×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Απογείωση με μονόκερους
25/10/2023
Απογείωση με μονόκερους
Στην 21η στάση μας μετακομίζουμε στη Μονοκερούπολη, το πιο μαγικό μέρος του κόσμου!

Έτοιμοι για απογείωση;
Φορέστε τη ζώνη σας!|
5… 4… 3… 2… 1… Πάμε!

 

ΜΟΝΟΚΕΡΟΥΠΟΛΗ
Γκλίτερ, πλεξούδες και ιπτάμενοι μπελάδες
της Άννα Πουνσέτ
εικονογράφηση: Ντιάνα Βιθέδο
 

Σε αυτό το ταξίδι θα μάθουμε τα πάντα για τη Μονοκερούπολη όπου όλα είναι μαγικά και παραμυθένια. Εκεί μετακόμισε με τους γονείς της η Κλαυδία. Μέχρι τότε δεν πίστευε πως υπήρχαν Μονόκεροι και η αλήθεια είναι πως οι Μονόκεροι είναι είδος υπό εξαφάνιση και κινδύνευαν να εξαφανιστούν για πάντα… Τους συγκέντρωσαν, λοιπόν, όλους σε μια πόλη για να τους προστατεύσουν. Σε εκείνη την πόλη τα λεωφορεία έχουν φτερά κι όχι ρόδες, τα φανάρια δεν είναι αυτά που ξέρουμε εμείς, αλλά έχουν μουσική και πυροτεχνήματα. Όλα μοιάζουν με ένα μαγικό Λούνα Παρκ γεμάτο ζαχαρωτά, γέλιο και χαρά. Η Κλαυδία, όλο γελά και χαίρεται, μέχρι που μαθαίνει πως το σχολείο ξεκινά. Δεν ξέρει κανέναν και ανησυχεί για τα μαθήματα. Καταφέρνει να κάνει κακή εντύπωση από την αρχή. Προκαλεί έκρηξη στο μάθημα των φίλτρων, ενώ στο μάθημα γυμναστικής προσποιείται πως πονάει το γόνατό της. Η γυμναστική είναι διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει εμείς. Μαθαίνουν τα παιδιά να πετάνε πάνω σε μονόκερο και να κάνουν φιγούρες… Η Κλαυδία φοβάται… Μέχρι που αποκτά φίλες και τότε όλα αλλάζουν.

Αν μπορούσατε να φτιάξετε ένα μαγικό φίλτρο, ποιο θα ήταν αυτό; Η Κλαυδία θέλει να φτιάξει φίλτρο που να κάνει τα μπρόκολα να έχουν γεύση αμυγδαλωτού κι ένα για να μην μπερδεύονται ποτέ τα μαλλιά της. Ένα άλλο για να στολίσει μόνιμα τον ουρανό με ουράνιο τόξο, αλλά και για να ζωντανεύουν οι ζωγραφιές της.
Κι είναι τόσο ωραίες αυτές οι ιδέες που κρύβουν μικρές αλλά και μεγάλες επιθυμίες. Τώρα είναι η σειρά σας. Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε τι θα θέλατε πολύ! Και πού ξέρετε, αν προσπαθήσετε, μπορεί και να τα καταφέρετε!

Καθώς διάβαζα, σκεφτόμουν πόσο σημαντικό είναι το σχολείο σε όλους τους κόσμους. Ακόμα και στους μαγικούς!  Σε μία πόλη όπου όλα είναι παιχνίδι και χαρά, υπάρχει και σχολείο. Με μαθήματα, εξετάσεις, άγχος και καινούρια πράγματα. Τα παιδιά πρέπει πάντα να μαθαίνουν, να βελτιώνονται, να ωριμάζουν.
Σε όλους τους κόσμους επίσης είναι σημαντική η φιλία. Με τους φίλους νιώθεις πιο δυνατός, γίνεσαι πιο δυνατός. Κάτι που δεν καταφέρνει η μαγεία. Αν και η φιλία είναι ένα είδος μαγείας. Έτσι και η Κλαυδία στην ιστορία, αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματά της όταν απέκτησε φίλες. Σαν να χρησιμοποίησε μαγικό φίλτρο.

Αν συναντούσατε έναν μονόκερο, πώς θα προσπαθούσατε να τον κάνετε να σας εμπιστευθεί; Πόσες φορές δεν έχουμε ονειρευτεί να συναντάμε έναν μονόκερο! Αν συμβεί όμως, χρειάζεται προσπάθεια για να τον κερδίσουμε. Δεν είναι τόσο απλό. Η Κλαυδία για να δεθεί με τον δικό της τον χτένισε. Εσείς τι θα σκεφτόσασταν για να μπορέσετε να γίνετε ένα δίδυμο αχτύπητο και να σας επιτρέψει να πετάτε στη ράχη του; Και το κυριότερο, πώς θα τον ονομάζατε;

Καλό ταξίδι, λοιπόν, στη Μονοκερούπολή και μην ξεχνάτε να κάνετε όνειρα που για να πραγματοποιηθούν ίσως να μη χρειάζονται μαγικά κόλπα. Αρκούν η προσπάθεια, η πίστη στον εαυτό μας και οι πραγματικοί φίλοι.

Ιωάννα Μπαμπέτα, συγγραφέας παιδικών βιβλίων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της Ιωάννας Μπαμπέτα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Σχετικά βιβλία

Μονοκερούπολη: Γκλίτερ, πλεξούδες και ιπτάμενοι μπελάδες
Ana Punset
Δέσποινα Δρακάκη
Diana Vicedo
Γεια σου! Με λένε Κλαυδία και μόλις μετακόμισα στη Μονοκερούπολη, το πιο μαγικό μέρος του κόσμου! Εδώ οι μονόκεροι πετάνε, και στο σχολείο κάνουμε μάθημα Μαγικών Φίλτρων. Για Μαθηματικά ούτε λέξη! Εντάξει, η Μονοκερούπολη είναι απίθανη, αλλά όχ...