×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΦ: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
05/10/2016
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΦ: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
Αν εσείς και οι μαθητές σας αγαπάτε το περιβάλλον και τις επικίνδυνες αποστολές, είναι καιρός να γίνετε μέλη της ομάδας μας

Έχεις μονάχα 24 ώρες για να βρεις τα τρία υπερόπλα και να σώσεις τον κόσμο.
Δέχεσαι την επικίνδυνη αυτή μυστική αποστολή; Αν όχι,
ΑΦΗΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ και απομακρύνσου σιγά σιγά,
παριστάνοντας το αδιάφορο παιδί. Διότι, αν κατά λάθος το ανοίξεις,
θα βρεις άκρως απόρρητα στοιχεία σχετικά με το ύπουλο σχέδιο του Πουφ
να κάνει τον κόσμο καμίνι! Μπορεί και να σε φάει ένα τζάγκουαρ στον Αμαζόνιο!
Ή να τσουγκρίσεις το κεφάλι σου πάνω σε μια αγελάδα!
ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ σου λέω!

         

Τα βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι βιβλία με οικολογικό μήνυμα, δοκιμασμένο προηγουμένως στα σχολεία μέσα από δράσεις της συγγραφέα Ελένης Ανδρεάδη και της ομάδας της, της μη-κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράκτορες του Πλανήτη. Η επίλεκτη ομάδα Πρακτόρων του Πλανήτη και η Περιβαλλοντοπόλ, η Εθνική Υπηρεσία Πλανητικών Πληροφοριών, εκπαιδεύουν τα παιδιά, ώστε να αντιμετωπίσουν τους θανάσιμους εχθρούς του πλανήτη Γη!
Ακολουθώντας το επιτυχημένο βιβλίο Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, το πρώτο βιβλίο της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη με τίτλο Η εκδίκηση του Πουφ καλεί τους μικρούς αναγνώστες να συμμετέχουν στην πλοκή. Ο αναγνώστης πρέπει να σταματήσει τον τρομακτικό Πουφ πριν κάνει τον κόσμο καμίνι μέσω της κλιματικής αλλαγής. Με την πρωτοποριακή, διασκεδαστική προσέγγιση που οδήγησε το πρώτο βιβλίο της συγγραφέα σε τρεις υποψηφιότητες βραβείων παιδικού βιβλίου (ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΥΚΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2015 στην κατηγορία του Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 2015 στην κατηγορία του Λογοτεχνικού Βιβλίου για παιδιά, ΒΡΑΒΕΙΟ PUBLIC 2015 στην κατηγορία της Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας), τη μοντέρνα εικονογράφηση και τα έξυπνα οικολογικά εκπαιδευτικά μηνύματα, η περιπέτεια που ενθουσίασε τα παιδιά εντός και εκτός τάξης συνεχίζεται!
Τα βιβλία, μέσα από ένα έξυπνο κείμενο και μια πολύ μοντέρνα εικονογράφηση από τον Στέφανο Κολτσιδόπουλο, θίγουν με παιγνιώδη τρόπο, άφθονο χιούμορ και μυστηριώδες ύφος σημαντικά οικολογικά ζητήματα, όπως οι καθαρές πηγές ενέργειας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η σπατάλη του νερού και η μόλυνση των υδάτων, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση. Στην Εκδίκηση του Πουφ το θέμα είναι η κλιματική αλλαγή και οι τρόποι αντιμετώπισής της.
Μέσα στο βιβλίο ο μικρός αναγνώστης θα βρει μυστικά στοιχεία (ηχογραφήσεις και φωτογραφίες) κρυμμένα σε ηλεκτρονικούς κωδικούς, τους οποίους θα πρέπει να σκανάρει με την εφαρμογή QR code (δωρεάν εφαρμογή για smartphones και tablets).
Οι Πράκτορες του Πλανήτη έχουν ετοιμάσει ένα ωραίο video για τα βιβλία τους, το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.


Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές της Εκδίκησης του Πουφ
Πράκτορας Ιάσονας
: Είναι από την Τήνο και λατρεύει την περιπέτεια και το σερφ! Χάρη στη φοβερή του ακοή, μπορεί να εντοπίσει κάθε βρύση που στάζει... ευτυχώς, επειδή είναι ειδικός στην προστασία του νερού!
Πράκτορας Μαρί-Λουίζ: Αν την ρωτήσεις από πού είναι θα σου πει: «Μα από το Παγίσι βέβαια!». Εκτός από το στιλ της, φροντίζει πολύ και το περιβάλλον: μαζί με το σκουληκάκι που την βοηθά, καταφέρνουν να πετύχουν οποιαδήποτε συνταγή κομποστοποίησης δοκιμάσουν.
Κύριος Πουφ: Οι επιστήμονες τον φωνάζουν «Διοξείδιο του Άνθρακα». Όσοι όμως τον γνωρίζουν από κοντά και ξέρουν πόσο βρομερό αέριο είναι τον φωνάζουν «Πουφ». Όσο ήταν μικρός, δεν είχε δείξει τις κακές του προθέσεις... Τώρα όμως που έχει μεγαλώσει, έχει γίνει υπερόπτης και, επειδή δεν έχει τους ανθρώπους σε μεγάλη εκτίμηση, έχει αποφασίσει να πάρει την εκδίκηση του και να μετατρέψει τον πλανήτη σε καμίνι!
Ωμέγα: Ο σοφότατος, πολυλογότατος και εμφανίζομαι-από-το-πουθενότατος εκπαιδευτής των Πρακτόρων του Πλανήτη. Λόγω της ηλικίας του είναι και λίγο αδέξιος, αν και δεν το παραδέχεται. Ως ο νούμερο 2 στην «Περιβαλλοντοπόλ», το αρχηγείο των Πρακτόρων του Πλανήτη, συντονίζει την εκπαίδευση όλων των παλιών και νέων πρακτόρων σε όλο τον πλανήτη.
Αν θέλετε να γνωρίσετε και τους υπόλοιπους Πράκτορες πατήστε ΕΔΩ.


