×

Your cart is empty.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Subtotal:
{{order.discounted_cost}}
Promotion Discount:
{{order.promo_discount}}
Coupon Discount:
{{order.extra_discount}}
Shipping Cost:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
TOTAL:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ MY ADDRESSES ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Με επίκεντρο τους μαθητές, τις ευπαθείς ομάδες, τον άνθρωπο

Με την πεποίθηση ότι κάθε επιχείρηση είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας μέσα στην οποία δημιουργείται και αναπτύσσεται, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων από τις πρωτοφανείς πλημμύρες της Θεσσαλίας και ανέλαβαν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 καλέσαμε το αναγνωστικό κοινό να συμμετάσχει στη δράση αλληλεγγύης των εκδόσεών μας πραγματοποιώντας τις αγορές του από το eshop μας. Το συνολικό καθαρό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις αγορές βιβλίων κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου διαστήματος, φτάνοντας τα 12.500 ευρώ, διατέθηκε εξολοκλήρου για τη στήριξη των ανθρώπων στις περιοχές της Θεσσαλίας που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η ανταπόκριση του βιβλιόφιλου κοινού ήταν άμεση και συγκινητική και είμαστε βαθιά ευγνώμονες.

Πιο συγκεκριμένα, με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις αγορές βιβλίων στο eshop μας μπορέσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες του Ορφανοτροφείου Βόλου, στέλνοντας 19 ζευγάρια παπούτσια για τα παιδιά, καθώς και του Γηροκομείου Βόλου, το οποίο εξοπλίσαμε με κλιματιστικά συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Τέλος, στείλαμε φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Λάρισας. Σε αυτή τη δωρεά συμμετείχε με έξτρα ποσό το φαρμακείο του Ηλία Γιαννόγλου στην Αθήνα.

Τα σχολεία και οι μαθητές ήταν, όπως πάντα άλλωστε, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας.
Συγκεκριμένα, προχωρήσαμε στην αγορά όλων των απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία του 1ου, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Παλαμά Καρδίτσας: βιβλιοθήκες, ραφιέρες, στρώματα ύπνου, βαγονέτα ψυχοκινητικής και μεταμφίεσης, γωνιές δραστηριοτήτων (μαραγκού, μπακάλη, μάγειρα) και τουβλάκια κατασκευών γέμισαν τις αίθουσες που είχαν πλημμυρίσει μερικώς ή ολοσχερώς.
Στους μαθητές και τις μαθήτριες του 9ου Νηπιαγωγείου Βόλου, του του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Προμυρίου, καθώς και του Νηπιαγωγείου και  Δημοτικού Μηλίνας προσφέραμε τα σχολικά είδη που χρειάζονταν για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μια σχολική τσάντα με κασετίνα, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, πλαστελίνες, τετράδια και μολύβια παραδόθηκαν με τη βοήθεια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών σε κάθε μαθητή και μαθήτρια.

Εκτός από τα παραπάνω, προχωρήσαμε και σε αυτό που κάνουμε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας: εξοπλίσαμε με νέα βιβλία τις βιβλιοθήκες των σχολείων που πλημμύρισαν. Έτσι, τα ράφια που άδειασαν γέμισαν ξανά με νέους τίτλους αλλά και παλαιότερες αγαπημένες εκδόσεις.
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη, δωρίσαμε 320 βιβλία στα σχολεία της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στις περιοχές της Καρδίτσας (8 σχολεία – νηπιαγωγεία και δημοτικά), των Τρικάλων (7 σχολεία – νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια), της Λάρισας (3 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης) και του Βόλου (3 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης). Οι μαθητές που ωφελήθηκαν από τη συγκεκριμένη προσφορά υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.
Επιπλέον, ανταποκριθήκαμε σε αίτημα του Δήμου Λάρισας για χορηγία βιβλίων σε σχολεία του νομού και με μεγάλη μας χαρά προσφέραμε από 50 βιβλία στις ακόλουθες σχολικές δομές: Παιδικός Σταθμός ΔΥΠΑ Γιάννουλης, 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, 3ο Δημοτικό Γιάννουλης, Γυμνάσιο Φαλάνης, Λύκειο Φαλάνης και Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Ευχόμαστε τα πράγματα να κυλούν ομαλά για όλο τον κόσμο και κανένας να μη βρίσκεται ή βρεθεί σε ανάγκη. Επειδή όμως, δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντα αυτό, εμείς, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, βοηθάμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, συμβάλλοντας έστω και ελάχιστα στην επούλωση των πληγών.


