×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Το «Tέλειο γεύμα» σερβίρεται στη μεγάλη οθόνη
13/09/2023
Το «Tέλειο γεύμα» σερβίρεται στη μεγάλη οθόνη
Το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μερκούρη προβάλλεται τον Σεπτέμβριο από το Cinedoc σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ρέθυμνο και νησιωτική Ελλάδα, με παράλληλες εκδηλώσεις γύρω από τη μεσογειακή διατροφή, και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία μας. Όμως πώς ακριβώς συγκεκριμένα συστατικά της επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματός μας; Και πώς μια παράδοση αιώνων που βασίζεται στη λιτότητα και την εποχικότητα μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου;

Το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μερκούρη «To τέλειο γεύμα», που αποτελεί μια συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Κορέας, μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ για να αποκαλύψει τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής. Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην κατανόησή της και προτείνουν «το τέλειο γεύμα» για την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Νικόλαος Σκαρμέας (ΕΚΠΑ – Columbia University), Αντωνία Τριχοπούλου (Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας), Σμαραγδή Αντωνοπούλου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Walter Willett (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ), Miguel Ángel Martínez-González (Πανεπιστήμιο της Ναβάρας), Cecilia Samieri (INSERM) και οι βραβευμένοι σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη και Xavier Pellicer. Επιστημονική σύμβουλος είναι η Μαίρη Γιαννακούλια (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., στον κινηματογράφο Δαναό, στο πλαίσιο των προβολών CineDoc. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας και γνωριμία-γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και επιλεγμένων κρασιών, σε συνεργασία με το δίκτυο Open Farm. Θα ακολουθήσουν προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Foodprint», που παρουσιάζεται στο ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εγκαίνια: 14 Σεπτεμβρίου).

Παράλληλα με τις προβολές θα διεξαχθούν και θεματικές συζητήσεις. Μεταξύ άλλων, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., η δρ Χριστίνα Κανακά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», η Περσεφόνη Παπαδοπούλου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος και εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον τομέα των τροφίμων, και ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, αρθρογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή και συγγραφέας, δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη «Μεσογειακή διατροφή για παιδιά».
Στον ιστότοπο του κινηματογράφου Δαναός μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα προβολών και συζητήσεων.

Προβολές εκτός Αθηνών
ΒΟΛΟΣ: 30/9, «Αχίλλειον» Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Ευδοξία Πάσχου-Νταφοπούλου.
ΡΕΘΥΜΝΟ: 30/9, χώρος Πολιτισμού «Σημείο» 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οκτώβριος 2023, Κινηματογράφος Ολύμπιον

Προβολή σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και την Alzheimer Ελλάς.

Για να κερδίσετε 3 διπλές προσκλήσεις για το «Τέλειο γεύμα» συντονιστείτε στη σελίδα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο Facebook.

Η
Περσεφόνη Παπαδοπούλου, που συμμετέχει στη θεματική συζήτηση στην προβολή της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, είναι συγγραφέας του βιβλίου Οδηγός διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Σε αυτό διαχωρίζει τους μύθους από την αλήθεια και δίνει στους γονείς τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή του βρέφους και του μικρού παιδιού (θηλασμός, τεχνητή βρεφική διατροφή, απογαλακτισμός, εισαγωγή στερεών τροφών, baby-led weaning, διατροφή για παιδιά 1-4 ετών, ανταποκρινόμενη σίτιση, ιδιοτροπίες στο φαγητό, παιδική παχυσαρκία), καθώς αυτή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή του ανάπτυξη και την υιοθέτηση μακροπρόθεσμα σωστών διατροφικών συνηθειών.
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Περσεφόνης Παπαδοπούλου.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και το περιεχόμενό του μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.


Πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 70 λεπτά
Παραγωγή: Anemon Productions, Yuzu Productions, Abacus, Bassim Pictures
Πραγματοποιήθηκε σε συμπαραγωγή με το ARTE, την COSMOTE TV, την ΕΡΤ, το RTVE και το RTS και με τη στήριξη των Creative Europe, EKOME, CNC, ΚΟCCA και Atsas.
Διανομή: First Hand Films

Σχετικά βιβλία

Οδηγός διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά
Περσεφόνη Παπαδοπούλου
Πρέπει να θηλάσω; Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα; Με ποιες στερεές τροφές να ξεκινήσω και πότε; Μπορώ να δώσω στο παιδί μου finger food; Πώς θα επηρεάσω τις γευστικές και διατροφικές του προτιμήσεις; Η υγιεινή διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια τη...
Οδηγός διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά (ebook/pdf)
Περσεφόνη Παπαδοπούλου
Πρέπει να θηλάσω; Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα; Με ποιες στερεές τροφές να ξεκινήσω και πότε; Μπορώ να δώσω στο παιδί μου finger food; Πώς θα επηρεάσω τις γευστικές και διατροφικές του προτιμήσεις; Η υγιεινή διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια τη...
Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη και την παρέα του
Ελένη Κατσούλη
Σάντρα Ελευθερίου
• Το δεύτερο εικονογραφημένο βιβλίο από τη δημοφιλή δημιουργό του blog Little Hands Ελένη Κατσούλη για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Περιλαμβάνει 8 συνταγές για αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, οι οποίες δίνονται μέσα από την αφήγησ...
Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη
Ελένη Κατσούλη
Σάντρα Ελευθερίου
Γεια σου! Είμαι ο Πάρης και λατρεύω τη μαγειρική! Μου αρέσει να τρυπώνω στην κουζίνα και να δημιουργώ νόστιμα φαγητά και σνακ. Βέβαια, δεν τα κάνω όλα μόνος μου, είναι πάντα κοντά μου ένας μεγάλος, ο μπαμπάς, η μαμά, ο παππούς, η δασκάλα…, που...
Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη (ebook/pdf)
Ελένη Κατσούλη
Σάντρα Ελευθερίου
Γεια σου! Είμαι ο Πάρης και λατρεύω τη μαγειρική! Μου αρέσει να τρυπώνω στην κουζίνα και να δημιουργώ νόστιμα φαγητά και σνακ. Βέβαια, δεν τα κάνω όλα μόνος μου, είναι πάντα κοντά μου ένας μεγάλος, ο μπαμπάς, η μαμά, ο παππούς, η δασκάλα…, που...
Ψυχολογία της διατροφής
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 12350841). Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ. Πώς αποκτάται η διατροφική συνήθεια και πώς συνδέεται με τη συναισθ...