×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ
21/11/2022
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ
Δύο καταξιωμένοι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, ο Ευάγγελος Ζουμπανέας και ο Κωνσταντίνος Ξένος, συστήνουν τον «Οδηγό διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά» της Περσεφόνης Παπαδοπούλου.

Ο Οδηγός διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά αποτελεί το πιο απαραίτητο εγχειρίδιο για όλους όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια υγιή οικογένεια.
Είναι γεγονός πως η υγεία ενός παιδιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υγεία των γονέων και κυρίως της μητέρας ακόμα και πριν από την σύλληψη. Όπως γνωρίζουμε πλέον από όλες τις μελέτες, η υγεία του παιδιού χτίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνεχίζεται με τη διαδικασία του θηλασμού και εδραιώνεται μέχρι και την ηλικία των τεσσάρων ετών, χρονικό διάστημα που πραγματεύεται αυτό το βιβλίο.
Η διατροφή λοιπόν του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του αποτελεί τον πιο καθοριστικό παράγοντα προκειμένου το παιδί να εξελιχθεί σε έναν υγιή ενήλικα ο οποίος θα έχει σωστές διατροφικές πρακτικές στην καθημερινότητά του.
Το βιβλίο της διαιτολόγου Περσεφόνης Παπαδοπούλου αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα το οποίο περιλαμβάνει όλες τις φάσεις της ζωής ενός παιδιού, κατά τις οποίες η σωστή διατροφή παίζει κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο.
Αποτελεί το πιο σημαντικό γνωστικό κομμάτι για κάθε νέο γονέα, έναν πολύ εύχρηστο και πρωτότυπο οδηγό, απολύτως κατανοητό για όλους.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος – Συγγραφέας
Διευθυντής Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών keadd.gr
 



Σε αυτό το βιβλίο η συνάδελφος Περσεφόνη Παπαδοπούλου παρουσιάζει έναν πλήρη οδηγό διατροφής για την έγκυο γυναίκα - μέλλουσα μητέρα η οποία με γνώση και κατάρτιση καλείται στα πρώτα στάδια της διατροφής του παιδιού της να θέσει τις βάσεις για μια ισορροπημένη διατροφή. Τα κεφάλαιά του αναλύουν βήμα προς βήμα τα στάδια της διατροφής, με επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία από έγκριτες δημοσιευμένες μελέτες.

Η ενθάρρυνση για τον μητρικό θηλασμό είναι εμφανής και πλαισιώνεται άριστα από απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις όπως για ποιο λόγο πρέπει να θηλάσει μία γυναίκα ακόμα και αν θεωρεί ελλάσονος σημασίας την πράξη του θηλασμού ή εάν έχει ενδοιασμό για την ποσότητα του γάλακτος που παράγει.
Η σχέση του ανθρώπου με τη διατροφή ξεκινάει από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του όταν βρίσκει καταφύγιο στο στήθος της μητέρας του, από όπου δεν λαμβάνει μόνο υψηλής θρεπτικής αξίας τροφή αλλά και συναίσθημα. Αυτή η σχέση τροφής και συναισθήματος τον συνοδεύει για όλο το υπόλοιπο της ζωής του, καθιστώντας πολύ σημαντική τη γαλούχηση από μικρή ηλικία για το πώς θα διαχειριστεί αυτή τη σχέση. Οι εύστοχες τοποθετήσεις - συμβουλές της συγγραφέως προάγουν αυτήν την κατεύθυνση.

Από τη φάση του απογαλακτισμού μέχρι και τα πρώτα χρόνια ζωής του ανθρώπου, η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών περνάει εκ των πραγμάτων μέσα και από τη συμπεριφορά, διατροφική και μη των γονιών του και ιδιαίτερα της μητέρας του. Στο βιβλίο γίνονται εξαιρετικές αναφορές για τη μετάβαση από τον θηλασμό στη στερεά τροφή, ενώ το κεφάλαιο για την ανταποκρινόμενη ζήτηση προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν σημείο αναφοράς για τη διατροφική συμπεριφορά του παιδιού στη μετέπειτα ενήλικη ζωή του, θέτοντας τις βάσεις για υγεία και επιθυμητό σωματικό βάρος. Τα ευανάγνωστα κείμενα, η «έξυπνη» εικονογράφηση και οι συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους επιδέξιους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της μητέρας καθιστούν τον συγκεκριμένο οδηγό ένα άρτιο και ολοκληρωμένο σύγγραμμα.

Σίγουρα μιλάμε για ένα απαραίτητο βιβλίο που πρέπει κάθε μητέρα (αλλά και πατέρας) να διαβάσει, κατευνάζοντας έτσι τις ανησυχίες της τόσο για τη διατροφή στην εγκυμοσύνη όσο και για τη διατροφή του παιδιού της. Παράλληλα εμπεδώνοντας τις γνώσεις  που προσφέρει ο συγκεκριμένος οδηγός διατροφής, η νέα μητέρα μπορεί να επαναπροσδιορίσει αρχές και άστοχες θέσεις που είτε προέκυψαν από τις προηγούμενες γενιές είτε απλά αποτελούν τάσεις, χωρίς όμως επιστημονική υπόσταση.

Δρ Κωνσταντίνος Ξένος
Κλινικός διαιτολόγος – διατρoφολόγος M.Sc., Ph.D.
 

Σχετικά βιβλία

Οδηγός διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά
Περσεφόνη Παπαδοπούλου
Πρέπει να θηλάσω; Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα; Με ποιες στερεές τροφές να ξεκινήσω και πότε; Μπορώ να δώσω στο παιδί μου finger food; Πώς θα επηρεάσω τις γευστικές και διατροφικές του προτιμήσεις; Η υγιεινή διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια τη...
Οδηγός διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά (ebook/pdf)
Περσεφόνη Παπαδοπούλου
Πρέπει να θηλάσω; Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα; Με ποιες στερεές τροφές να ξεκινήσω και πότε; Μπορώ να δώσω στο παιδί μου finger food; Πώς θα επηρεάσω τις γευστικές και διατροφικές του προτιμήσεις; Η υγιεινή διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια τη...