×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;
08/02/2019
ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;
Ένα βιβλίο πολιτικής αγωγής για παιδιά

Πού κρύβονται τα δικαιώματα;
 
Ένα βιβλίο πολιτικής αγωγής για παιδιά
 
Το νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο με τίτλο Πού κρύβονται τα δικαιώματα; και εικόνες της Άνα Μάτεγιτς μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 
Με αφορμή μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, το σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, οι μικροί ήρωες του βιβλίου συζητούν και μαθαίνουν τι είναι οι νόμοι, πώς φτιάχνονται, ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών και πώς προστατεύονται από το Σύνταγμα.
 
Το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν, μέσω απλών και καθημερινών παραδειγμάτων, πόσο σημαντική είναι για τη δημοκρατική κοινωνία η τήρηση των νόμων που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπλέον η εικονογράφησή του, που θυμίζει παιδική ζωγραφιά, συνοδεύει αρμονικά και εύστοχα το κείμενο και μπορεί να δώσει αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και δραστηριότητες στην τάξη. 
 

Πού κρύβονται τα δικαιώματα;
Μαρίζα Ντεκάστρο


Εικόνες: Άνα Μάτεγιτς


Σελίδες: 40
Τιμή: 9,90 €

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Για την καλύτερη αξιοποίηση του βιβλίου στην τάξη, η συγγραφέας ετοίμασε για τους εκπαιδευτικούς πλούσιο Εκπαιδευτικό Υλικό που σχετίζεται με το βιβλίο και το οποίο θα βρείτε ΕΔΩ.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Μαρίζα Ντεκάστρο γεννήθηκε στην Αθήνα. Την περίοδο 1973-1982 έζησε στο Παρίσι και σπούδασε στη Σορβόννη Παιδαγωγικά και Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους. Δίδαξε Ιστορία και Λογοτεχνία σε παιδιά του Δημοτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει γράψει βιβλία γνώσεων για παιδιά, σε θέματα Ιστορίας και Τέχνης, και μεταφράζει λογοτεχνία για νέους και ενηλίκους. Από το 1998 γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΔΙΑΒΑΖΩ, ITHAKA, BOOK PRESS, Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ). Βιβλία της έχουν τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων (2006), το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2012, 2016) και το Βραβείο Μετάφρασης Νεανικού Βιβλίου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας (2014).  

***
 
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε το νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με τη συγγραφέα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr.
 
 

Σχετικά βιβλία

Πού κρύβονται τα δικαιώματα;
Μαρίζα Ντεκάστρο
Ana Matejic
Στη Χρυσή Λίστα 2020 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex Στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2019 Με αφορμή μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, το σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, ο...