×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Οι υπέροχες περιπέτειες του κυρίου Μπόμπο…
12/10/2023
Οι υπέροχες περιπέτειες του κυρίου Μπόμπο…
…ή του Αλέξανδρου Καίσαρα Ραμσή Καρλομάγνου VIII, όπως σίγουρα προτιμάει ο ίδιος. Ας γνωρίσουμε τον ιδιόρρυθμο αυτό γάτο, καθώς και το ατελείωτο δράμα που βιώνει.

Ο γάτος της Ισλανδής Yrsa Sigurdadottir είναι αναγκασμένος να ζει με κοινούς θνητούς ανθρώπους, που, αγνοώντας το όνομά του, τον αποκαλούν, άκουσον άκουσον, Μπόμπο!
Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αλλάξει, ειδικά τώρα που έφτασε στη γειτονιά τους μια πανέμορφη γάτα, η Μπέλα, με πιστοποιητικό ράτσας και φροντισμένο τρίχωμα. Ο κύριος Μπόμπο είναι αποφασισμένος να την εντυπωσιάσει και να την πείσει για τη δική του καταγωγή, γεγονός που του προκαλεί αρκετά προβλήματα. Η ποντικίνα Αμέλια θα τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του, αλλά θα του μάθει και κάτι πολύ σημαντικότερο: την αξία της πραγματικής φιλίας και τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου.

Ας αφήσουμε όμως τον ήρωα της
Yrsa Sigurdardóttir να μας παρουσιάσει τόσο τον εαυτό του όσο και τους υπόλοιπους χαρακτήρες του βιβλίου.

Μπόμπο ή Αλέξανδρος Καίσαρας Λουδοβίκος Ραμσής Καρλομάγνος ο πεντηκοστός τρίτος ή Λουδοβίκος Εδουάρδος Αυρήλιος Καρλομάγνος Καίσαρας Ραμσής ο εβδομηκοστός έβδομος


Μεγάλο και τρανό όνομα. Κατάγομαι άλλωστε από βασιλική γενιά. Ανάμεσα στους προγόνους μου θα συναντήσεις πολλούς βασιλιάδες και βασίλισσες, αλλά και μερικούς αυτοκράτορες και αυτοκράτειρες. Κατάγομαι επίσης από δύο αρχαίους φαραώ, και από έναν πιο πρόσφατο ποιητή, για τον οποίο όμως προτιμώ να μη μιλάω. Ακόμα και οι καλύτερες οικογένειες έχουν πού και πού ένα μαύρο πρόβατο, ξέρεις.


Οι κοινοί θνητοί
άνθρωποι που με φιλοξενούν:
 

  • Ο Γλυκέμου, ο μπαμπάς, αστυνομικός.
     
  • Η Αγάπημου, η μαμά, κάνει μια σίγουρα άχρηστη δουλειά για την πόλη. Και το λέω αυτό γιατί δεν έχει καμία σχέση με γάτες.
     
  • Η Μέρι, σχεδόν δώδεκα χρονών, τελευταία σκέφτεται να ανοίξει γραφείο ενοικιάσεως φλαμίνγκο (απαίσια επαγγελματική ιδέα).
     
  • Ο Τζόναθαν, επτά χρονών, άνεργος προς το παρόν.






     

Μπέλα
Η γάτα αυτή μετακόμισε πριν από μερικές βδομάδες σε ένα σπίτι δίπλα από το σπίτι που μένω. Η γούνα της είναι καθαρή, άσπρη και αφράτη, τα μουστάκια της ίσια και περιποιημένα, και η ουρά της σαν όμορφο σύννεφο. Από εκείνα που δε βρέχουν το κεφάλι, μόνο ταξιδεύουν άκακα στον ουρανό. Δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν λίγο άκακο ταξίδι. Και ο έρωτας της ζωής μου…








Αμέλια
Η ποντικίνα του υπογείου και φίλη μου. Φλυαρεί ασταμάτητα, αλλά ανάμεσα στα τόσα και τόσα που λέει κάποια μπορεί να φανούν χρήσιμα, όπως για παράδειγμα ότι έχει αναρίθμητους συγγενείς οι οποίοι είναι σκέτος θησαυρός πληροφοριών.


 

 


 

Ακολούθησε τον αριστοκράτη γάτο
και μάθε τις αξίες που πραγματικά μετράνε στη ζωή.

Σχετικά βιβλία

Οι υπέροχες περιπέτειες του κυρίου Μπόμπο
Yrsa Sigurdardottir
Ειρήνη Παϊδούση
Σάντρα Ελευθερίου
Το δράμα του γάτου Αλεξάνδρου Καίσαρα Ραμσή Καρλομάγνου VIII δεν έχει τέλος: παρά την αριστοκρατική καταγωγή του, είναι αναγκασμένος να ζει με κοινούς θνητούς ανθρώπους, που μάλιστα αγνοούν το όνομά του και τον αποκαλούν Μπόμπο. Η κατάσταση δεν ...