×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
28/02/2022
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Ενημερωθείτε και αξιοποιήστε στην τάξη βιβλία που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των κοριτσιών
 
Προτάσεις για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
 
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
 
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα των γυναικών και να προωθήσει τα δικαιώματά τους. Πρόκειται για μια γιορτή η οποία, ουσιαστικά, τιμά τους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Και έγραψαν την Ιστορία αλλιώς.

Με την πεποίθηση ότι η κατανόηση της αξίας, του ρόλου, της προσφοράς και της μοναδικότητας του γυναικείου φύλου πρέπει να επιτυγχάνεται από νωρίς, στον κατάλογο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουμε συμπεριλάβει αρκετά βιβλία που ασχολούνται με το θέμα της ενδυνάμωσης των κοριτσιών, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και δίνοντας έναυσμα για προβληματισμό και συζήτηση.

Σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια παιδικά λογοτεχνικά βιβλία που καταπιάνονται με το συγκεκριμένο θέμα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην τάξη ή να προτείνετε στους γονείς των μαθητών σας για ανάγνωση στο σπίτι. 
 
Ιστορίες με δυναμικά κορίτσια
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου, Σάντρα Ελευθερίου, Ζωή Λούρα, Αιμιλία Κονταίου, Ναταλία Καπατσούλια

Πέντε «Μικρές Καληνύχτες» με πρωταγωνίστριες δυναμικά κορίτσια.



 
Η-Ρεξ: Τελικά υπάρχουν κοριτσόσαυροι;
Μισέλ Ρόμπινσον
Εικονογράφηση: Ντέμπορα Όλραϊτ
 
Μια ξεκαρδιστική και έξυπνη ιστορία σε στιχάκια, που θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες (και όχι μόνο) να το ξανασκεφτούν προτού μιλήσουν για… αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια.

 
 
 
Τα κορίτσια μπορούν να κάνουν τα πάντα
Κάριλ Χαρτ
Εικονογράφηση: Άλι Πάι
 
Ένα βιβλίο που δείχνει στα παιδιά ότι ο κόσμος ανήκει εξίσου στα κορίτσια όσο και στα αγόρια. Ότι τα κορίτσια δικαιούνται να ακολουθούν τα ενδιαφέροντά τους, όποια κι αν είναι αυτά, και μπορούν να γίνουν οτιδήποτε ονειρευτούν.
 
 
 
 
 
Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο
Κείμενο – εικονογράφηση: Κέιτ Πάνκχερστ
Υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη
Κείμενο – εικονογράφηση: Κέιτ Πάνκχερστ
Ένα βιβλίο γεμάτο παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους. 
Ένα βιβλίο γεμάτο εκπληκτικές ιστορίες γυναικών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προστασία της Γης και όλων των πλασμάτων της. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 
Άμπαλη εγώ;
Αντιόπη Φραντζή
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
 
Η Χριστιάνα τρελαίνεται για ποδόσφαιρο. Κάποια αγόρια όμως, όπως ο Αντώνης, της δημιουργούν προβλήματα. Θα μπορέσει η Χριστιάνα να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο παιχνίδι έξω από τα κουτάκια που έχουν οι άλλοι γι’ αυτήν;





 
 
Βικτώρια
Λίνα Μουσιώνη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
 
Η Βικτώρια είναι ένα μικρό κορίτσι που βρίσκει το θάρρος να αντιπαλέψει τα στερεότυπα της συμπεριφοράς που της επιβάλλει το περιβάλλον της και να χτίσει την προσωπικότητά της…

 
 





 
Η Ανεμώ και το Σπασικλάκι
Μαριλίτα Χατζημποντόζη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
 
Η Ανεμώ θέλει να γίνει σέρφερ. Δύσκολο; Πολύ. Ο αδερφός της πάλι θέλει να μην τον λένε σπασικλάκι στο σχολείο. Δύσκολο; Και αυτό πολύ. To κουτί των επιθυμιών, το ουράνιο τόξο στην τσάντα και τα σαράντα κύματα τελικά θα φέρουν και στους δύο τα πάνω κάτω! Ή μήπως τα κάτω πάνω;
 



 
 
 
Ο χορός της Χαράς
Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
 
Τι συµβαίνει στη ζωή ενός κοριτσιού που έχει αποφασίσει να διαφέρει από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας του; Πόσο εύκολα θα καταφέρει να αποδεχτεί τον εαυτό του σε µια κοινωνία όπου τα κοινωνικά πρότυπα καθορίζουν τη ζωή µας;

  

 
 
 
Ρόζα η ωραία θυμωμένη
Κώστας Μάγος
Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
 
Η Ρόζα λατρεύει το ποδόσφαιρο, αλλά οι γονείς της πιστεύουν πως δεν είναι για κορίτσια. Το πείσμα της όμως είναι τόσο μεγάλο, όσο και η αγάπη της για την μπάλα.
 


 
 
 
 
Λεονόρα Μπολτ: Η μυστική εφευρέτρια
Λούσι Μπραντ
Εικονογράφηση: Γκλάντις Χοσέ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 03/03/2022

Η Λεονόρα είναι μια πανέξυπνη μικρή εφευρέτρια. Από τότε που πέθαναν οι γονείς της, ζει σε ένα ερημονήσι με τον θείο Λούθερ και τη μαγείρισσα Μελόρα. Μία μέρα τα κύματα παρασύρουν στο νησί τον συνομήλικο Τζακ. Και τότε η Λεονόρα θα συνειδητοποιήσει τα άπειρα ψέματα που της λέει ο θείος της για να την εκμεταλλευτεί και να πλουτίσει από τις εφευρέσεις της.
 

 

 
Η τρομερή διαθήκη του Τζέρεμι Χόπερτον
Ντάβιντε Μοροζινότο
Εικονογράφηση: Ομπρέτα Ταβάνο
 
Υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος για να τρυπώσεις παράνομα σ’ ένα ιστιοφόρο με προορισμό τα κοραλλιογενή νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Ιδίως αν είσαι ένα εντεκάχρονο κορίτσι από καλή οικογένεια. Και ιδίως αν θες να το σκάσεις από τη συμβατική ζωή που σου επιβάλλει ο κηδεμόνας σου. 




 
 

Η μαύρη σκόνη
Μίριαμ Ντουμπίνι
Εικονογράφηση: Ελίζα Ματσελάρι
 
Η Τσινγκ είναι δεκατριών χρόνων και θέλει να γίνει αλχημίστρια σαν τον πατέρα της. Μια μέρα όμως το κορίτσι ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του έχει πέσει θύμα απαγωγής. Η μοναδική λύση είναι να ζητήσει βοήθεια από τον αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν. Αλλά για να φτάσει ως αυτόν θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει χίλιες δυο περιπέτειες…

 





Σειρά: Οι Μεγάλοι... μικροί
Αγγελική Δαρλάση
Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου 
 
 
 
Οι αγωνιστές του 1821 Οι καλλιτέχνες Οι επιστήμονες
Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών προσωπικοτήτων της Ελληνικής Επανάστασης στην παιδική τους ηλικία.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι ιστορίες της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντώς Μαυρογένους. 
Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων και Ελληνίδων καλλιτεχνών στην παιδική τους ηλικία.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι ιστορίες της Κατίνας Παξινού, της Βάσως Κατράκη και της Ζουζούς Νικολούδη.
Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων και Ελληνίδων επιστημόνων στην παιδική τους ηλικία.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι ιστορίες της Σέμνης Καρούζου και της Αμαλίας Φλέμινγκ. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Όταν το σύμπαν συνωμοτεί
Λίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
 
Η Δάφνη είναι ένα κορίτσι έξυπνο, με χιούμορ και φαντασία. Το πρόβλημα είναι κυρίως οι επιθυμίες της μαμάς της! Η μαμά της Δάφνης θέλει η κόρη της να διαπρέψει. Κάπου. Οπουδήποτε, δεν έχει σημασία. Πρέπει να είναι η καλύτερη, κι αυτό πιέζει πολύ το κορίτσι…



 


 

Μπάλα μπαλαρίνα
Αλεξάνδρα Μητσιάλη
Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
 
Οι χορεύτριες προστατεύουν τα πόδια τους. Δεν παίζουν ποδόσφαιρο στο τσιμέντο της αυλής του σχολείου. Οι κανόνες όμως δεν έγιναν για την Τζούλυ, που ακροβατεί ανάμεσα στην αγάπη της για τον χορό και το πάθος της για το ποδόσφαιρο!
 


 
 
 
Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι
Γίργκεν Μπανσέρους
 
Ο Γιάκοµπ έχει περίεργη σχέση µε τους αριθµούς. Η Φατίµα είναι καινούρια στην τάξη. Είναι από την Αλγερία και µε το µακρύ φουστάνι της και το µαντίλι στο κεφάλι... είναι λιγάκι παράξενη…