Με την πεποίθηση ότι κάθε επιχείρηση είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας μέσα στην οποία δημιουργείται και αναπτύσσεται, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προχωρούν και συμμετέχουν σε δράσεις που έχουν στόχο να βοηθήσουν μέρη του κοινωνικού συνόλου που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο της Μαριέττας Κόντου με τίτλο Φτου ξελύπη, που κυκλοφορεί στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά» με τις εικόνες του Στάθη Πετρόπουλου και απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών, μεταφράστηκε στα αραβικά από την Πέρσα Κουμούτση και τον Abdelaziz Mohamed Abbas, και ταξίδεψε όπως η πρωταγωνίστριά του, η νεαρή Νουρ, φτάνοντας στα χέρια 2.000 αραβόφωνων παιδιών-προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικές δομές που φιλοξενούν και σε σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα. Στη διανομή του βιβλίου βοήθησαν οργανώσεις που ασχολούνται και φορείς που ευαισθητοποιούνται σε τέτοια ζητήματα όπως η ΑΡΣΙΣ, η ΜΕΤΑδραση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ο Δήμος Αθηναίων (Πρόγραμμα Στέγασης), καθώς και μεμονωμένοι εκπαδευτικοί.
Η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου, με αφορμή την ειδική αυτή έκδοση, έγραψε ένα προσωπικό σημείωμα το οποίο επίσης μεταφράστηκε στα αραβικά για να συνοδεύσει την αποστολή των βιβλίων και να διαβαστεί από τα παιδιά.
Το βιβλίο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Yusra Mardini, πρόσφυγα από τη Συρία και κολυμβήτρια, που περνώντας από το Αιγαίο τράβηξε μαζί με την αδελφή της τη βάρκα στην οποία επέβαιναν αυτή και τόσοι άλλοι συμπατριώτες της, προκειμένου να τους γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό, και κατόρθωσε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.


Τα βιβλία στα σχολεία
Με την πεποίθηση ότι οι σχολικές βιβλιοθήκες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς είναι ο χώρος όπου οι μαθητές ερευνούν, μελετούν, προβληματίζονται και συνθέτουν, και εντέλει αποκομίζουν πολύτιμες γνώσεις, προσφέραμε τον Φεβρουάριο του 2024 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας 1.600 αντίτυπα διάφορων βιβλίων, κατάλληλων για παιδιά 6-12 ετών, προκειμένου να διοχετευτούν σε δημοτικά σχολεία που υπάγονται στις συγκεκριμένες Διευθύνσεις για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών τους.


Με ένα βιβλίο δίνεις χαρά
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» για να χαρίσουμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα. Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, καλούμε τους αναγνώστες να ενισχύσουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης, αγοράζοντας οποιοδήποτε παιδικό ή εφηβικό βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ελπίζουμε οι αναγνώστες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας, χαρίζοντας περισσότερα παιδικά βιβλία και ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που εργάζεται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.


