×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Τετάρτη 22/05

7 μ.μ.

Αθήνα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118)

Τι ζητάει η ζωή από μένα; Ομιλία με αφορμή τη θεωρία του Victor Frankl «Η ελευθερία μέσω του νοήματος»

Τι ζητάει η ζωή από μένα;
Ομιλία με αφορμή τη θεωρία του Frankl
«Η ελευθερία μέσω του νοήματος»

Τετάρτη, 22 Μαϊου 2019, στις 7 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Η Έλενα Αναστασάκη, Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας των πανεπιστημίων Kent και Paris 8, απόφοιτος του Ινστιτούτου Λογοθεραπείας και Υπαρξιακής Ανάλυσης Τübingen/Βιέννη θα βρίσκεται μαζί μας, για να να μας εξηγήσει και μας μιλήσει σχετικά με τη Θεωρία της Λογοθεραπείας του αυστριακού νευρολόγου και ψυχιάτρου Victor Frankl που πρεσβεύει ότι η κύρια κινητήρια δύναμη του ανθρώπου είναι η βαθιά ανάγκη του για νόημα.

Για τον Frankl, κάθε άνθρωπος μέσα στη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητά του, προσπαθεί να αναγνωρίσει το προσωπικό του κάλεσμα, ποιος δηλαδή είναι ο δικός του προορισμός στη ζωή, και να ανταποκριθεί σε αυτό κάθε χρονική στιγμή με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Η αναγνώριση του προσωπικού μας νοήματος και η προσπάθεια υλοποίησής του μας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερωθούμε τόσο από τις φυσικές όσο και από τις ψυχικές συνθήκες που παραμένουν εμπόδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Η ελευθερία του ανθρώπου έγκειται στο πώς θα αντιμετωπίσει ο ίδιος τη μοίρα του μέσα από τη μοναδικότητά του, με γνώμοντα το ερώτημα «τι ζητάει η ζωή από μένα» και ποια η δική μου συμβολή. Πού καλούμαι να υπερβώ τον εαυτό μου και να κάνω κάτι για τον κόσμο και τον άλλον;

Η Δρ Έλενα Αναστασάκη είναι επίσης μεταφράστρια του βιβλίου «Δώστε θάρρος στο παιδί» της ψυχολόγου, ψυχοθεραπεύτριας και εκπαιδεύτριας λογοθεραπείας και υπαρξιακής ανάλυσης Boglarka Hadinger που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ «ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ;». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί.

Τι ζητάει η ζωή από μένα; Ομιλία με αφορμή τη θεωρία του Victor Frankl «Η ελευθερία μέσω του νοήματος»