Μια αποστολή για μεγάλους πράκτορες
Οι Πράκτορες του Πλανήτη έχουν ετοιμάσει κάτι ειδικά για τους εκπαιδευτικούς! Βρείτε την ειδική πρακτορική αποστολή ΕΔΩ.
Τώρα που εσείς και οι μαθητές σας ξέρετε πόσο σημαντικό όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής είναι τα δέντρα, μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία τους! Μόλις ξεκίνησε η σχολική χρονιά, οπότε να κάποιες ιδέες για την τάξη σας:
1. Αγοράστε τετράδια από ανακυκλωμένο χαρτί ή από χαρτί FSC.
2. Χρησιμοποιήστε και τις δύο πλευρές κάθε σελίδας, για να εξοικονομήσετε χαρτί.
3. Όταν έρθει η ώρα να πετάξετε το χαρτί σας, ρίξτε το στον κάδο ανακύκλωσης χαρτιού της τάξης σας.


Το βιβλίο Γίνε πράκτορας του πλανήτη αγκαλιάστηκε από τους μικρούς αναγνώστες και δέχτηκε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τον Τύπο και εξειδικευμένους ιστότοπους για το παιδικό βιβλίο. Μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα κείμενα που γράφτηκαν καθώς και συνεντεύξεις της συγγραφέα ΕΔΩ. Επιπλέον το βιβλίο αξιοποιήθηκε σε πολλές τάξεις και απέσπασε θετικά σχόλια από τους εκπαιδευτικούς. Διαβάστε μερικά από αυτά:
«Ενθουσίασε όχι μόνο τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους».
Αρετή Καρατσιώρη, Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

«Τα παιδιά μέσα από το βιβλίο έμαθαν να συνεργάζονται, να ερευνούν, να προβληματίζονται και στο τέλος να διαπιστώνουν και να συμπληρώνουν».
Αχιλλέας Παπακώστας, Δ' τάξη, 12/θ Δημ. Σχ. Συκουρίου Λάρισας

«Πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά, εκπαιδευτικό αλλά και διασκεδαστικό».
Ντερμπεντέρη Λαμπρινή, 15ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

«Αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά, από την Γ΄ Δημοτικού έως την ΣΤ΄ Δημοτικού. Η αστυνομική πλοκή σε συνδυασμό με το χιούμορ και την περιπέτεια ήταν τα στοιχεία που έκαναν το θέμα του βιβλίου ιδιαίτερα ενδιαφέρον μια και στηρίζεται σε δράσεις, πειράματα, παρατήρηση, που εμπλέκουν τα παιδιά στη διαδικασία και τα κάνουν κοινωνούς του προβλήματος. Η εικονογράφηση και παρουσίαση του βιβλίου στηρίζει και εμπλουτίζει το περιεχόμενο με ιδιαίτερα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο».
Σύλβια Δημητριάδη, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης, Λάτσειο Κολλέγιο Ψυχικού

«Γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τα ωθήσει να αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς να τα κάνει να βαρεθούν ούτε μια στιγμή».
Ελένη Μπύρου, ΣΤ1 τάξη, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου


Η Ελένη Ανδρεάδη ετοίμασε έναν χρήσιμο Οδηγό για τον εκπαιδευτικό για την αξιοποίηση του βιβλίου στην τάξη. Ο οδηγός έχει αναρτηθεί και στον διαδικτυακό μας τόπο. Μπορείτε να τον βρείτε ΕΔΩ με ένα απλό κλικ και να τον εκτυπώσετε. Τον Οδηγό για τον εκπαιδευτικό για το Γίνε πράκτορας του πλανήτη θα τον βρείτε ΕΔΩ.

Η ομάδα «Πράκτορες του Πλανήτη» μπορεί να επισκεφθεί το σχολείο σας για να παρουσιάσει το βιβλίο στα παιδιά μέσα από ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο που περιλαμβάνει περιβαλλοντικά παιχνίδια για την Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε με την τάξη σας τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), για να παρακολουθήσετε ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό παιχνίδι για την ηλεκτρική ενέργεια, την παραγωγή της και τους τρόπους εξοικονόμησής της με τίτλο «Σταμάτησε τη σπατάλη ενέργειας». Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΔΩ. Το πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η μη κερδοσκοπική οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη, που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δραστηριοποίηση των παιδιών. Η ομάδα αποτελείται από παιδαγωγούς, περιβαλλοντολόγους, συγγραφείς και επίδοξους χιουμοριστικούς πράκτορες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αλλά και για να κανονίσετε μια επίσκεψη των Πρακτόρων του Πλανήτη στο σχολείο σας ή μία επίσκεψη στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, επικοινωνήστε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr.