×

Your cart is empty.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Subtotal:
{{order.discounted_cost}}
Promotion Discount:
{{order.promo_discount}}
Coupon Discount:
{{order.extra_discount}}
Shipping Cost:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
TOTAL:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ MY ADDRESSES ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

4ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου


Σεπτέμβριος 2022-Μάιος 2023

Ο 4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της» έφτασε αισίως στο τέλος του. Ευχαριστούμε όλους τους «μαραθωνοδρόμους» που συμμετείχαν (περισσότεροι από 12.500 μαθητές από περίπου 230 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού), και αυτούς που έκοψαν το νήμα, αλλά και όλους όσοι «έτρεξαν» με τα βιβλία του φετινού Μαραθωνίου. Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς τους εκπαιδευτικούς για τη θετική ανταπόκριση που δείξατε και στον φετινό μας Μαραθώνιο. Η συμμετοχή σας αποδεικνύει ότι στηρίζετε και προάγετε τη φιλαναγνωσία παροτρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν το καλό βιβλίο.

Για τη συμμετοχή σας στον 4ο Μαραθώνιο, θα βρείτε ΕΔΩ ένα ωραίο αναμνηστικό, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε και να μοιράσετε ως ενθύμιο στους μαθητές σας. Στον κενό χώρο με τις τελίτσες μπορείτε να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμό τους.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ
Οι δέκα (10) νικητές μετά την κλήρωση
που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2023 είναι:

1. Εύα, 4ο Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου
2. Δημήτρης Μ., 3ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, Μαγνησία
3. Φίλιππος, Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης
4. Μάξιμος, 1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας
5. Φαβιόλα, Νηπιαγωγείο Ζάρκου, Τρίκαλα
6. Ανναλίζα, 145ο Νηπιαγωγείο Αθηνών
7. Ιάσονας, 9ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης
8. Μανώλης, 23ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
9. Ιωάννα, 8ο Νηπιαγωγείο Καματερού
10. Βασιλική Σ., Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Toboggan, Χαλάνδρι

Οι νικητές κερδίζουν από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι από την εταιρεία Carousel, καθώς και από τρία (3) βιβλία της επιλογής τους από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.


ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τα
πέντε (5) σχολεία που κερδίζουν από σαράντα (40) τίτλους για τη βιβλιοθήκη τους είναι:

1. 9ο Νηπιαγωγείο Βόλου
2. 2ο
Νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου, Ικαρία
3. 6ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

4. Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, Χαλκιδική
5. Νηπιαγωγείο Παπαδιάνικων, Λακωνία

Τα βιβλία που έχουμε επιλέξει είναι κατάλληλα και χρήσιμα για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς (εικονογραφημένα βιβλία, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία γνώσεων, λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά).

Παρακαλούμε τους/τις νηπιαγωγούς των τυχερών μαθητών να τους ενημερώσουν και να επικοινωνήσουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους άμεσα μαζί μας (κα Σοφία Μεσσήνη, τηλ.: 211 3003500, εσωτ. 268, email: marathonios@metaixmio.gr) για να συνεννοηθούμε για την παραλαβή των δώρων τους

Ευχαριστούμε την εταιρεία Carousel για την ευγενική χορηγία των δώρων.


Το Carousel είναι ένας χώρος που ξυπνά αναμνήσεις παιδικών χρόνων, που εξάπτει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων. Εκεί θα βρείτε ποιοτικά παιχνίδια από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες του χώρου, ασφαλή, παιδαγωγικά, διασκεδαστικά, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, ξύλινα παιχνίδια, υφασμάτινα και μεταλλικά, καθώς και άλλα πρωτότυπα δώρα για όλες τις ηλικίες και για κάθε περίσταση.
Μπείτε στο Carousel όπου κι αν βρίσκεστε. Από το ηλεκτρονικό κατάστημα carousel.gr τα προϊόντα του ταξιδεύουν παντού!

Τώρα που ο 4ος Μαραθώνιος έφτασε στο τέλος του, θα θέλαμε πολύ να μας πείτε τις δικές σας απόψεις και σκέψεις γι’ αυτή την πρωτοβουλία που έχει γίνει πλέον θεσμός. Εάν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας, εάν σας βοήθησε στο έργο σας σχετικά με το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας, τι θα θέλατε να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε, σε ποια θέματα θα επιθυμούσατε να επικεντρωθεί ο επόμενος Μαραθώνιος κ.ά. Στείλτε μας τις επισημάνσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση marathonios@metaixmio.gr, ώστε να τις λάβουμε υπόψη μας για μελλοντικές παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο δώρο είναι η απόλαυση της ανάγνωσης! Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις για τη φιλαναγνωσία και νέο Μαραθώνιο, γιατί ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Σας ευχόμαστε ένα όμορφο, ξεκούραστο και ξένοιαστο καλοκαίρι!

 Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη Φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.

«Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της»

Η Άλκη Ζέη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανήκει στους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς, ενώ τα βιβλία της θεωρούνται σταθμός στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, καθώς έχουν αγαπηθεί τόσο από το νεανικό όσο και από το ενήλικο κοινό, έχουν μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες και κυκλοφορούν σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Στα έργα της η συγγραφέας μετατρέπει προσωπικά της βιώματα σε μυθιστορηματικές καταστάσεις, επιτρέποντας στους ήρωές της να βλέπουν τα πράγματα με τη δική της ματιά. Χωρίς ίχνος διδακτισμού, αλλά με διάθεση να προβληματίσουν τον αναγνώστη, τα βιβλία της ξεχωρίζουν για την εξαιρετική λογοτεχνικότητα, την καλοδουλεμένη πλοκή και το διάσπαρτο χιούμορ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Άλκης Ζέη (1923), στον φετινό επετειακό Μαραθώνιο καλούμε τους μαθητές να γνωρίσουν τα βιβλία μιας από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Αυτός είναι ο τρόπος να διαφυλάξουμε ζωντανό το τεράστιο αυτό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές αναγνωστών.

Στόχοι του προγράμματος

 • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο της Άλκης Ζέη, που ξεχωρίζει για την εξαιρετική λογοτεχνικότητα, την καλοδουλεμένη πλοκή και το διάσπαρτο χιούμορ.
 • Να μπουν στη θέση των ηρώων, να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα και βιώματα.
 • Να δημιουργούν προσωπικές σχέσεις, να αλληλεπιδρούν θετικά μεταξύ τους και να συνεργάζονται.
 • Να ασκηθούν σε βιωματικές διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.


4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης: «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της»

Ποιος μπορεί να πάρει μέρος
Όσα τμήματα Νηπιαγωγείων επιθυμούν, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 13 Νοεμβρίου 2022, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Συμμετοχής, την οποία και θα βρείτε παρακάτω.

Πώς θα «τρέξουν» τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στον Μαραθώνιο
Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός κάθε τμήματος θα διαβάσουν και θα επεξεργαστούν στην τάξη τα βιβλία της Άλκης Ζέη:

Γατοκουβέντες

Μια Κυριακή του Απρίλη

Τα παπούτσια του Αννίβα

 

 • Τα παιδιά κάθε τμήματος με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού συμπληρώνουν τα φύλλα δραστηριοτήτων που αντιστοιχούν στα τρία βιβλία που διάβασαν. Τα φύλλα δραστηριοτήτων έχουν επιμεληθεί οι συγγραφείς μας και νηπιαγωγοί με πολύχρονη διδακτική εμπειρία Ευθυμία Ανδριώτη, Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και Κατερίνα Χριστόγερου.
 • Τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα συγκεντρώνονται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος και θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 31 Μαρτίου 2023. Τα έξοδα επιστροφής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Οδηγίες για την επιστροφή τους θα λάβετε όταν πλησιάζει η ημερομηνία επιστροφής.
 • Τα τμήματα τα οποία θα επιστρέψουν τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα μπουν σε κλήρωση. Η κλήρωση θα αναδείξει τα δέκα (10) τυχερά Νηπιαγωγεία από τα οποία θα κληρωθούν οι μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (ένας μαθητής από κάθε Νηπιαγωγείο, σύνολο 10 μαθητές).
 • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
 • Επιπλέον, τα Νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε πέντε (5) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής των βιβλίων για τα τυχερά Νηπιαγωγεία εντός Ελλάδας.
 • Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν τον Μαραθώνιο θα λάβουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου ένα αναμνηστικό συμμετοχής.
   

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
 

Τι εννοώ «καλός δάσκαλος»: Αυτός ο οποίος δεν κάνει μόνο το καθήκον του, αλλά πάει τα παιδιά παραπέρα, τους μιλάει για άλλα πράγματα, τους προτείνει να διαβάσουν βιβλία. Όλα αυτά δεν είναι μέσα στο πρόγραμμά του. Το πρόγραμμά του είναι να διαβάσει ένα απόσπασμα από ένα σχολικό βιβλίο. Βέβαια, εγώ έχω γνωρίσει μόνο καλούς δασκάλους.

Άλκη Ζέη