×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
11/10/2017
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Με αφορμή το βιβλίο της Μαριέττας Κόντου «Φτου ξελύπη» συζητάμε για το πώς προσεγγίζουμε στην τάξη το προσφυγικό ζήτημα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και πώς υποστηρίζουμε τον διαπολιτισμικό διάλογο.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
με αφορμή το βιβλίο Φτου ξελύπη της Μαριέττας Κόντου
και θέμα τη διδακτική αξιοποίησή του στην τάξη
με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών
απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα
και την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου στο σχολείο

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Σε συνεργασία με τη ΜΕΤΑδραση

Με αφορμή το βιβλίο Φτου ξελύπη της Μαριέττας Κόντου με ηρωίδα τη μικρή Νουρ, ένα παιδί ασυνόδευτο, ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς και εξετάζουν τις δυνατότητες αξιοποίησης του βιβλίου που απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου και στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας ή ως εργαλείο για να δούμε πώς μπορούμε: 
• να προσεγγίσουμε στην τάξη, με τα παιδιά, το προσφυγικό ζήτημα και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από τη λογοτεχνία και τις μαρτυρίες,
• να υποστηρίξουμε τον διαπολιτισμικό διάλογο,
• να μπούμε για λίγο στα παπούτσια του άλλου για να κατανοήσουμε τις δυσκολίες των αλλόγλωσσων παιδιών στο σχολείο.

Θα μιλήσουν η συγγραφέας του βιβλίου Μαριέττα Κόντου, η εκπαιδευτικός-Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας Καλλιόπη Κύρδη και η Διευθύντρια στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Δρ παιδικής λογοτεχνίας, πρώην ειδική σύμβουλος στο ΙΕΠ σε θέματα εκπαίδευσης  μεταναστών και προσφύγων Ντόρα Τσιαγκάνη.

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε  πραγματικά γεγονότα και πιο συγκεκριμένα στην πραγματική ιστορία της Yusra Mardini, πρόσφυγα από τη Συρία και κολυμβήτρια, που περνώντας από το Αιγαίο τράβηξε μαζί με την αδελφή της τη βάρκα στην οποία επέβαιναν αυτή και τόσοι άλλοι συμπατριώτες της, προκειμένου να τους γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό, και κατόρθωσε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016,

Η ηρωίδα της ιστορίας, η Νουρ, μας προ(σ)καλεί να δούμε πέρα από τον πόλεμο και τα δεινά του, το πέρασμα της θάλασσας, το ταξίδι προς την Ευρώπη, την αγωνία για τη ζωή όσων έμειναν πίσω, την επανένωση. Να δούμε την ελπίδα και όνειρα, το πείσμα για την πραγματοποίησή τους.

Το βιβλίο ταξίδεψε κι έφτασε στα χέρια 2.000 αραβόφωνων παιδιών που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία ή φιλοξενούνται σε ειδικές δομές, με τη συνεργασία και τη βοήθεια οργανώσεων που ασχολούνται και φορέων που ευαισθητοποιούνται σε τέτοια ζητήματα όπως η ΑΡΣΙΣ, η ΜΕΤΑδραση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ο Δήμος Αθηναίων (Πρόγραμμα Στέγασης), καθώς και μεμονωμένων εκπαιδευτικών. Για τον σκοπό αυτό το βιβλίο μεταφράστηκε στα αραβικά από την Πέρσα Κουμούτση και τον Abdelaziz Mohamed Abbas.
Στο τέλος του βιβλίου συμπεριλαμβάνεται κείμενο της ΜΕΤΑδρασης (metadrasi.org), της Οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών που εξειδικεύεται στον τομέα της διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης, καθώς και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων και των ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, με πληροφορίες σχετικά με τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες και την προστασία τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου στους εκπαιδευτικούς.