×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Πώς διαβάζουμε ψηφιακά βιβλία

Τα ebook αποστέλλονται αυτόματα από το σύστημά μας μετά την ολοκλήρωση της εξόφλησης της παραγγελίας σας. Συγκεκριμένα στο email επιβεβαίωσης παραγγελίας που θα λάβετε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, θα περιλαμβάνεται σύνδεσμος για τις παρούσες οδηγίες και ο σύνδεσμος για να κατεβάσετε το βιβλίο.
Εάν δεν βρίσκετε το email στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και τον φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam/junk) καθώς και τις καρτέλες Ενημερώσεις και Προωθήσεις αν διαθέτετε gmail, καθώς πιθανόν να έχει αρχειοθετηθεί εκεί.

Περιεχόμενα

1. Σε τι είδος αρχείου διατίθενται τα ebook και πώς διαβάζονται;
2. Τι περιορισμοί υπάρχουν στα βιβλία που αγοράζω;

3. Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα για να διαβάσω τα βιβλία στον υπολογιστή, στο tablet μου ή στο κινητό μου;
4. Προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διαδικασία ανάγνωσης



1. Σε τι είδος αρχείου διατίθενται τα ebook και πώς διαβάζονται;

Τα ebook διατίθενται σε κρυπτογραφημένο αρχείο PDF ή EPUB (Adobe DRM). Διαβάζονται με εφαρμογές που υποστηρίζουν το Adobe DRM (όχι από τον Adobe Acrobat Reader).

Τα ebook έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία ώστε να μπορούν να διαβαστούν τόσο σε υπολογιστή (με Windows ή MacOS) όσο και σε συσκευές smartphone (με λειτουργικό σύστημα Google Android ή Apple iOS), tablets (με λειτουργικό σύστημα Android), iPads (με λειτουργικό σύστημα Apple iOS) και συμβατές συσκευές ανάγνωσης e-readerse-ink readers) που υποστηρίζουν το Adobe DRM (θα πρέπει να σιγουρευτείτε από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή πριν αγοράσετε κάποιο ebook).
 

2. Τι περιορισμοί υπάρχουν στα βιβλία που αγοράζω;

Για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, όλα τα ebook που αγοράζετε μπορείτε να τα διαβάσετε και να τα διαχειριστείτε μόνο μέσα από το Adobe Digital Editions ή το PocketBook reader για υπολογιστές και readers, και μέσα από τις αντίστοιχες εφαρμογές στα tablets και τα κινητά. Λόγω της κρυπτογράφησης, τα βιβλία δεν μπορούν να εκτυπωθούν ούτε και να αντιγραφούν. Έχετε όμως το δικαίωμα να ανοίξετε κάθε βιβλίο μέχρι και σε 5 συσκευές. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε (authorize) τις αντίστοιχες συσκευές με το ΙΔΙΟ Adobe ID.

Τα βιβλία μας δεν μπορούν να αναγνωστούν από Kindle (Amazon) καθώς σε αυτό μπορούν να αναγνωστούν μόνο βιβλία που έχουν αγοραστεί από το κατάστημά της ή αρχεία ελεύθερα δικαιωμάτων, όπως και σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Linux

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο δεν ευθύνονται για τυχόν μη υποστήριξη του Adobe DRM από τη συσκευή του χρήστη. Η συμβατότητα θα πρέπει να ελεγχθεί πριν την αγορά. Επίσης, θα πρέπει να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία ενεργοποίησης όπως περιγράφεται. Τέλος, τα ebook θεωρούνται υπηρεσίες και δεν είνα τεχνικά εφικτή η ακύρωση της υπηρεσίας καθώς λαμβάνονται άμεσα μέσω email κατά την αγορά τους.
 

3. Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα για να διαβάσω τα βιβλία στον υπολογιστή, στο tablet μου ή στο κινητό μου;


ΒΗΜΑ Α: Δημιουργία Adobe ID

Απαραίτητο βήμα αν θέλετε να κάνετε ανάγνωση σε έως 5 συσκευές. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο δεν ευθύνονται αν παρακάμψετε αυτό το βήμα και δεν ταυτοποιηθεί η συσκευή σας με άλλο ή guest λογαριασμό.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα Adobe ID, με το email σας και όχι μέσω Google, Facebook ή Apple ID. Η διαδικασία είναι απλή και ΔΩΡΕΑΝ, μπορείτε να την κάνετε πατώντας ΕΔΩ.

Θα πρέπει να σημειώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού (email και κωδικός πρόσβασης), καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε επόμενο βήμα και θα χρειαστούν σε περίπτωση που επιθυμείτε να ανοίξετε το ebook και σε άλλες συσκευές.


