×

Your cart is empty.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Subtotal:
{{order.discounted_cost}}
Promotion Discount:
{{order.promo_discount}}
Coupon Discount:
{{order.extra_discount}}
Shipping Cost:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
TOTAL:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ MY ADDRESSES ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Friday 05/10

7 μ.μ.

Αθήνα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118)

"Δώστε θάρρος στο παιδί": Συμβουλευτική ημερίδα για γονείς με θέμα την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και των εφήβων

 

Δώστε θάρρος στο παιδί
Συμβουλευτική ημερίδα για γονείς 
με θέμα την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης 
και της προσωπικότητας των παιδιών και των εφήβων
με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο 
της ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας Boglarka Hadinger

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στις 7 μ.μ., 

στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Σε συνεργασία με το περιοδικό ΤΑΛΚ 
 

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσοι σύµβουλοι σχετικά µε την ανατροφή των παιδιών όσο στις µέρες µας. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο πολλοί καλοπροαίρετοι γονείς και δάσκαλοι που να προσπαθούν να ακολουθήσουν τις σωστές συµβουλές. Και ποτέ άλλοτε τα παιδιά δεν υπήρξαν τόσο επιθετικά και τόσο καταθλιµµένα όσο στις µέρες µας. Αυτό δεν πηγάζει µόνο από τα σύγχρονα προβλήµατα, όπως, παραδείγµατος χάριν, τα καταστρεπτικά επικοινωνιακά µέσα ή η έλλειψη ελεύθερου χρόνου των γονέων. Πηγάζει και από το λανθασµένο ερώτηµα: Τι πρέπει να λάβουν τα παιδιά µας για να νιώσουν καλύτερα και µέσω αυτού να γίνουν πιο ευτυχισµένα; 
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε μέσα από την εμπειρία μας, το συναίσθημα της ευτυχίας υπόκειται πάντοτε σε διακυμάνσεις. Η ζωή φέρνει πότε ευτυχία και πότε δυστυχία. Πότε αισθανόμαστε καλά και πότε άσχημα. Άλλες φορές κερδίζουμε και άλλες αποτυγχάνουμε. Φυσικά, μπορούμε να κάνουμε κάτι για να νιώθουμε καλά. Ωστόσο, το όνειρο για μια κοινωνία στην οποία θα αισθάνεται κανείς διαρκώς καλά είναι απατηλό.
Επομένως, το πρωταρχικό ζήτηµα δεν είναι µόνο τι µπορούµε να κάνουµε ώστε τα παιδιά µας να βιώνουν την ευτυχία, αλλά και πώς να µάθουν να αντιµετωπίζουν τη δυστυχία, το δυσάρεστο συναίσθηµα, την αποτυχία, µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πώς µπορούν τα παιδιά να µάθουν να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις αποθαρρυντικές καταστάσεις της ζωής. 
Στη συζήτησή μας θα ακουστούν απόψεις που θα συµβάλουν στην απάντηση αυτών των ζητηµάτων και συνακόλουθα στη µείωση της επιθετικότητας, της κατάθλιψης και της ροπής προς εξαρτήσεις των παιδιών και των εφήβων.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν οι ακόλουθοι πέντε σημαντικότεροι λόγοι («πυλώνες») που συντελούν στην υγιή αυτοεκτίμηση ενός παιδιού:
1. Θετικές σχέσεις (επικοινωνιακή ικανότητα των παιδιών, τρόποι επικοινωνίας, συμμετοχή σε ομάδα, προσωπική συζήτηση, μοναδικότητα του παιδιού, κατανόηση λαθών, εποικοδομητική αντιμετώπιση συνεπειών λανθασμένων συμπεριφορών, διασκέδαση) 
2. Ικανότητα (επιτεύγματα, κατάλληλο περιβάλλον, συζήτηση για τις ικανότητες, αποδοτικότητα, τρόπος σκέψης, επίλυση προβλημάτων, προβλήματα ως προκλήσεις, ανάθεση αρμοδιοτήτων, ενίσχυση των τρόπων αντιμετώπισης των δυσκολιών της ζωής)
3. Προσανατολισμός (στόχοι και αξίες, σχέδια, άνθρωποι πρότυπα, αξιολόγηση παιδιών και εφήβων, στερήσεις, οργάνωση, διατύπωση κανόνων και νοήματος μιας ζωής που συγκροτείται γύρω από αξίες και νοήματα, θετικές αναφορές, ενίσχυση του «εμείς») 
4. Πρόθεση για διαρκή εξέλιξη (τι κάνουν τα παιδιά σας καλά και τι θα πρέπει να αλλάξουν, παιδικά ψέματα, ιστορίες σχετικές με την ψυχική δύναμη, συμμετοχή των παιδιών σε καταστάσεις όπου μπορούν να κάνουν κάποιο καλό για τους άλλους) 
5. Αγάπη και όρεξη για ζωή (ενίσχυση του συναισθήματος της έκπληξης και της περιέργειας, ανάπτυξη της δημιουργικότητας, σημασία της παιδικής ανεμελιάς, ανάπτυξη των αισθήσεων, δυνατότητα χαλάρωσης)

Με τους γονείς θα συνομιλήσουν η κλινική ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Σουζάνα Παπαφάγου και η δημοσιογράφος-αρχισυντάκτρια του www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα και τη συζήτηση είναι η αγορά του βιβλίου Δώστε θάρρος στο παιδί (λιανική τιμή: 11,00 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.
 

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 

 

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΩΣΤΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί.

 

"Δώστε θάρρος στο παιδί": Συμβουλευτική ημερίδα για γονείς με θέμα την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και των εφήβων

Related books

Δώστε θάρρος στο παιδί
Boglarka Hadinger
Έλενα Αναστασάκη
Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσοι σύµβουλοι σχετικά µε την ανατροφή των παιδιών όσο στις µέρες µας. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο πολλοί καλοπροαίρετοι γονείς και δάσκαλοι που να προσπαθούν να ακολουθήσουν τις σωστές συµβουλές. Και ποτέ άλλοτε τα παι...