×

Your cart is empty.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Subtotal:
{{order.discounted_cost}}
Promotion Discount:
{{order.promo_discount}}
Coupon Discount:
{{order.extra_discount}}
Shipping Cost:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
TOTAL:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ MY ADDRESSES ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ 2019
2018/12/11
ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ 2019
Βαδίζουμε προς το τέλος του 2018 και ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για το 2019. Ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος και θέλουμε να τον μοιραστούμε μαζί σας. Στα βιβλία που έρχονται κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί!

Μετά τη σημαντική βιβλιοπαραγωγή του 2018,
συνεχίζουμε εξίσου δυναμικά και το 2019
 

Άλλη μια χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, εμείς όμως κοιτάζουμε μπροστά και συνεχίζουμε δυναμικά και το 2019 με νέα βιβλία που σίγουρα θα προκαλέσουν συζητήσεις και αίσθηση στους αναγνώστες. Πάρτε λοιπόν μια πρώτη γεύση από την εκδοτική μας παραγωγή του πρώτου εξαμήνου, από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2019, σε ό,τι αφορά τα βιβλία ενηλίκων. Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί ανυπομονούμε τόσο!
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Λογοτεχνία

Άνδρες του αίματος: Το τελευταίο μυθιστόρημα του αξέχαστου Μάνου Ελευθερίου, ένα δυνατό αλληγορικό μυθιστόρημα, το κύκνειο άσμα ενός μεγάλου δημιουργού. (Μάρτιος)
Αναψηλάφηση: Το νέο βιβλίο του Βασίλη Γκουρογιάννη, ενός ανθρώπου με περισσότερα από τριάντα χρόνια συγγραφικής πορείας, αποτελεί ένα πολιτικό, υπαρξιακό μυθιστόρημα, μια εξαιρετική αναψηλάφηση της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας (Μάρτιος).
Η Παναγία και ο Ταρζάν: Μια σκοτεινή ιστορία από τον Βασίλη Αλεξάκη, με πρωταγωνιστή τον θάνατο, γραμμένη με κέφι, που τη διαποτίζει η ίδια χαρά και η ίδια αγάπη για τη ζωή που αισθάνονται τα πουλιά όταν ξυπνούν και ανακαλύπτουν καθημερινά ότι μπορούν να πετάξουν. (Μάιος)
Πέρα δώθε: Το δεύτερο λογοτεχνικό έργο της Χριστίνας Πουλίδου είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο την πρωτεύουσα των Κυκλάδων του 19ου αιώνα, την εποχή που η Σύρος από ξερονήσι γίνεται μεγάλο κοσμοπολίτικο και μητροπολιτικό κέντρο. (Μάιος)
Η θάλασσα στο χιόνι: Στην πρώτη συγγραφική της απόπειρα η φιλόλογος Ελευθερία Κυρίμη συνθέτει μια ιστορία για τη συνάντηση του ατομικού τραύματος με το συλλογικό. (Φεβρουάριος)
 
Αστυνομικό
Το δεξί χέρι: Ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ, όπου οι αναγνώστες γίνονται κοινωνοί μιας προεκλογικής καμπάνιας, από τον συγγραφέα και δημιουργό της εβδομαδιαίας διαδικτυακής εκπομπής βιβλίου Garage books Μανώλη Ανδριωτάκη. (Μάιος)
Οδηγός φόνων: Το δεύτερο μυθιστόρημα του Αντώνη Γκόλτσου, μετά την Αφιέρωση, με πρωταγωνιστή τον συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών Αλκιβιάδη Πικρό, ένα αστικό νουάρ όπου ο ίδιος ο ήρωας δημιουργεί τον λαβύρινθο στον οποίο έχει παγιδευτεί. (Ιούνιος)