Ένα βιβλίο για μια νέα αρχή

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποστηρίζουν εδώ και χρόνια τον θεσμό των βιβλιοθηκών και από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των σχολείων και της παιδικής βιβλιοθήκης της Καρδίτσας που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές στα τέλη του Σεπτέμβρη 2020 μετά τον σφοδρό κυκλώνα ΙΑΝΟ. Δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους προσφέρουν συνολικά 240 παιδικά και νεανικά βιβλία από τον κατάλογό τους για να γεμίσουν όσα ράφια άδειασαν, αλλά και τις καρδιές των παιδιών με όμορφα συναισθήματα.
Ελπίζουμε με την πράξη αυτή να δημιουργήσουμε μια ρωγμή αισιοδοξίας σε ένα σκοτεινό τοπίο.

Η δωρεά αφορά τα σχολεία:
5ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 13ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 37ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, Δημοτικό Σχολείο Σταυρού Καρδίτσας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, καθώς και την Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγ. Γεωργίου «Δ.Ο.Π.Α.Κ.».


Ένα βιβλίο δίνει χρώμα

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποστηρίζουν εδώ και χρόνια τον θεσμό των βιβλιοθηκών και από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών του Νηπιαγωγείου Ροβιών Ευβοίας που βρέθηκε στο επίκεντρο των καλοκαιρινών πυρκαγιών (2021). Δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους προσφέρουν συνολικά 15 παιδικά βιβλία από τον κατάλογό τους για να γεμίσουν όσα ράφια άδειασαν αλλά και τις καρδιές των παιδιών με όμορφα συναισθήματα.

Ελπίζουμε η πράξη αυτή να δώσει στα παιδιά και στον τόπο αυτό την ελπίδα για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.


Βιβλία για Χρόνια Πολλά

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με την ευχή όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή, τη γνώση και τη διασκέδαση προχώρησαν σε δωρεά βιβλίων από τον παιδικό τους κατάλογο, με στόχο να μοιράσουν χαρά σε παιδιά που το έχουν ανάγκη τις ημέρες των γιορτών. Τα βιβλία συσκευάστηκαν και στάλθηκαν σε κάθε παιδί ονομαστικά με τις ευχές και την αγάπη των παιδιών των εργαζομένων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γέμισε το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου χρώμα από τις ζωγραφιές των παιδιών μας με την ελπίδα να φέρουν χαμόγελο στο πρόσωπο των συνομηλίκων τους.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν 350 βιβλία στους παρακάτω φορείς:
Σύλλογος «Πίστη» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα»
Ο Σύλλογος «Πίστη» απαρτίζεται από γονείς παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στις Αιματολογικές-Ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «H Αγία Σοφία», καθώς και στην Ογκολογική Μονάδα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – «Ελπίδα».

Κιβωτός του Κόσμου
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»
«Η Παιδική Στέγη» υποστηρίζει ενεργά την εργαζόμενη μητέρα εδώ και 81 χρόνια. Κάθε χρόνο φιλοξενεί στις πρότυπες στέγες της γύρω στα 400 περίπου παιδιά. Το Ίδρυμα στάθηκε και στέκεται αρωγός σ’ αυτή την ανάγκη φύλαξης και φροντίδας των μικρών παιδιών.


Βιβλία που φτάνουν παντού

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποστηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό των βιβλιοθηκών και παράλληλα αγωνίζονται ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να απολαμβάνουν τη μαγεία της ανάγνωσης ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής, της καταγωγής και των οικονομικών δυνατοτήτων τους.  Έτσι προχώρησαν σε δωρεά περ. 2.500 βιβλίων από τον παιδικό τους κατάλογο στους παρακάτω οργανισμούς.

75 παιδικά βιβλία στο We Need Books
H πρώτη πολύγλωσση δανειστική βιβλιοθήκη με μια συνεχώς αυξανόμενη συλλογή με περισσότερα από 14.000 βιβλία σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ανοικτή σε όλον τον κόσμο.

1.900 παιδικά βιβλία στο Library 4 all
Mία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

400 παιδικά βιβλία στην ΑΡΣΙΣ
Μια κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους όπως αυτά αναφέρονται στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, ιδίως τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.