×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΜΕ ΟΥΡΑΝΟΠΛΟΙΟ
26/03/2021
ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΜΕ ΟΥΡΑΝΟΠΛΟΙΟ
Η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα διαβάζει και προτείνει στα παιδιά βιβλία απ’ όλο τον κόσμο. 2η στάση «Σκοτεινοί ψίθυροι» από τη σειρά «Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ» της Βάστι Χάρντι.

Έτοιμοι για απογείωση;
Φορέστε τη ζώνη σας!
5… 4… 3… 2… 1… Πάμε!


ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΜΠΡΑΪΤΣΤΟΡΜ
Σκοτεινοί ψίθυροι
της
Βάστι Χάρντι
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση


Σε αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε τον Άρθουρ και τη Μόντι. Δίδυμα αδέρφια που είναι ξεχωριστά. Δεν έχουν γονείς και τους πήραν το σπίτι με άδικο τρόπο, όμως έχουν ο ένας τον άλλον και είναι πραγματικά πολύ δεμένοι. Η Μόντι είναι ρεαλίστρια, ευσυνείδητη και εξαιρετική μηχανικός. Ενώ ο Άρθουρ είναι πανέξυπνος, βιβλιοφάγος και κάποιες φορές κάνει πράγματα χωρίς να τα σκέφτεται. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον λοιπόν κι αυτό είναι σπουδαίο. Ο Άρθουρ έχει και μια ιδιαιτερότητα που δεν θέλω να αποκαλύψω. Κάτι που θα σας συγκινήσει όταν το διαβάσετε γιατί αν και θα περιμέναμε να τον δυσκολεύει, τελικά είναι σαν να μην υπάρχει.
Τα δυο αδέρφια μένουν με μια καινούρια οικογένεια που είναι το πλήρωμα ενός ουρανόπλοιου. Μια περιπέτεια ξεκινά γι’ αυτούς όταν η ορκισμένη εχθρός τους, Ευδώρα Βέιν, οργανώνει ένα ταξίδι προς αναζήτηση του επιστήμονα Έρμιτατζ Ρίγκλσγουορθ. Όνομα γλωσσοδέτης κι αν προσπαθήσετε να το επαναλάβετε γρήγορα πολλές φορές, θα δυσκολευτείτε σίγουρα. Το ξέρω γιατί το δοκίμασα. Δύσκολο όνομα, δύσκολη και η αποστολή αυτή. Με το ουρανόπλοιο «Σέλας» παίρνουν μέρος στην αποστολή και τα δύο παιδιά μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα και αρχηγό τη Χάριετ.
Ενώ όλα στην αρχή είναι ήρεμα, στη συνέχεια η Ευδώρα Βέιν προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα παιδιά, κι έτσι τα αδέρφια χωρίζονται. Τα κεφάλαια είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε διαβάζουμε πότε για τη Μόντι και πότε για τον Άρθουρ. Ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα και μας κρατάνε σε αγωνία. Νέοι κόσμοι, διαφορετικά όντα με αλλιώτικες συνήθειες και όλα αυτά γραμμένα με πολλή φαντασία!

Αν συναντήσετε
ένα λευκό γεράκι, ένα τεράστιο έντομο ή μια αρκούδα με βράγχια, ίσως να είναι το έλλογο κάποιου. Δηλαδή το ζωάκι σύντροφος και βοηθός. Όπως οι μάγοι σε πολλά γνωστά βιβλία, έτσι και σε αυτό μπορεί κάποιος να έχει έναν βοηθό. Ένα ζώο που θα τον ακολουθεί και θα τον προστατεύει. Και ποιος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο!

Καθώς το διάβαζα δημιουργούσα συνεχώς εικόνες στο μυαλό μου. Έκανα όλο το βιβλίο ταινία. Πολύ θα μου άρεσε να ταξιδεύω με ουρανόπλοια στην Ανοιχτοσύνη. Να επισκέπτομαι τη Δεντρόπολη και να παίζω με τις Νεραρκούδες. Να φοράω παπούτσια  νερού και να κάνω βόλτα στη θάλασσα. Κι όταν θέλω να τα ξεχάσω όλα, να πηγαίνω στο μέρος που ζουν οι Σκοτεινοί Ψίθυροι και να σβήνονται από το μυαλό μου όλα τα άσχημα.
Πολύ χρήσιμο θα ήταν σε έναν κατακλυσμό, να μπορώ να ανυψώσω με μανιβέλα το σπίτι μου ή να είναι τόσο καλά φτιαγμένο ώστε να μην μπαίνει το νερό μέσα. Το σπίτι να βρίσκεται ξαφνικά στον βυθό και να μπορώ να χαζεύω τα ζώα της θάλασσας να κολυμπούν μπροστά από το παράθυρό μου. Ίσως δεν είναι και τόσο ουτοπικά όλα αυτά. Μπορεί στο μέλλον να γίνουν πραγματικότητα. Εσείς τι λέτε;

Οι Σκοτεινοί ψίθυροι είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Το πρώτο έχει τίτλο Ταξίδι στην άκρη της Γης όπου τα δύο αδέρφια ταξιδεύουν μέχρι τα πέρατα του κόσμου, για να ανακαλύψουν την αλήθεια για τον πατέρα τους.

Ιωάννα Μπαμπέτα, συγγραφέας παιδικών βιβλίων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της Ιωάννας Μπαμπέτα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Σχετικά βιβλία

Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ 2: Σκοτεινοί ψίθυροι
Vashti Hardy
Ειρήνη Παϊδούση
Τα δίδυµα Μπράιτστορµ επιστρέφουν µε άλλη µία περιπέτεια! Η Ευδώρα Βέιν οργανώνει έναν στόλο εξερευνητών που θα αναζητήσει τον χαµένο τυχοδιώκτη Έρµιτατζ Ρίγκλσγουορθ στον τελευταίο του προορισµό. Στην αποστολή παίρνουν µέρος η Χάριετ Κάλπεπερ κ...
Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ: Ταξίδι στην άκρη της Γης
Vashti Hardy
Στη Χρυσή Λίστα 2020 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex Τα δίδυµα αδέλφια Άρθουρ και Μόντι Μπράιτστορµ νιώθουν τον κόσµο να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια τους όταν µαθαίνουν ότι ο διάσηµος εξερευνητής πατέρας τους βρήκε τραγικό θ...