Ιστορία - Πολιτική - Μαρτυρία / Χρονικό
Όσα δεν γνωρίζατε για την περίοδο από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως την Εθνική Αντίσταση: Η συνέχεια της επιτυχημένης εκλαϊκευμένης ιστορικής σειράς των Ιωάννη Γρυντάκη, Γεώργιου Δάλκου, Άγγελου και Έκτορα Χόρτη. (Φεβρουάριος)
Τριπολιτσά – Μεσολόγγι: Πολιορκία και άλωση. Μέσα από τις μαρτυρίες των αγωνιστών του Θάνου Μ. Βερέμη, ο οποίος συγκεντρώνει μαρτυρίες των ίδιων των πρωταγωνιστών (Κολοκοτρώνη, Αινιάν, Κασομούλη, Σπυρομίλιου, Φωτάκου, Σπηλιάδη) φωτίζοντας αλλιώς τα ιστορικά γεγονότα. (Μάρτιος)
Θέσεις και αντιθέσεις για το Δίκαιο: Συγκεντρωτική έκδοση άρθρων του πρόσφατα εκλιπόντος διακεκριμένου συνταγματολόγου Σταύρου Τσακυράκη που αφορούν τόσο ζητήματα δικαίου όσο και κοινωνικά ζητήματα. (Απρίλιος)
Σμύρνη 1919-1922: Αριστείδης Στεργιάδης εναντίον Χρυσοστόμου Σμύρνης: Ένα χρονικό της συγκεκριμένης περιόδου μέσα από τη σύγκρουση μεταξύ του Ύπατου Αρμοστή της Σμύρνης και του Μητροπολίτη της από τον βραβευμένο Βασίλη Τζανακάρη. (Απρίλιος)
Μικροί δρόμοι της Αθήνας: Κείμενα και φωτογραφίες του Νίκου Βατόπουλου αφιερωμένα στις ιστορίες των μικρών δρόμων της Αθήνας, των οποίων τα μυστικά δεν γνωρίζουμε, αν και μπορεί να τους περπατάμε καθημερινά. (Μάιος)


ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Λογοτεχνία

Ελέφαντας (Elephant – μτφρ. Τρισεύγενη Παπαϊωάννου): Επτά ιστορίες του σπουδαίου διηγηματογράφου Ρέιμοντ Κάρβερ που αποτελούν το κύκνειο άσμα του και ως συλλογή δεν έχουν ξανακυκλοφορήσει στα ελληνικά σε αυτή τη μορφή. (Ιανουάριος)
Η γυναίκα και το νευρόσπαστο (La Femme et le Pantin – πρόλογος: Γιώργος Συμπάρδης, μτφρ. Κλαιρ Νεβέ, Εύη Σιούγγαρη): Η κλασική ερωτική νουβέλα του Pierre Louÿs στην οποία βασίστηκε η περίφημη ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου. (Ιανουάριος)
Ένα δικό της δωμάτιο (A room of one's own μτφρ. Βάσια Τζανακάρη): Ένα βιβλίο-ορόσημο στο θέμα της γυναικείας χειραφέτησης όπου η Βιρτζίνια Γουλφ χρησιμοποιεί το χάρισμα του λόγου της για να ταράξει το άδικο κοινωνικό περιβάλλον και μέσω αυτού να δώσει φωνή σε όλες τις γυναίκες δημιουργούς. (Φεβρουάριος)
Το φάντασμα του βεστιαρίου (Wardrobe Mistress – μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος): Από τον μετρ του αγγλικού γκόθικ Patrick MacGrath, ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για τον ύπουλο ρόλο της πολιτικής ιδεολογίας, μια ανθρώπινη ιστορία με πολύ σασπένς στη Μ. Βρετανία αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. (Φεβρουάριος)
Graffiti palace (μτφρ. Κάλλια Παπαδάκη): Η εκρηκτική τοιχογραφία μιας πολυφυλετικής πόλης, του Λος Άντζελες, ένα αριστουργηματικό ντεμπούτο με στοιχεία από την Οδύσσεια του Ομήρου και επίκεντρο τις Ταραχές του Γουάτς το 1965, του πολλά υποσχόμενου Αμερικανού A. G. Lombardo. (Φεβρουάριος)
Περί ηρώων και τάφων (Sobre héroes y tumbas – μτφρ. Κλαίτη Σωτηριάδου): Το κατά πολλούς magnum opus του Ερνέστο Σάμπατο, ένα έργο πολυδιαβασμένο και πολυμεταφρασμένο, από έναν συγγραφέα που μετά τον θάνατό του η El País χαρακτήρισε ως «τον τελευταίο κλασικό της αργεντίνικης λογοτεχνίας». (Μάρτιος)
Γκίλιαντ (Gilliad – μτφρ. Κατερίνα Σχινά): Το βραβευμένο με Πούλιτζερ αλλά και με το Εθνικό Βραβείο του Κύκλου των Αμερικανών Κριτικών μυθιστόρημα της Marilynne Robinson, γραμμένο ως μια επιστολή ενός εβδομηντάχρονου πάστορα μιας μικρής πόλης της Αϊόβα προς τον μικρούλη γιο του, όπου καταπιάνεται με ζητήματα όπως η πίστη και η αμφισβήτησή της, η παραβατικότητα και η συγχώρεση, τα βάσανα και η χάρις. (Μάρτιος)
Φωτεινή πολιτεία (Republica Luminosa – μτφρ. Βασιλική Κνήτου): Το βραβευμένο με Herralde 2017 μυθιστόρημα του μεγαλύτερου ταλέντου της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας Andrés Barba (συγγραφέας του βιβλίου Χέρια μικρά). Μια ιστορία με πρωταγωνιστές παιδιά, που θυμίζει Άρχοντα των μυγών, και έχει ως αφετηρία της τις ζωές των παιδιών στο μετρό της Μόσχας. (Μάρτιος)
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ (Die verlorene Ehre der Katharina Blum– μτφρ. Δημήτρης Δημοκίδης): Το κλασικό βιβλίο του νομπελίστα συγγραφέα Χάινριχ Μπελ στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη γερμανική ταινία του 1975, ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον μιας από τις χειρότερες μάστιγες στις προηγμένες χώρες του μεταπολεμικού κόσμου: της ασυδοσίας του λεγόμενου κίτρινου Τύπου. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Μεγάλες αφηγήσεις του Δημήτρη Στεφανάκη. (Απρίλιος)
Το κόκκινο σήμα του θάρρους (The Red Badge – μτφρ. Νίκος Παναγιωτόπουλος): Ο Stephen Crane, μια θρυλική φυσιογνωμία των αμερικανικών γραμμάτων που πέθανε μόλις στα 28 του χρόνια, περιγράφει με ακρίβεια τη φρίκη του αμερικανικού εμφυλίου μέσω μιας ιμπρεσιονιστικής αποτύπωσης. (Μάιος)
Τσάι στη Σαχάρα (Sheltering sky – μτφρ. Νίκος Α. Μάντης): Το πρώτο μυθιστόρημα του Αμερικανού Paul Bowles στο οποίο έχει βασιστεί η ομώνυμη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, όπου χαρτογραφεί τη σύγκρουση ανάμεσα στον «πολιτισμένο» Δυτικό και τις κοινωνίες της Βόρειας Αφρικής που επισκέπτεται, τις οποίες δεν θα μπορέσει ποτέ του να καταλάβει. (Μάιος)
Η ζωή μου: Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν αφηγείται (Albert Einstein speaking – μτφρ. Ιωάννα Ηλιάδη): Το βιβλίο του βρετανού συγγραφέα, εικαστικού και ακαδημαϊκού R. J. Gadney αφηγείται την ιστορία μιας απίστευτης φιλίας, καθώς και μιας ξεχωριστής ζωής. Θολώνοντας τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, διατρέχει ολόκληρο τον βίο του Αϊνστάιν και αφηγείται τις αγάπες και τις απώλειές του, τη δημόσια και την ιδιωτική του περσόνα. (Μάιος)
Πάντα πλάι σου (Two by two – μτφρ. Βούλα Αυγουστίνου): Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται την απώλεια, τη διάψευση των προσδοκιών και την επανεπινόηση του εαυτού υπό αντίξοες συνθήκες από τον συγγραφέα του Ημερολογίου Nicholas Sparks. (Μάιος)
Η μεγάλη τύχη (The Balkan Trilogy: Great Fortune – μτφρ. Κλαίρη Παπαμιχαήλ). Το πρώτο βιβλίο της σπουδαίας «Βαλκανικής Τριλογίας», του σημαντικότερου λογοτεχνικού έργου της βρετανικής σκηνής μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Η ιστορία ενός γάμου κι ενός πολέμου· ένα τεράστιο και σύνθετο αριστούργημα που σφύζει από ζωή, στο οποίο η Βρετανίδα Olivia Manning αναπλάθει με μοναδικό τρόπο την αβεβαιότητα και την περιπέτεια της ζωής υπό πολιτική και στρατιωτική πολιορκία. (Ιούνιος)
Ταχυδρομείο (Post office – μτφρ. Νίκος Α. Μάντης). Το πρώτο αυτοβιογραφικό έργο του Charles Bukowski. Το ταχυδρομείο είναι η επιτομή τού «σιχαίνομαι αυτή τη δουλειά» και συγχρόνως μια καθόλου κολακευτική περιγραφή ενός κρατικού αμερικανικού οργανισμού. (Ιούνιος)


