×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ CELESTE NG
02/11/2018
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ CELESTE NG
Η αμερικανίδα συγγραφέας απευθύνεται στους αναγνώστες σχετικά με το μυθιστόρημά της "Μικρές φωτιές παντού" για το οποίο συζητά όλος ο πλανήτης.

Αγαπητοί αναγνώστες,

Όταν πρωτοξεκίνησα το Μικρές φωτιές παντού, ήξερα ότι ήθελα να γράψω για την αγαπημένη μου γενέτειρα, το Σέικερ Χάιτς του Οχάιο. Άρχισα να γράφω μια ιστορία για προβληματικές οικογένειες –τους πλούσιους Ρίτσαρντσον και τις περίπλοκες δυναμικές στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειάς τους∙ τη μυστηριώδη Μία και την κόρη της∙ τα μυστικά που όλοι κουβαλάνε– με φόντο την πατρίδα μου.

Συνειδητοποίησα πως το Σέικερ Χάιτς είναι γεμάτο συναρπαστικές αντιφάσεις. Είναι μια πλούσια, διεξοδικά σχεδιασμένη πόλη –μια από τις πρώτες κοινότητες αυτού του τύπου στις ΗΠΑ– και η πεποίθηση στον σχεδιασμό αυτό είναι τόσο βαθιά που η πόλη έχει προβλεφθεί να διαθέτει ποικιλομορφία στα πάντα – από την εμφάνιση των σπιτιών της ως τη φυλετική σύσταση του πληθυσμού της. Ιδρύθηκε με βάση ουτοπικές αρχές και ακόμα και σήμερα ξεχειλίζει από ιδεαλισμό και εξαιρετισμό. Παρ’ όλα αυτά όμως, φυσικά, το Σέικερ Χάιτς παλεύει με τα ίδια φυλετικά και ταξικά ζητήματα που παλεύει και όλη η υπόλοιπη Αμερική.

Όπως και πολλά άλλα μέρη των ΗΠΑ, το Σέικερ Χάιτς βρίθει από ιδεαλιστές και αλτρουιστές όλων των φυλών, που έχουν αγνές προθέσεις και θέλουν να κάνουν το σωστό. Ωστόσο όταν το ζήτημα γίνεται προσωπικό, ακόμα και οι ιδεαλιστές κάνουν εγωιστικές επιλογές με ευρύτατες συνέπειες. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση, παρ’ όλα αυτά ήθελα να διερευνήσω πώς  –ή πόσο συχνά– βρίσκουμε δικαιολογίες για τον εαυτό μας όταν παραβαίνουμε τις ηθικές μας αρχές. Πού ακολουθούμε τους κανόνες και πού θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να τους παραβούμε; Καθορίζει το παρελθόν μας τι μας αξίζει στο μέλλον; Είναι ποτέ δυνατόν να αφήσουμε πίσω μας τα περασμένα; Αυτά είναι τα ζητήματα που ελπίζω να εγείρει το μυθιστόρημά μου.

Εύχομαι το βιβλίο μου να πυροδοτήσει συζητήσεις και να κερδίσει μια θέση στην καρδιά σας.

Σας ευχαριστώ
Celeste Ng

Σχετικά βιβλία

Εξαντλημένο
AUDIO
EBOOK
10%
ΒΙΒΛΙΟ
POCKET
18,80€
16,92€
Μικρές φωτιές παντού
Celeste Ng
Ρίτα Κολαΐτη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ GOODREADS ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ 2017 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ AMAZON Στο Σέικερ Χάιτς, ένα ήρεμο, προοδευτικό προάστιο του Κλίβελαντ, όλα είναι...