×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Διαδικτυακή εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη και το νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο «Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα»
24/10/2023
Διαδικτυακή εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη και το νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο «Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα»
Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη
και το νέο βιβλίο της
Μαρίζας Ντεκάστρο
Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στις 8:30 το πρωί

Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η Άλκη Ζέη (1923-2023) είναι μια σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας. Ανήκει στους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς, ενώ τα βιβλία της θεωρούνται σταθμός στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, καθώς έχουν αγαπηθεί τόσο από το νεανικό όσο και από το ενήλικο κοινό, έχουν μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες και προτείνονται επίσης για ανάγνωση και για μελέτη σε πολλά σχολεία άλλων κρατών. Τα σημερινά παιδιά έχουν πλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν κείμενά της και μέσα στα σχολικά τους βιβλία, όπου είναι ανθολογημένα έργα της.
Η Άλκη Ζέη είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Στα έργα της η συγγραφέας μετατρέπει προσωπικά της βιώματα σε μυθιστορηματικές καταστάσεις, επιτρέποντας στους ήρωές της να βλέπουν τα πράγματα με τη δική της ματιά. Χωρίς ίχνος διδακτισμού, αλλά με διάθεση να προβληματίσουν τον αναγνώστη, τα βιβλία της ξεχωρίζουν για την εξαιρετική λογοτεχνικότητα, τη γλωσσική αρτιότητα, την καλοδουλεμένη πλοκή και το διάσπαρτο χιούμορ.
Ως «πρύτανης» της παιδικής λογοτεχνίας αλλά και πεζογράφος σημαντικών έργων για ενήλικες, ως συγγραφέας που παρέμεινε ενεργή μέχρι το τέλος της ζωής της και άνθρωπος που συμμετείχε στα κοινά και συνομιλούσε τακτικά με τους αναγνώστες της, η Άλκη Ζέη αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του πολιτισμού μας.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2023 η Άλκη Ζέη θα γινόταν 100 χρονών. Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκη Ζέη, σας προσκαλούμε σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 -ημέρα της γέννησής της-, στις 8:30 το πρωί, μέσω της πλατφόρμας ZOOM των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η συγγραφέας και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας Μαρίζα Ντεκάστρο μέσα από τις σελίδες του νέου της βιβλίου Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα θα σας συστήσει την πολυτάραχη ζωή και το βραβευμένο έργο της σπουδαίας συγγραφέα. 

Δεν έχει σημασία λοιπόν που πολλοί από εσάς δεν γνωρίσατε προσωπικά την ιέρεια της παιδικής μας λογοτεχνίας. Γιατί θα σας μιλήσει από τούτες τις σελίδες και θα ’ναι λίγο σαν να είσαστε μαζί. Γιατί θα σας πει ιστορίες, αυτές που έγραψε και άλλες που λίγοι άκουσαν.
Θα τη συναντήσετε πάντα με μάτια που έλαμπαν!

Πότε: Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στις 8:30 το πρωί
 

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

 

Για να παρακολουθήσετε, κάντε κλικ παρακάτω

ή καταχωρίστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα:
Meeting ID 869 9153 5086
Passcode 241889

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Εφόσον σκοπεύετε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με τους μαθητές σας,
συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής για να εξασφαλίσετε τη θέση σας.

Σχετικά βιβλία

Άλκη Ζέη – Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα
Μαρίζα Ντεκάστρο
Δήμητρα Μηλιώρη
Στη βραχεία λίστα για το βραβείο βιβλίου γνώσεων 2024 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Στη Χρυσή Λίστα 2024 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex Στα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023 από την Κόκκινη Αλεπού ...