BHMA Β: Εγκατάσταση εφαρμογής με Adobe DRM

Για την ανάγνωση στη συσκευή σας πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε, με το παραπάνω Adobe ID που δημιουργήσατε, την κατάλληλη εφαρμογή ανάγνωσης των ebook που θα πρέπει να υποστηρίζει το Adobe DRM. Η προτεινόμενη και ενδεδειγμένη εφαρμογή ανάγνωσης, που είναι και η επίσημη εφαρμογή της Adobe, είναι το Adobe Digital Editions που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. Η προμήθεια και η ενεργοποίηση του Adobe Digital Editions είναι ΔΩΡΕΑΝ. Εναλλακτικά σε συσκευές android και iOS μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Pocketbook που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

 

ΒΗΜΑ Γ: Authorize (Ενεργοποίηση) συσκευής χρήστη με το Adobe ID (από το βήμα Α)

- Ενεργοποίηση σε Google Android και Apple iOS συσκευές

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που υποστηρίζουν την κρυπτογράφηση της Adobe (Adobe DRM) (όπως το Adobe Digital Editions, το PocketBook ή το Aldiko Reader για κινητές συσκευές) οι οποίες διαθέτουν διαφορετικό περιβάλλον ενεργοποίησης της συσκευής.

Παρακάτω περιγράφεται η διαδικασία ενεργοποίησης σε φορητή συσκευή με λειτουργικό σύστημα Google Android ή Apple iOS (κινητά ή tablet Android, iPhone και iPad) και την προτεινόμενη εφαρμογή Adobe Digital Editions.

Εφόσον έχουν προχωρήσει σωστά τα βήματα Α και Β, ανοίγουμε την εφαρμογή Digital Editions.
1. Επιλέγουμε και πατάμε το κουμπί του μενού πάνω αριστερά όπως φαίνεται παρακάτω.

2. Πατάμε την επιλογή Settings.

3. Πατάμε την επιλογή Authorize.


4. Εισάγουμε το Adobe ID που έχουμε δημιουργήσει στο βήμα Α.

5. Πατάμε την επιλογή AUTHORIZE και, εφόσον τα στοιχεία που εισαγάγαμε είναι σωστά, θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα.


- Ενεργοποίηση σε Android και iOS συσκευές μέσω της εφαρμογής Pocketbook. 


- Ενεργοποίηση σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows ή MacOS

Παρακάτω περιγράφεται η διαδικασία ενεργοποίησης σε συσκευή με λειτουργικό σύστημα Windows ή Apple MacOS (σταθερούς υπολογιστές ή laptop) και την προτεινόμενη εφαρμογή Adobe Digital Editions.

Εφόσον έχουν προχωρήσει σωστά τα βήματα Α και Β, ανοίγουμε την εφαρμογή Digital Editions.

1. Επιλέγουμε και πατάμε το κουμπί Help στο μενού πάνω αριστερά και στη συνέχεια την επιλογή Authorize Computer... όπως φαίνεται παρακάτω.

2. Εισάγουμε το Adobe ID που έχουμε δημιουργήσει στο βήμα Α.

3. Πατάμε την επιλογή AUTHORIZE και, εφόσον τα στοιχεία που εισαγάγαμε είναι σωστά, θα εμφανιστεί μήνυμα που θα αναγράφει «Your computer has been activated».

- Ενεργοποίηση σε συσκευές e-reader (ή e-ink reader)

Κατ’ αρχάς βεβαιωθείτε ότι ο e-reader σας υποστηρίζει το Adobe DRM.

Σε περίπτωση που το υποστηρίζει, αναλυτικές οδηγίες για να περάσετε τα βιβλία στον reader σας θα βρείτε στη σελίδα ή το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Οι οδηγίες ενδέχεται να διαφέρουν για κάθε κατασκευαστή.

Πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε χρήση του Adobe Digital Editions σε συσκευή με Windows ή MacOS και στη συνέχεια να συνδέσετε τη συσκευή σας με ειδική διασύνδεση (π.χ. καλώδιο USB), επομένως θα πρέπει να ακολουθήσετε αρχικά τις οδηγίες για την ανάγνωση σe Windows ή MacOS, τις οποίες θα βρείτε παραπάνω.


Βήμα Δ: Λήψη αρχείου

Στη συνέχεια είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε το ebook το οποίο θα φορτώσει και θα ανοίξει εντός της εφαρμογής του χρήστη, εφόσον τα βήματα Α έως Γ έχουν προηγηθεί και γίνει σωστά.

