×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ
26/09/2022
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ
16η στάση στην αρχαία Ρώμη. Απογειωνόμαστε με τους Ιστοριοναύτες και ταξιδεύουμε μαζί τους πίσω στον χρόνο, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ας τους ακολουθήσουμε.

Έτοιμοι για απογείωση;
Φορέστε τη ζώνη σας!
5… 4… 3… 2… 1… Πάμε!

Ιστοριοναύτες

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ
της Δρα Φράνσις Ντέρκιν
Εικονογράφηση: Γκρέις Κουκ

Σε αυτό το ταξίδι θα ταξιδέψουμε στην Αρχαία Ρώμη παρέα με τη Λούνα, τον Νιούτον και τη Νάνι. Μαζί τους είναι και ο Λίνο, ο γάτος της Λούνα. Όλα ξεκίνησαν τη μέρα που η Λούνα γεμάτη ενθουσιασμό είπε στα παιδιά πως υπάρχει κοντά τους μια ρωμαϊκή οδός. Τα παιδιά έτρεξαν να τη βρουν και ως διά μαγείας βρέθηκαν στην αρχαία Ρώμη φορώντας χιτώνες και σανδάλια εκείνης της εποχής.
Στην αγορά συνάντησαν τον Μεσσήνιο, έναν δούλο που έγινε ο ξεναγός τους.
Μαζί με τους ήρωες μαθαίνουμε κι εμείς για τα ρούχα, τα χρήματα, τις τιμές των προϊόντων, αλλά και τις συνήθειες των αρχαίων Ρωμαίων.
Μαθαίνουμε για τους θεούς τους, που μοιάζουν πολύ με τους θεούς της αρχαίας Ελλάδας. Βλέπουμε πώς ήταν τα σπίτια τους αλλά και τα φαγητά τους. Επισκεπτόμαστε ένα αμφιθέατρο και βλέπουμε τους μονομάχους, αλλά κι ένα ρωμαϊκό φρούριο και μαθαίνουμε για τα λάβαρα και τις στολές των Ρωμαίων στρατιωτών.
Οι εικόνες είναι απολαυστικές και τα πάντα εμφανίζονται ολοζώντανα μπροστά μας!

Αν μπορούσατε να ταξιδέψετε στον χρόνο σε ποια εποχή άραγε θα σας άρεσε να πάτε; Σε μια εποχή του παρελθόντος ή του μέλλοντος; Τι σας ενδιαφέρει περισσότερο; Αυτά που έχουν ήδη συμβεί ή αυτά που πρόκειται να συμβούν; Αλλά και ποιο μέρος του κόσμου θα επιλέγατε; Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν μπορούσε να κάνει ένα και μόνο ταξίδι στον χρόνο.
Στο συγκεκριμένο πάντως βιβλίο οι όμορφες εικόνες, τα παιχνίδια και οι πληροφορίες λειτουργούν σαν μηχανή του χρόνου. Ο αναγνώστης μοιάζει σαν να κάνει βουτιά στο παρελθόν και να βρίσκεται ξαφνικά στο πολύβουο Φόρουμ, ψωνίζοντας και τρώγοντας.

Αν κάποιος από την αρχαία Ρώμη έμπαινε σε χρονομηχανή κι ερχόταν στη σύγχρονη Ελλάδα, τι θα του δείχνατε για να καταλάβει τη ζωή μας; Σε ποια μέρη θα τον πηγαίνατε για να γνωρίσει την καθημερινότητα των ανθρώπων; Θα δοκίμαζε σουβλάκι και θα έπαιζε ένα παιχνίδι στο κινητό; Θα πήγαινε σχολείο μαζί σας για να μάθει για το εκπαιδευτικό μας σύστημα; Όσο για τις τέχνες, τι θα του δείχνατε; Θέλει σκέψη!

Καθώς διάβαζα την ιστορία, σκεφτόμουν πόσο ωραίο είναι να συνδυάζεται η γνώση με το παιχνίδι. Και τι δεν έχει το βιβλίο αυτό! Επιτραπέζια παιχνίδια, λαβύρινθους, σπαζοκεφαλιές, αλλά και κατασκευές. Μακάρι να ήταν έτσι και τα βιβλία του σχολείου…
Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή για το ρωμαϊκό μελόψωμο και θα ήθελα πολύ να τη φτιάξω, όπως θα ήθελα να φτιάξω κι ένα ψηφιδωτό.

Καλό ταξίδι και μην ξεχνάτε να διαβάζετε και να μαθαίνετε διάφορα για την ιστορία και τον πολιτισμό μιας πόλης πριν την επισκεφτείτε. Με αυτό τον τρόπο τα μνημεία αλλά και όλα τα αξιοθέατα αποκτούν άλλη σημασία. Καταλαβαίνουμε έτσι καλύτερα το μέρος και τους ανθρώπους του. Κατανοώντας την ιστορία και τη διαφορετικότητα των λαών, γινόμαστε καλύτεροι πολίτες του κόσμου.

Καλά ταξίδια! Πραγματικά αλλά και λογοτεχνικά!

Ιωάννα Μπαμπέτα
, συγγραφέας παιδικών βιβλίων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της Ιωάννας Μπαμπέτα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 

Σχετικά βιβλία

Ιστοριοναύτες: Περιπέτεια στην αρχαία Ρώμη
Dr. Francis Durkin
Σοφία Γρηγορίου
Grace Cooke
Οι Ιστοριοναύτες ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και χρειάζονται τη βοήθειά σου για να ανακαλύψουν τα μυστικά του παρελθόντος. Ακολούθησέ τους καθώς επισκέπτονται τις ρωμαϊκές θέρμες, δοκιμάζουν την πανοπλία ενός λεγεωνάριο...
Ιστοριοναύτες: Περιπέτεια στην αρχαία Ελλάδα
Dr. Francis Durkin
Σοφία Γρηγορίου
Grace Cooke
Οι Ιστοριοναύτες ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην αρχαία Ελλάδα, και χρειάζονται τη βοήθειά σου για να ανακαλύψουν τα μυστικά του παρελθόντος. Ακολούθησέ τους καθώς επισκέπτονται την Ακρόπολη, συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες και βάφουν μάσκες γ...
Ιστοριοναύτες: Περιπέτεια στην αρχαία Αίγυπτο
Dr. Francis Durkin
Σοφία Γρηγορίου
Grace Cooke
Οι Ιστοριοναύτες ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην αρχαία Αίγυπτο, και χρειάζονται τη βοήθειά σου για να ανακαλύψουν τα μυστικά του παρελθόντος. Δες την Ιστορία να ζωντανεύει, μάθε ένα σωρό πράγματα για την αρχαία Αίγυπτο και διασκέδασε με τις δρ...