×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Πέμπτη 19/09

7 μ.μ.

Αθήνα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118)

«Το μάθημα των Νέων Ελληνικών στη Γ΄ Λυκείου»: Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους για το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Το ανανεωμένο Πρόγραμμα Σπουδών
Το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης

Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
, στις 7 μ.μ.,

στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Από τη φετινή νέα σχολική σεζόν 2019-2020 ισχύουν νέα δεδομένα στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μεταξύ των αλλαγών επισημαίνουμε ότι στα Νέα Ελληνικά (στο μοναδικό μάθημα στο οποίο εξετάζονται όλοι οι υποψήφιοι) συνεξετάζονται η Γλώσσα και η Λογοτεχνία.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με την πολυετή εμπειρία τους στον χώρο του εκπαιδευτικού βιβλίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική συνάντηση για το ανανεωμένο Πρόγραμμα Σπουδών, καθώς και το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και τον νέο τρόπο αξιολόγησης που αφορά το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

«Διαλογικότητα», «κριτικός στοχασμός» και «δημιουργικότητα» αποτελούν τις νέες λέξεις-κλειδιά στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Με επίκεντρο τις έννοιες αυτές, στην ενημερωτική συνάντηση θα αναδειχθούν τρόποι εξοικείωσης των μαθητών/τριών:

α) με δραστηριότητες κριτικής ανάγνωσης και κατανόησης κειμένων
β) σε διαδικασίες παραγωγής λόγου

Πώς δηλαδή οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν να ερμηνεύουν (συγ)κριτικά αδίδακτα μη λογοτεχνικά και λογοτεχνικά κείμενα, να αποδίδουν συνοπτικά το νόημά τους, να επισημαίνουν τη λειτουργία των γλωσσικών και νοηματικών δομών τους, να ερμηνεύουν στάσεις, αξίες, ιδέες και να ανταποκρίνονται στα κείμενα παράγοντας δημιουργικό λόγο. Θα δοθεί έμφαση στην επιλογή αδίδακτων κειμένων που ανήκουν σε διαφορετικά κειμενικά είδη, θέτουν ερωτήματα/προβλήματα και δεν απαιτούν προκατασκευασμένες γνώσεις και απόψεις, αλλά εμπλέκουν ενεργητικά τους/τις μαθητές/τριες στη διαδικασία της μάθησης.

Την ενημέρωση θα κάνουν οι φιλόλογοι και πρώην σχολικές σύμβουλοι Αγάθη Γεωργιάδου, Κική Δεμερτζή, συγγραφείς του νέου εκπαιδευτικού βοηθήματος Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τη Γ΄ Λυκείου, το οποίο είναι σύμφωνο με τη νέα ύλη και τις οδηγίες του Υπουργείου και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νέου τρόπου αξιολόγησης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και ένα εκπαιδευτικό βοήθημα Λυκείου δωρεάν από επιλεγμένη λίστα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Η ενημερωτική συνάντηση θα επαναληφθεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019.

«Το μάθημα των Νέων Ελληνικών στη Γ΄ Λυκείου»: Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους για το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης

Σχετικά βιβλία

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ΄ Λυκείου Ι
Αγάθη Γεωργιάδου, Κική Δεμερτζή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου καθώς και χρήσιμο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Βασίζεται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών και αντα...