Αστυνομικό
Αμνησία (Amnesia – μτφρ. Αγγελική Βασιλάκου): Ο Αργεντίνος Federico Axat, ο οποίος στην Τελευταία έξοδο είχε παίξει με το μυαλό του αναγνώστη αλλά και του πρωταγωνιστή του, επανέρχεται με ένα εξίσου δυνατό θρίλερ γεμάτο σασπένς και ανατροπές όπου η μνήμη κατέχει τα κλειδιά της υπόθεσης. (Φεβρουάριος)
1793: Τότε που βασίλευε η βία (1793 – μτφρ. Γρηγόρης Κονδύλης): Με το ένα πόδι να πατά γερά στη λογοτεχνική παράδοση και το άλλο στο θρίλερ, ο Σουηδός Niklas Natt och Dag έχει δημιουργήσει ένα εντελώς καινούργιο, ρεαλιστικό ιστορικό νουάρ που έχει σαρώσει τα βραβεία στη Σουηδία, μεταφράζεται σε πάρα πολλές χώρες και έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς. Σύμφωνα με τον αγαπημένο μας Arne Dahl, πρόκειται για ένα αναπάντεχο αριστούργημα, ενώ ο συγγραφέας του η νέα φλέβα χρυσού της σουηδικής λογοτεχνικής σκηνής. (Φεβρουάριος)
Η ξηρασία (The Dry ­­– μτφρ. Χίλντα Παπαδημητρίου): Ένα εξαιρετικό θρίλερ, πρώτο μέρος σειράς με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό Άαρον Φαλκ, με στιβαρούς χαρακτήρες και εξαιρετική ατμόσφαιρα από μία ανερχόμενη δύναμη στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας, την Αυστραλή Jane Harper. Το βιβλίο μεταφράζεται σε περισσότερες από 35 γλώσσες, ενώ σύμφωνα με τους Sunday Times ήταν το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του 2017. Ετοιμάζεται η κινηματογραφική του μεταφορά με πρωταγωνιστή τον Έρικ Μπάνα. (Μάρτιος)
Ξέχασέ με (Let me Lie – μτφρ. Βάσια Τζανακάρη): Το τρίτο βιβλίο της Βρετανίδας Clare Mackintosh που έχει ανακηρυχθεί απολύτως δίκαια η βασίλισσα των εκπλήξεων και των ανατροπών. Η Άννα, η πρωταγωνίστρια, σκαλίζοντας το παρελθόν των γονιών της θέτει σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον της. (Απρίλιος)
Στον οίκο των ψεμάτων (In a House of Lies ­– μτφρ. Νάντη Σακκά): Ο επιθεωρητής Τζον Ρέμπους, του Σκοτσέζου Ian Rankin, αισίως φτάνει στην 22η περιπέτειά του. Ο αστυνομικός συγγραφέας των αστυνομικών συγγραφέων δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις ύστερα από 30 χρόνια επιτυχημένης συγγραφικής πορείας. (Μάιος)
Οι τελευταίες μέρες (Endzeit – μτφρ. Βασίλης Τσαλής): Το τρίτο μέρος της τριλογίας «Germania» του Harald Gilbers, η οποία εξαιτίας της πολύ μεγάλης της επιτυχίας εντός και εκτός Γερμανίας επεκτείνεται σε τετραλογία. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στα τέλη του 1945 και ο επιθεωρητής Οπενχάιμερ μπλέκει σε μια υπόθεση με διεθνείς προεκτάσεις. (Ιούνιος)
 
