×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
BURNOUT: ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ
23/12/2019
BURNOUT: ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ
Οι αδερφές Emily και Amelia Nagoski εξετάζουν το στρες ως έμφυλη εμπειρία. Ένας διαφωτιστικός οδηγός για κάθε γυναίκα που σε κάποια φάση της ζωής της ένιωσε «ανεπαρκής».

Αυτό το βιβλίο αφορά όλες τις γυναίκες που έχουν νιώσει ότι δεν αντέχουν άλλο και ότι έχουν εξαντληθεί απ’ όλα όσα πρέπει να κάνουν, αλλά που ταυτόχρονα ανησυχούν ότι δεν κάνουν «αρκετά». Δηλαδή όλες τις γυναίκες που γνωρίζουμε – συμπεριλαμβανομένων και ημών.
Σίγουρα έχετε ακούσει ξανά και ξανά τις συνηθισμένες συμβουλές: να γυμνάζεσαι, να πίνεις σμούθι, να δείχνεις αυτό που λένε αυτοσυμπόνια, να χρωματίζεις βιβλία αντιστρές, να ζεις με ενσυνειδητότητα, να κάνεις αρωματικά αφρόλουτρα, να νιώθεις ευγνωμοσύνη… Πιθανότατα να έχετε δοκιμάσει πολλά από αυτά. Το ίδιο κι εμείς. Και μερικές φορές βοηθάνε και αυτά, τουλάχιστον για λίγο. Αλλά κατόπιν τα παιδιά έχουν δυσκολίες στο σχολείο ή ο σύντροφός μας χρειάζεται την υποστήριξή μας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή επωμιζόμαστε ένα καινούργιο πρότζεκτ στη δουλειά μας και σκεφτόμαστε Θα ασχοληθώ με τη φροντίδα του εαυτού μου μόλις ξεμπερδέψω.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι εμείς οι γυναίκες δεν προσπαθούμε. Αντίθετα, προσπαθούμε διαρκώς να κάνουμε και να είμαστε όλα εκείνα που οι πάντες απαιτούν από εμάς. Και θα δοκιμάσουμε τα πάντα –πράσινα σμούθι, βαθιές αναπνοές, βιβλία αντιστρές με ζωγραφιές ή χαλαρωτικά αφρόλουτρα, θέρετρα ή διακοπές που μπορούμε να στριμώξουμε στο πρόγραμμά μας– προκειμένου να γίνουμε αυτό που η δουλειά μας και η οικογένειά μας και ο κόσμος μας απαιτούν από εμάς. Και προσπαθούμε να φορέσουμε τη δική μας μάσκα οξυγόνου πριν βοηθήσουμε τους άλλους. Και τότε μας έρχεται το επόμενο παιδί που αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία ή το επόμενο τρομερό αφεντικό ή άλλο ένα δύσκολο εξάμηνο.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν προσπαθούμε. Το πρόβλημα δεν είναι καν ότι δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος έχει μετατρέψει την «ευεξία» σε έναν ακόμα στόχο που όλοι θα «πρέπει» να επιδιώξουν, αλλά μόνο οι άνθρωποι εκείνοι που διαθέτουν χρόνο και χρήμα και νταντάδες και γιοτ μπορούν στην πραγματικότητα να πετύχουν.
Έτσι, αυτό το βιβλίο είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο θα διαβάσετε σχετικά με την εξουθένωση. Θα ανακαλύψουμε πώς μπορεί να αποτυπωθεί η ευεξία στην πραγματική σας ζωή και θα αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σ’ εσάς και στην ποιότητα της δικής σας ζωής. Θα τοποθετήσουμε αυτά τα εμπόδια μέσα στο πλαίσιο της καθημερινότητας μιας γυναίκας, όπως βάζουμε πινέζες σε έναν χάρτη, για να βρούμε ποια μονοπάτια μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να τα παρακάμψουμε – ή μερικές φορές για να βρούμε απλώς πώς να τα κάνουμε σκόνη.

Με τη βοήθεια της επιστήμης.
Emily & Amelia Nagosky

Σχετικά βιβλία

Burnout: Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες
Emily Nagoski, Amelia Nagoski
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 94645157). Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ. Είμαστε όλες φορτωμένες με πράγματα που πρέπει να κάνουμε, και εξουθενωμένες....