×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΞΕΚΙΝΑ Ο 4ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
21/09/2022
ΞΕΚΙΝΑ Ο 4ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου

4ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
 
Για τους μαθητές και τις μαθήτριες
του Νηπιαγωγείου
 
Σεπτέμβριος 2022-Μάιος 2023


Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
 
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη Φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.
 
«Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της»
 
Η Άλκη Ζέη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανήκει στους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς, ενώ τα βιβλία της θεωρούνται σταθμός στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, καθώς έχουν αγαπηθεί τόσο από το νεανικό όσο και από το ενήλικο κοινό, έχουν μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες και κυκλοφορούν σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Στα έργα της η συγγραφέας μετατρέπει προσωπικά της βιώματα σε μυθιστορηματικές καταστάσεις, επιτρέποντας στους ήρωές της να βλέπουν τα πράγματα με τη δική της ματιά. Χωρίς ίχνος διδακτισμού, αλλά με διάθεση να προβληματίσουν τον αναγνώστη, τα βιβλία της ξεχωρίζουν για την εξαιρετική λογοτεχνικότητα, την καλοδουλεμένη πλοκή και το διάσπαρτο χιούμορ.
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Άλκης Ζέη (1923), στον φετινό επετειακό Μαραθώνιο καλούμε τους μαθητές να γνωρίσουν τα βιβλία μιας από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Αυτός είναι ο τρόπος να διαφυλάξουμε ζωντανό το τεράστιο αυτό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές αναγνωστών.
 
Στόχοι του προγράμματος

  • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο της Άλκης Ζέη, που ξεχωρίζει για την εξαιρετική λογοτεχνικότητα, την καλοδουλεμένη πλοκή και το διάσπαρτο χιούμορ.
  • Να μπουν στη θέση των ηρώων, να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα και βιώματα.
  • Να δημιουργούν προσωπικές σχέσεις, να αλληλεπιδρούν θετικά μεταξύ τους και να συνεργάζονται.
  • Να ασκηθούν σε βιωματικές διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.

4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης: «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της»
 
Ποιος μπορεί να πάρει μέρος
Όσα τμήματα Νηπιαγωγείων επιθυμούν, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την 1η Νοεμβρίου 2022, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Συμμετοχής, την οποία και θα βρείτε ΕΔΩ.
 
Πώς θα «τρέξουν» τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στον Μαραθώνιο
Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός κάθε τμήματος θα διαβάσουν και θα επεξεργαστούν στην τάξη τα βιβλία της Άλκης Ζέη:

Γατοκουβέντες

Μια Κυριακή του Απρίλη

Τα παπούτσια του Αννίβα

  • Τα παιδιά κάθε τμήματος με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού συμπληρώνουν τα φύλλα δραστηριοτήτων που αντιστοιχούν στα τρία βιβλία που διάβασαν. Τα φύλλα δραστηριοτήτων έχουν επιμεληθεί οι συγγραφείς μας και νηπιαγωγοί με πολύχρονη διδακτική εμπειρία Ευθυμία Ανδριώτη, Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και Κατερίνα Χριστόγερου.
  • Τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα συγκεντρώνονται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος και θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 31 Μαρτίου 2023. Τα έξοδα επιστροφής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Οδηγίες για την επιστροφή τους θα λάβετε όταν πλησιάζει η ημερομηνία επιστροφής.
  • Τα τμήματα τα οποία θα επιστρέψουν τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα μπουν σε κλήρωση. Η κλήρωση θα αναδείξει τα δέκα (10) τυχερά Νηπιαγωγεία από τα οποία θα κληρωθούν οι μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (ένας μαθητής από κάθε Νηπιαγωγείο, σύνολο 10 μαθητές).
  • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
  • Επιπλέον, τα Νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε πέντε (5) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής των βιβλίων για τα τυχερά Νηπιαγωγεία εντός Ελλάδας.
  • Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν τον Μαραθώνιο θα λάβουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου ένα αναμνηστικό συμμετοχής.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σε ό,τι αφορά τα φύλλα δραστηριοτήτων με τα οποία θα δουλέψετε το πρόγραμμα, υπάρχουν οι εξής τρόποι παραλαβής τους:
1. Μπορούμε να σας τα στείλουμε μέσω email στη διεύθυνση που θα δηλώσετε και να τα εκτυπώσετε για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (ένα για κάθε μαθητή).
2. Αν μας το ζητήσετε, μπορούμε να τα εκτυπώσουμε για εσάς και να σας τα στείλουμε, αρκεί να μας δηλώσετε τον ακριβή αριθμό που θα χρειαστείτε (κάθε φύλλο αντιστοιχεί σε έναν μαθητή).
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 4ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της» μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου (κα Δάφνη Βρέλλη, τηλ.: 211 3003500, εσωτ. 268, email: marathonios@metaixmio.gr).
  

Τι εννοώ «καλός δάσκαλος»: Αυτός ο οποίος δεν κάνει μόνο το καθήκον του, αλλά πάει τα παιδιά παραπέρα, τους μιλάει για άλλα πράγματα, τους προτείνει να διαβάσουν βιβλία. Όλα αυτά δεν είναι μέσα στο πρόγραμμά του. Το πρόγραμμά του είναι να διαβάσει ένα απόσπασμα από ένα σχολικό βιβλίο. Βέβαια, εγώ έχω γνωρίσει μόνο καλούς δασκάλους.
Άλκη Ζέη