Έπειτα έχουμε δύο επιλογές:

α. Πηγαίνουμε στο email της παραγγελίας που έχουμε λάβει και επιλέγουμε να κατεβάσουμε το ebook από εκεί. Στη νέα σελίδα επιλέγουμε να κάνουμε άνοιγμα του αρχείου με την εφαρμογή που έχουμε ήδη επιλέξει.

β. Από τον browser της επιλογής μας (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, κ.λπ.) μπαίνουμε εκ νέου στο metaixmio.gr κάνοντας είσοδο με τα στοιχεία του λογαριασμού μας. Αφότου πραγματοποιηθεί η σύνδεση επιλέγουμε να μπούμε στην ενότητα του μενού «ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ». Επιλέγουμε το βιβλίο που θέλουμε, πατώντας την επιλογή με το σχετικό σήμα στα δεξιά για download. Στη νέα σελίδα επιλέγουμε να γίνει άνοιγμα του αρχείου με την εφαρμογή που έχουμε ήδη επιλέξει.

Αν το ebook δεν ανοίξει αυτόματα, πάμε στον φάκελο με τις Λήψεις μας (ή Downloads) και αναζητούμε το αρχείο με ονομασία URLLink.acsm και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:

- Για συσκευές Apple iOS (τηλέφωνα Apple και Apple iPads):

1. Πατάμε παρατεταμένα το αρχείο URLLink.acsm που κατεβάσαμε και εμφανίζεται το μενού που βλέπουμε παρακάτω.



2. Επιλέγουμε την Κοινή χρήσηShare) και στη συνέχεια την εφαρμογή Digital Editions.

- Για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows ή MacOS:

1. Επιλέγουμε από το μενού File και στη συνέχεια Add to Library

2. Βρίσκουμε τον φάκελο τον οποίο έχουμε επιλέξει να πηγαίνουν οι λήψεις μας και αφού αλλάξουμε τον τύπο του αρχείου σε Adobe Content Server Message (*.acsm) επιλέγουμε το αρχείο και πατάμε Άνοιγμα (Open).

Και αυτό θα ανοίξει με το Adobe Digital Editions.



4. Προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διαδικασία ανάγνωσης

- Μου εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος κατά το άνοιγμα του βιβλίου που λέει "
E_LIC_ALREADY_FULFILLED_BY_ANOTHER_USER".
Γιατί συμβαίνει αυτό;

- Το μήνυμα σφάλματος που λάβατε με την ένδειξη "E_LIC_ALREADY_FULFILLED_BY_ANOTHER_USER" η οποία σας εμφανίζεται κατά το άνοιγμα του ebook προκύπτει είτε από χρήση guest account (μη χρήση κάποιου κατοχυρωμένου λογαριασμού με Adobe ID) κατά την πρώτη χρήση του ebook ή από χρήση διαφορετικού Adobe ID από αυτό που χρησιμοποιήσατε κατά την αρχική ενεργοποίηση. Σε περίπτωση που το ebook δεν κατοχυρώθηκε σε λογαριασμό με Adobe ID, οι εκδόσεις Μεταίχμιο δεν ευθύνονται για τη μη ορθή χρήση της υπηρεσίας, καθώς υπάρχουν ξεκάθαρες οδηγίες για την επαναχρησιμοποίηση του ebook και έτσι δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Σε περίπτωση που έχει γίνει χρήση άλλου Adobe ID κατά το πρώτο άνοιγμα, τότε το ebook έχει κλειδώσει σε αυτό το email και δεν μπορεί να αλλαχτεί. Θα πρέπει να γίνει ανάκτηση του λογαριασμού όπως περιγράφεται παρακάτω.

- Μου εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος κατά το άνοιγμα του βιβλίου που γράφει "E_AUTH_NOT_READY" ή "E_ADEPT_NOT_READY" ή "E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12".
Γιατί συμβαίνει αυτό;

- Το μήνυμα σφάλματος που λάβατε με την ένδειξη "E_AUTH_NOT_READY" ή "E_ADEPT_NOT_READY" εμφανίζεται γιατί κάποιο σφάλμα έχει προκύψει σχετικά με τον λογαριασμό ή τον κωδικό που έχει καταχωρηθεί στο Adobe ID της συσκευής και έτσι δεν ταυτοποιείται ο λογαριασμός με τη συσκευή σας. Για να λυθεί αυτό το σφάλμα, θα πρέπει η συσκευή να γίνει De-authorize και μετά εκ νέου Authorize όπως στο βήμα της ενεργοποίησης.

Για να κάνετε De-authorize τη συσκευή σας από υπολογιστή θα πάτε στο Help --> Erase Authorization...
Αντίστοιχα και σε κινητή συσκευή, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που περιγράφονται παραπάνω για το Authorize, ξεκινώντας δηλαδή από τα Settings, αλλά στο τελευταίο βήμα θα πατήσετε και εκεί “Erase Authorization...”.