Νέα βιβλία της Camilla Lackberg και του Jo Nesbo
Το χρυσό κλουβί (Τhe Golden Cage – μτφρ. Γρηγόρης Κονδύλης): Το νέο βιβλίο της Camilla Lackberg, που αφήνει για λίγο κατά μέρος τη σειρά της Φιελμπάκα, αποτελεί πρώτο μέρος διλογίας με κεντρική ηρωίδα τη Φέι, μια γυναίκα όμορφη και αδίστακτη, η οποία πάντα πετυχαίνει αυτό που θέλει. Όταν μαθαίνει ότι ο σύζυγός της την εξαπατά, θα τον εκδικηθεί με άγριο και ολοκληρωτικό τρόπο. (Απρίλιος)
 
Μαχαίρι (Knife – μτφρ. Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη): Η δωδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε από τον βασιλιά του αστυνομικού ή κατά κόσμον Jo Nesbo. Η υπόθεση ξεκινάει εκεί που τελείωσε η Δίψα και συνδετικός κρίκος της υπόθεσης είναι, τι άλλο, τα μαχαίρια, με χαρακτηριστικότερο το Κρις, ένα παραδοσιακό μαχαίρι από την Ιάβα. (Ιούνιος)


Δοκίμια - Απόψεις - Έρευνα - Ταξίδι
Οι Αμερικανοί Πρόεδροι: Από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον ως τον Ντόναλντ Τραμπ (Les Présidents Américains: De George Washington à Donald Trump – μτφρ. Σώτη Τριανταφύλλου): Οι ιστορικοί André Kaspi και Hélène Harter εξηγούν με τρόπο απόλυτα κατανοητό και προσιτό σε όλους την ιστορική διαδικασία μέσα από την οποία το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, που στην αρχή είχε πολύ λιγότερες εξουσίες, έφθασε σήμερα να συγκεντρώνει πολύ μεγάλη ισχύ και να είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην ισορροπία των τριών εξουσιών της ισχυρότερης Δημοκρατίας του κόσμου. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Ιδέες και Πολιτική που επιμελείται ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος. (Ιανουάριος)
Περί φιλίας (On Friendship – μτφρ. Θεοφάνης Τάσης): Μια ενδελεχής επισκόπηση της έννοιας της φιλίας στον δυτικό πολιτισμό από τον καθηγητή φιλοσοφίας και συγκριτικής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον Αλέξανδρο Νεχαμά. Γραμμένο με τρόπο εύληπτο για τον μέσο αναγνώστη, αποκαλύπτει επίσης το πώς η δύναμη της φιλίας διατρέχει τα κλασικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας και της τέχνης εν γένει. (Φεβρουάριος)
Η εξουσία με ιατρική συνταγή: Ηγέτες του 20ού αιώνα υπό την επήρεια φαρμάκων (Le pouvoir sur ordonnance: Ces drogués qui ont fait le XXe siècle – μτφρ. Ρίτα Κολαΐτη): Βασισμένη στα απομνημονεύματα των γιατρών των Χίτλερ, Πετέν, Φράνκο, Μουσολίνι, Στάλιν, Μάο και Τζον Φ. Κένεντι, καθώς και σε έγκυρες ιστορικές πηγές, η Tania Crasnianski γράφει μια ενδιαφέρουσα μελέτη με γλαφυρό ύφος και καλοδουλεμένη γλώσσα, που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές των ηγετών που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. (Μάρτιος)
Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου (Α Journey in the Shadow of Byzantium – μτφρ. Αντώνης Καλοκύρης): Ένας κλασικός τίτλος της σύγχρονης ταξιδιωτικής λογοτεχνίας από τον William Dalrymple επανακυκλοφορεί σε νέα μετάφραση. Ένα ταξίδι στην επικράτεια του Βυζαντίου με αφετηρία το Άγιο Όρος. (Μάιος)