×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Παρασκευή 04/10

7 μ.μ.

Αθήνα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118)

«Τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας στη Γ΄ Λυκείου»: Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους για το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Το ανανεωμένο Πρόγραμμα Σπουδών
Το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης

Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019
, στις 7 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Οι πρόσφατες αλλαγές στη διδακτέα – εξεταστέα ύλη, η αύξηση των ωρών διδασκαλίας και ο νέος τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης στις πανελλαδικές εξετάσεις δημιουργούν την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας και της προετοιμασίας των μαθητών για τις τελικές εξετάσεις.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με την πολυετή εμπειρία τους στον χώρο του εκπαιδευτικού βιβλίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική συνάντηση για το ανανεωμένο Πρόγραμμα Σπουδών, καθώς και το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και τον νέο τρόπο αξιολόγησης που αφορά τα δύο αυτά μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά τα Αρχαία Ελληνικά ο φιλόλογος Αχιλλέας Παπαθανασίου και συγγραφέας του νέου εκπαιδευτικού βοηθήματος Αρχαία Ελληνικά για τη Γ΄ Λυκείου θα παρουσιάσει προτάσεις που κατευθύνουν τη διδακτική και εξεταστική διαδικασία, ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα και να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του μαθήματος. Έμφαση θα δοθεί σε τρόπους και δραστηριότητες α) κριτικής και ενεργητικής στάσης απέναντι στο περιεχόμενο του κειμένου (αναφοράς, παράλληλου, αδίδακτου), β) σύνθεσης και αξιοποίησης των στοιχείων περιεχομένου και μορφής των κειμένων, γ) συνδιαχείρισης του υλικού που βρίσκεται στο Σχολικό Εγχειρίδιο και στον Φάκελο Υλικού, δ) διδασκαλίας της γραμματικής και του συντακτικού βάσει των ερωτήσεων και ασκήσεων «νέου τύπου».           

Σε ό,τι αφορά την Ιστορία με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν στη διδασκαλία των τεσσάρων πρώτων ενοτήτων που αποτελούσαν και τον αρχικό πυρήνα του σχολικού βιβλίου Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας. Για τον σκοπό αυτό είναι αναγκαία η αξιοποίηση τόσο των πρωτογενών όσο και των δευτερογενών πηγών. Ο ιστορικός με πολυετή διδακτική πείρα Γαβρίλης Λαμπάτος που θα κάνει την ενημέρωση στο νέο βοήθημα που έχει συγγράψει με τον Αγαθοκλή Αζέλη έχει συμπεριλάβει πλήθος δευτερογενών πηγών από πολλές αξιόλογες ιστορικές μελέτες που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε ζητούμενο αποτελεί η σχολική ιστορία να συμβαδίζει με τα πορίσματα της ακαδημαϊκής έρευνας. Παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός των πρωτογενών πηγών, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν τον τρόπο που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής κρίσιμα ιστορικά γεγονότα. Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση να αποκτήσουν οι μαθητές μια πλήρη εικόνα για τη διαπραγμάτευση των θεμάτων της ομάδας Β που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα απαιτητικά.

Στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και ένα εκπαιδευτικό βοήθημα Λυκείου δωρεάν από επιλεγμένη λίστα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

«Τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας στη Γ΄ Λυκείου»: Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους για το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης

Σχετικά βιβλία

Αρχαία Ελληνικά Ι - Ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών - Γ΄ Λυκείου
Αχιλλέας Παπαθανασίου
Το βιβλίο αυτό αποτελεί πλήρες βοήθημα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Λυκείου καθώς και χρήσιμο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Χάρη στην πληρότη...
Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας - Ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών Γ΄Λυκείου
Αγαθοκλής Αζέλης, Γαβρίλης Λαμπάτος
Το βιβλίο αυτό αποτελεί πλήρες βοήθημα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Λυκείου καθώς και χρήσιμο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα της Ιστορίας. Χάρη στην πληρότητα, την ε...