×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
«ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛEΥΘΕΡΟΙ» ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
23/03/2021
«ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛEΥΘΕΡΟΙ» ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με ένα βιβλίο
Τι συνέβη τελικά 200 χρόνια πριν και μπορούμε σήμερα εμείς να ζούμε ελεύθεροι; 
 
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
 
Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την κυκλοφορία του νέο βιβλίου της Ελένης Σβορώνου Για να ζούμε ελεύθεροι σε εικονογράφηση του Χρήστου Κούρτογλου που καταπιάνεται με τη θεματική του 1821 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.
 
Το βιβλίο αποτελεί μια συνθετική προσέγγιση της Επανάστασης, γραμμένη απλά, κατάλληλη για παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί ακόμη Ιστορία. Ένα βιβλίο που στόχο έχει να νιώσει το παιδί την Επανάσταση ως μέρος της ιστορίας της πατρίδας του. Ως ένα γεγονός που δεν ανήκει σε ένα τόσο μακρινό παρελθόν. Αντίθετα, αφορά την ελευθερία που βιώνουμε σήμερα ως πολίτες ενός ελεύθερου κράτους.
 
Αν ψάχνετε λοιπόν έναν βιβλιοφιλικό τρόπο για να γιορτάσετε με τους μαθητές σας την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και να βρείτε απαντήσεις στα μεγάλα «γιατί» που κρύβονται πίσω από τις σπουδαίες μάχες και τα γεγονότα, το βιβλίο αυτό είναι το καταλληλότερο εργαλείο. 
 
Για να ζούμε ελεύθεροι
Ελένη Σβορώνου

Εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου

Σελίδες: 40
Τιμή: 12,20€

Ενάντια σε ποιον επαναστάτησαν οι Έλληνες; Πού και πώς ζούσαν οι Έλληνες πριν εμφανιστούν οι Οθωμανοί; Πώς ξέσπασε η Επανάσταση στις 25 Μαρτίου του 1821; Τι γινότανε τότε στον κόσμο; Τι έκαναν οι ξένοι;
Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!
 
Για την καλύτερη αξιοποίηση του βιβλίου στην τάξη η συγγραφέας ετοίμασε για εσάς ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με πολλές ιδέες και δραστηριότητες. Βρείτε το ΕΔΩ
 
Το 1821 για παιδιά – Ένα δύσκολο εγχείρημα
Η συγγραφή αυτού του βιβλίου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η απλοποίηση της πληροφορίας μπορεί να οδηγήσει σε υπεραπλουστεύσεις που τελικά υπονομεύουν την ιστορική ακρίβεια.
Οι ιστορικοί με τους οποίους συνομίλησα και οι οποίοι διάβασαν το κείμενο (οι καθηγητές Κώστας Κωστής και Νικηφόρος Διαμαντούρος) με βοήθησαν πολύ να εξασφαλίσω αυτή την ισορροπία στις διατυπώσεις.
Μπορούμε άραγε να συγκινήσουμε τα παιδιά και να τα κάνουμε να αισθανθούν περήφανα για την Επανάσταση των Ελλήνων αφαιρώντας από την αφήγηση λέξεις όπως «Τούρκος» ή «σκλάβος» που οι ιστορικοί αποδοκιμάζουν ως ιστορικά ανακριβείς; Μπορούμε να μιλήσουμε για εθνική υπόθεση σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι δεν είχαν την εθνική συνείδηση που καλλιεργήθηκε κατά τη διάρκεια του Αγώνα;
Κι όμως. Και συναισθήματα υπερηφάνειας και σκέψεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας μπορεί να γεννηθούν χωρίς τις φορτισμένες λέξεις που έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε τόσα χρόνια μιλώντας για τον Αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία.
Ελένη Σβορώνου