας παντομίμα, ανακαλύπτουν τη σχέση των άθλων με τα μεταλλεύματα και τα υδραυλικά έργα, εξερευνούν τη σημασία και τον συμβολισμό των άθλων και τέλος δημιουργούν τα ίδια τον δέκατο τρίτο άθλο του Ηρακλή, βάζοντας τον ήρωα να σώσει την ανθρωπότητα από ένα σύγχρονο πρόβλημα.

Εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε ΕΔΩ

Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε τα βιβλία της σειράς στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με τους συγγραφείς τους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη (τηλ. 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail:  paidiko@metaixmio.gr)