×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ANDREAS PFLÜGER
20/03/2017
ANDREAS PFLÜGER
Γνωρίστε τον πιο πετυχημένο σεναριογράφο της Γερμανίας που θα σας αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα αστυνομικά μια για πάντα!

ANDREAS PFLÜGER
Ο πιο πετυχημένος σεναριογράφος στη Γερμανία
γράφει ένα συγκλονιστικό βιβλίο που κόβει την ανάσα
και υπόσχεται να σας αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα αστυνομικά μια για πάντα!

Ο Βασίλης Τσαλής, μεταφραστής του βιβλίου Μια για πάντα του Andreas Pflüger, μας συστήνει τον συγγραφέα και το έργο του:

Ονομάζεται Τζένι Άαρον, είναι τυφλή και είναι η απάντηση της Γερμανίας στον Τζέιμς Μποντ. Είναι η πρωταγωνίστρια στο αστυνομικό θρίλερ του Andreas Pflüger (γενν. 1957)  Μια για πάντα (τίτλος πρωτοτύπου Endgültig). Τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από το να επιχειρήσεις να περιγράψεις με λέξεις αυτό που στη φαντασία του αναγνώστη εμφανίζεται διαρκώς ως σκηνή μιας κινηματογραφικής ταινίας, καθώς από τις λέξεις λείπει ο ήχος, η εικόνα, το φως ή το σκοτάδι, η μουσική επένδυση και όλα τα είδη των οπτικών και  ηχητικών εφέ. Όλα αυτά που διεγείρουν τις αισθήσεις και κρατούν τον θεατή σε εγρήγορση. Όμως ο Andreas Pflüger  είναι σεναριογράφος. Έχει υπογράψει το σενάριο πολλών επεισοδίων της δημοφιλούς αστυνομικής σειράς Tatort για τη γερμανική τηλεόραση. Ο συγγραφέας γνωρίζει άριστα τα μυστικά του Μέσου και φροντίζει να τα αξιοποιεί καταλλήλως. Η δράση είναι καταιγιστική, η ένταση και οι ανατροπές των προσδοκιών του αναγνώστη συνεχείς, έτσι που να προκύπτει ένα κείμενο ασύλληπτης ταχύτητας που διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σελίδα.
Το Μια για πάντα είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα, μετά το Operation Rubikon (Επιχείρηση Ρουβίκων, 2004), το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα σύγχρονα μυθιστορήματα κατασκοπείας που έχουν γραφτεί στη γερμανική γλώσσα.

Η Τζένι Άαρον και ο Νίκο Κβιστ είναι δύο επίλεκτοι πράκτορες του Τμήματος, της πλέον μυστικής και πλέον εκπαιδευμένης ομάδας της γερμανικής αστυνομίας, με αυξημένες αρμοδιότητες και ενίοτε αδιαφανείς πρακτικές. Κανένας τομέας του ποινικού και πολιτικού εγκλήματος δεν είναι έξω από το πεδίο δράσης του Τμήματος. Οι πράκτορές του επιλέγονται προσεκτικά ανάμεσα στους πλέον ικανούς και δοκιμασμένους που διαθέτει το Σώμα. 
Όλα ξεκινούν στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια μιας παράδοσης λύτρων, η Άαρον και ο Κβιστ εμπλέκονται σε μια φονική ανταλλαγή πυροβολισμών. Η Τζένι αφήνει τον συνάδελφο και αγαπημένο της Νίκο βαριά τραυματισμένο και εγκαταλείπει τη σκηνή του εγκλήματος, χτυπημένη και η ίδια στο δεξί μπράτσο, οδηγώντας με τέρμα το γκάζι μια Μερσέντες. Καταδιώκεται από τον σούπερ κακοποιό Χολμ, ο οποίος οδηγεί ένα ελαφρύτερο και ταχύτερο Άουντι. Με ωριαία ταχύτητα 250 χλμ. ο Χολμ προσεγγίζει το αυτοκίνητο της Άαρον και την πυροβολεί στο κεφάλι. Ένα κεφάλαιο τόσο αριστοτεχνικά και κρυπτικά δομημένο, το οποίο μαγνητίζει με την καταιγιστική δράση και δεν αφήνει περιθώριο στον αναγνώστη να σκεφτεί ότι μέσα σε αυτό ακριβώς μπορεί να βρίσκεται η λύση της πλοκής.
Πέντε χρόνια αργότερα, η πρώην επίλεκτη πράκτορας τους Τμήματος και νυν ειδική ανακρίτρια του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών (BKA), κατά τη διάρκεια της πτήσης προς το Βερολίνο, χύνει στο παντελόνι του διπλανού της ένα μισογεμάτο κύπελλο με καφέ. «Τυφλή είστε;» τη ρωτάει εκείνος. «Ναι» απαντάει η Άαρον. Μια ιδιοφυής ιδέα: στο σκοτάδι της τύφλωσης η αγωνία του αναγνώστη για την ηρωίδα μεγεθύνεται. Και η Άαρον είναι όντως μια «ηρωίδα»: όμορφη, ευφυής, εκπαιδευμένη, σε άριστη φυσική κατάσταση. Το «Τμήμα» την ανακάλυψε όταν, στη διάρκεια της πρακτικής της ακόμη, συνέβαλε στην αποκάλυψη και σύλληψη ενός κατά συρροή δολοφόνου.
Τώρα στο Βερολίνο, όπου καλείται να διερευνήσει τις συνθήκες της δολοφονίας μιας ψυχολόγου της φυλακής, όλα τα ίχνη και οι ενδείξεις την οδηγούν στο παρελθόν και στον μεγάλο της αντίπαλο, τον Χολμ. Η Άαρον, η οποία βασανίζεται όλα αυτά τα χρόνια από τύψεις συνειδήσεως, καθώς θεωρεί ότι εγκατέλειψε τον συνάδελφο και αγαπημένο της βαριά τραυματισμένο στο έλεος ενός κακοποιού, πάσχει από ενός είδους απώλεια μνήμης, η οποία έχει τις ρίζες της σε τραυματικές εμπειρίες. Η λύση έρχεται σταδιακά μέσα από μια διαδικασία επανάκτησης του παρελθόντος, κατά τη διάρκεια της ομηρείας της, όπου αντιπαρατίθεται διαρκώς με τον μεγάλο της αντίπαλο. 
Στο μυθιστόρημα συναντάμε σκηνές εξαιρετικής ομορφιάς που μοιάζουν με χορογραφίες, όπως, παραδείγματος χάριν, η σκηνή της καταδίωξης, με την Άαρον οδηγό να ελίσσεται στην κίνηση του αυτοκινητόδρομου ακολουθώντας εν μέρει τις οδηγίες ενός βαριά τραυματισμένου συναδέλφου της, αλλά και χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές εντοπισμού στις οποίες έχει εξασκηθεί τα τελευταία χρόνια, μετά την απώλεια της όρασής της. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και η γραμμική αφήγηση διακόπτεται μόνο για να γίνουν οι αναγκαίες αναδρομές στο παρελθόν, οι οποίες δίνουν ενδείξεις, μικρές ψηφίδες που στρώνονται και παρακινούν τον αναγνώστη να κάνει τις δικές του εικασίες.