Κατά τη διαδικασία του De-authorize θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σύνδεσης του Adobe ID σας. Σε περίπτωση που δεν τα θυμάστε, θα πρέπει να γίνει ανάκτηση του λογαριασμού όπως περιγράφεται παρακάτω.

- Δυσκολεύομαι με τη δημιουργία λογαριασμού Adobe ID

- ΕΔΩ θα βρείτε πολύ αναλυτικές οδηγίες με αποσπάσματα οθόνης για την δημιουργία του Adobe ID σας ή την επαναφορά του. 

- Πώς κάνω ανάκτηση του λογαριασμού Adobe ID μου;

- Για τη διαδικασία ανάκτησης θα πρέπει να πάτε στη σελίδα δημιουργίας λογαριασμού Adobe ID και να κάνετε ανάκτηση λογαριασμού, να πατήσετε Sign in και στη συνέχεια Forgot Password? (ή αλλιώς ΕΔΩ). Στη συνέχεια θα λάβετε οδηγίες στο email σας για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης.

- Σε συσκευή Apple (iPhone, iPad, ΜacOS) μετά το άνοιγμα του ebook κάποιες σελίδες μου εμφανίζονται κενές ή τα γράμματα είναι ημιτελή (σπασμένα) ή βλέπω μαύρες σελίδες. Τι πρέπει να κάνω;

1. Με ανοιχτό το ebook, στο κάτω μέρος της οθόνης, όπου εμφανίζονται 3 ενδείξεις, πατήστε το εικονίδιο της φωτεινότητας (με τον ήλιο) που βρίσκεται στην μέση, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

2. Επιλέξτε την προβολή με το τρίτο κατά σειρά εικονίδιο 

3. To ebook θα εμφανίζεται σωστά.

- Μου εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος κατά το άνοιγμα του αρχείου URLLink.acsm που γράφει "import_content_failed_error".

- Συνήθως εμφανίζεται σε κινητά/tablet android. Θα χρειαστεί να διαγράψετε την εφαρμογή Adobe Digital Editions από τη συσκευή σας και να την ξαναεγκαταστήσετε. Χωρίς να ακολουθήσετε την διαδικασία deauthorize και ξανά authorize. 

- Λαμβάνω άλλο σφάλμα από τα παραπάνω που έχουν οι οδηγίες. Τι πρέπει να κάνω;

- Υπάρχουν αρκετά είδη σφαλμάτων που μπορεί να παρουσιαστούν και όλα παρουσιάζονται για συγκεκριμένους λόγους στη συσκευή σας. Μπορείτε να βρείτε και άλλα είδη σφαλμάτων και τρόπους αντιμετώπισης ΕΔΩ.

- Λαμβάνω μήνυμα ότι η εφαρμογή Adobe Digital editions δεν μπορεί να εγκατασταθεί στην κινητή συσκευή μου. Τι πρέπει να κάνω;

- Λόγω της πρόσφατης αναβάθμισης του Android η εφαρμογή δεν καταβαίνει σε κάποιες συσκευές, καθώς δεν έχει αναβαθμιστεί από την Adobe ακόμη. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνουμε να προχωρήσετε στο κατέβασμα της εφαρμογής Pocketbook reader, οδηγίες θα βρείτε παραπάνω. 

- Αντιμετωπίζω άλλου είδους πρόβλημα που δεν περιγράφεται παραπάνω ή επιθυμώ να με βοηθήσετε καθώς δυσκολεύομαι να πραγματοποιήσω την ανάγνωση του ebook μου. Τι πρέπει να κάνω;

- Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο eshop@metaixmio.gr για να μας μεταφέρετε τυχόν δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσατε κατά τη διαδικασία ανάγνωσης του ebook σας.
Για την αμεσότερη κατανόηση της δυσκολίας που αντιμετωπίσατε, θα χρειαστούμε να μας μεταφέρετε τις παρακάτω πληροφορίες:
1. Έχετε δημιουργήσει Adobe ID το οποίο έχετε εισαγάγει στην εφαρμογή ανάγνωσης ebook που χρησιμοποιείτε;
2. Ποια εφαρμογή για την ανάγνωση των ebook έχετε εγκαταστήσει και σε ποια συσκευή;
3. Τι εμφανίζεται στο στάδιο στο οποίο δεν μπορέσατε να προχωρήσετε; (αν μπορείτε να μας πείτε με κείμενο ή με κάποιο απόσπασμα οθόνης-screenshot )

 

Για την αμεσότερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να καλέσετε στο 211 3003500 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00) ζητώντας να επικοινωνήσετε με το τμήμα των ebook.