×

Your cart is empty.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Subtotal:
{{order.discounted_cost}}
Promotion Discount:
{{order.promo_discount}}
Coupon Discount:
{{order.extra_discount}}
Shipping Cost:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
TOTAL:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ MY ADDRESSES ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Wednesday 17/10

7 μ.μ.

Αθήνα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118)

«Ενσωματώνοντας την αναπηρία στη σχολική ζωή»: Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και συνοδούς ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Με αφορμή το παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Παπαγαρυφάλλου «Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα»

 

Ενσωματώνοντας την αναπηρία στη σχολική ζωή

Ενημερωτική ημερίδα
 για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής,
γονείς και συνοδούς ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης με αφορμή το βιβλίο
της Κατερίνας Παπαγαρυφάλλου Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, στις 7 μ.μ.
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

  • Τι μπορούν να μάθουν οι μαθητές με και χωρίς αναπηρία ο ένας από τον άλλο;
  • Ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν στις στάσεις, τις αξίες, ακόμα και στις λέξεις που χρησιμοποιούμε, που να αντικατοπτρίζουν την αξία της διαφορετικότητας και της ισότιμης συμμετοχής;
  • Πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαχωριστική γραμμή μεταξύ κανονικής και ειδικής εκπαίδευσης;
  • Πώς η συνύπαρξη και η ενσωμάτωση μαθητών με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από το πρώιμο στάδιο του νηπιαγωγείου αποτελεί την πιο ασφαλή παρακαταθήκη για μια μελλοντική κοινωνία χωρίς προκαταλήψεις;
    Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα επιχειρηθεί να διερευνηθούν στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών.

    Με όχημα την ιστορία του Τρεχαλητή, ενός αγοριού που μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και της Τίποτα, ενός κοριτσιού που έχει αποδεχθεί ότι η θέση που της αναλογεί βρίσκεται στο περιθώριο της σχολικής ζωής, θα προσεγγίσουμε τη διαφορετικότητα και το πώς αυτή αντί να γίνει δύναμη ανατροπής καταδικάζει αρχικά δύο παιδιά στην αδράνεια και την απομόνωση, θέση την οποία υπερβαίνουν μόνο όταν ο ένας αντλεί δύναμη και στηρίζεται στον άλλο.

    Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμετέχοντες για τα οφέλη και τις δυνατότητες που προσφέρουν η συνεκπαίδευση και η ισορροπημένη ένταξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ομάδες «υγιών» συνομηλίκων. Θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να διαμορφωθεί φιλόξενο κλίμα στα σχολεία που να επιτρέπει όχι μόνο την απρόσκοπτη φυσική πρόσβαση στα κτίρια, αλλά, και κυρίως αυτό, πώς είναι δυνατό η ένταξη των ατόμων με αναπηρία να ωφελήσει όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και να μετατρέψει τη διαφορετικότητα σε πηγή πλούσιων πληροφοριών και πλεονέκτημα για την εκπαίδευση.

    Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι:
    Δάφνη Οικονόμου, Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, συγγραφέας 
    Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου, συγγραφέας-εκπαιδευτικός 
    Γιώργος Χαλβαντζής, δάσκαλος Ειδικής Αγωγής 

    Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) 
    Πότε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 19:00-21:00 

    Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά του βιβλίου Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα (λιανική τιμή: 11,00 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την ημερίδα. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής. 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

«Ενσωματώνοντας την αναπηρία στη σχολική ζωή»: Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και συνοδούς ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Με αφορμή το παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Παπαγαρυφάλλου «Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα»

Related books

Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα
Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου
Θέντα Μιμηλάκη
Στη Χρυσή Λίστα 2019 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex Εκείνος έχει ρόδες για πόδια. Στα όνειρά του είναι ο Τρεχαλητής. Εκείνη τη φωνάζουν όλοι Τίποτα. Στα όνειρά της έχει τα πάντα. Όταν ο Τρεχαλητής και η Τίποτα κοιτάζοντ...