×

Your cart is empty.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Subtotal:
{{order.discounted_cost}}
Promotion Discount:
{{order.promo_discount}}
Coupon Discount:
{{order.extra_discount}}
Shipping Cost:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
TOTAL:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ MY ADDRESSES ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
«ΠΡΙΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ»
2021/01/21
«ΠΡΙΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ»
Διαχρονικό και επίκαιρο, το μυθιστόρημα της Αυστραλής Charlotte McConaghy θα κάνει τους αναγνώστες να ξαναερωτευτούν το διάβασμα. Η μεταφράστρια του βιβλίου Κλαίρη Παπαμιχαήλ μάς βάζει στον κόσμο του.

Βρισκόμαστε σ’ ένα κοντινό μέλλον όπου τα άγρια ζώα πεθαίνουν, τα ψάρια εξαφανίζονται, το τραγούδι των πουλιών σωπαίνει για πάντα, οι άνθρωποι κλείνουν ραντεβού για να δουν όσα δάση έχουν απομείνει προτού αφανιστούν κι αυτά. Πριν χαθούν τα πουλιά, η αινιγματική Φράνι Στόουν προσπαθεί να παρακολουθήσει με γεωεντοπιστές τα τελευταία αρκτικά γλαρόνια που έχουν απομείνει και να τα ακολουθήσει στο μεταναστευτικό ταξίδι που κάνουν κάθε χρόνο από την Αρκτική ως την Ανταρκτική, το μεγαλύτερο του κόσμου. Στη Γροιλανδία βρίσκει ένα αλιευτικό σκάφος, το Σάγκανι, και πείθει τον καπετάνιο και το ετερόκλητο πλήρωμά του να κάνουν μαζί αυτό το ταξίδι προς τις νότιες θάλασσες, με την υπόσχεση ότι τα γλαρόνια θα τους οδηγήσουν στη Μεγάλη Ψαριά που αναζητούν κι εκείνοι για να επιβιώσουν, μια που ο ωκεανός αδειάζει πλέον από ψάρια κι η αλιεία κοντεύει ν’ απαγορευτεί.

Στη διάρκεια του ταξιδιού ανακαλύπτουμε σταδιακά, σε μικρές βινιέτες, το  παρελθόν της Φράνι, η οποία λατρεύει τη θάλασσα και τα πουλιά, έχει εφιάλτες και μυστικά, υπνοβατεί, γράφει αμέτρητα γράμματα στον άντρα της που δεν τα στέλνει ποτέ. Βιώνουμε τις απώλειες και τις τραγωδίες που διαμόρφωσαν τη ζωή της, υποψιαζόμαστε τι είναι αυτό που την ωθεί στις ατέλειωτες περιπλανήσεις της, καταλαβαίνουμε γιατί ταυτίζεται με τα αρκτικά γλαρόνια κι έχει εναποθέσει πάνω τους τις ελπίδες της. Στα τραγικά συμβάντα που ακολουθούν στο ταξίδι μέχρι την άκρη της γης, σε αχαρτογράφητα νερά και πρωτόγνωρα συναισθήματα, όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και την προσωπική τους ιδεολογία, τη σχέση τους με τους άλλους και την κοινωνία, τη σχέση τους με τη φύση και τα φαινόμενά της. Οι εντυπωσιακές περιγραφές του φυσικού κόσμου μάς δείχνουν ξεκάθαρα πως η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, συμβαίνει εξαιτίας της ανθρώπινης απληστίας και με τη δική μας συμμετοχή, κι η Φράνι προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί, ταυτίζοντας αυτή την καταστροφή με την καταστροφή της δικής της ζωής, ενώ πασχίζει να μην υποκύψει στην απόγνωση που καραδοκεί να την καταπιεί.

Το Πριν χαθούν τα πουλιά αποτελεί μια ωδή σ’ έναν κόσμο που χάνεται, μια ελεγεία για το ανθρώπινο σθένος, έναν ύμνο στην ίδια τη ζωή που πάντα κατορθώνει και μας βγάζει στην επιφάνεια, όσο βαθιά κι αν έχουμε βυθιστεί στο τέλμα των αντιξοοτήτων. Επιπλέον, η Φράνι Στόουν είναι μια αξέχαστη ηρωίδα που πληρώνει πολύ βαριά το τίμημα των επιλογών της, ένα πλάσμα βασανισμένο, παθιασμένο, τσακισμένο. Ωστόσο, παρά τη ραγισμένη της καρδιά, θα βρει τη δύναμη να αφοσιωθεί στον σκοπό της και να παλέψει ώστε να τον πραγματοποιήσει, έχοντας ένα μοναδικό κίνητρο: την αγάπη.

Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Related books

Available
EBOOK
10%
BOOK
15,50€
13,95€
Πριν χαθούν τα πουλιά
Charlotte McConaghy
Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Η Φράνι Στόουν ανέκαθεν ήταν ικανή να αγαπήσει αλλά ανίκανη να μείνει. Αφήνοντας πίσω της τα πάντα εκτός από τον ερευνητικό εξοπλισμό της, φτάνει στη Γροιλανδία με έναν και μοναδικό σκοπό: να ακολουθήσει τα τελευταία αρκτικά γλαρόνια που έχουν α...