Η τυφλή πράκτορας του Pflüger δεν είναι ακριβώς αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άτομο με ειδικές ανάγκες. Είναι απολύτως ανεξάρτητη, πυροβολεί στον στόχο και ξέρει να παλεύει εντοπίζοντας τον αντίπαλο από τα ρεύματα του αέρα, από την αναπνοή, από τη θερμοκρασία του σώματος. Προσανατολίζεται εφαρμόζοντας ειδικές μεθόδους ηχοεντοπισμού. Όμως πόσο ρεαλιστικά είναι όλα αυτά; Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι αποκυήματα ζωηρής φαντασίας. Ο ίδιος ο Pflüger λέει: «Έκανα εξαντλητικές έρευνες γι’ αυτό το μυθιστόρημα. Όλα όσα είναι ικανή να κάνει η Άαρον, μπορεί να τα κάνει ένα  τυφλό άτομο. Μίλησα με γιατρούς, με τυφλές γυναίκες και καταβρόχθισα δεκάδες τόμους εξειδικευμένης βιβλιογραφίας. Πρόκειται για ενός είδους εξισορρόπησης της αναπηρίας: ένας άνθρωπος, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα της τυφλότητας, πρέπει να παλέψει για τη ζωή του. Έβαλα στην ηρωίδα μου όλα αυτά τα εμπόδια, τα οποία πρέπει να ξεπεράσει, της ανέθεσα όλες αυτές τις απίθανες αποστολές, για να δείξω, πραγματικά και μεταφορικά, το μέγεθος των δυσκολιών που έχει να αντιμετωπίσει, αλλά και τις ειδικές ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει ένας τυφλός άνθρωπος, για να αποδείξει ότι είναι ικανός να τα βγάλει πέρα με οποιαδήποτε κατάσταση».         


Μια για πάντα
Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής

Η Τζένι Άαρον ήταν ειδική επιθεωρήτρια της αστυνομίας που ανήκε σε μια μυστική επίλεκτη ομάδα διακεκριμένων αστυνομικών. Έπειτα, όμως, από μια αποστολή στη Βαρκελώνη που είχε καταστροφική εξέλιξη έχασε την όρασή της. Πέντε χρόνια αργότερα οι πρώην συνάδελφοί της στο Βερολίνο χρειάζονται τη βοήθειά της. Ο Ράινχολντ Μπένις, που εκτίει ισόβια κάθειρξη για μια σειρά από φόνους, στη φυλάκιση του οποίου είχε συμβάλει η Άαρον πολύ καιρό πριν, δολοφόνησε μια ψυχολόγο στη φυλακή. Η Άαρον αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση και να αντιμετωπίσει το παρελθόν της. Ο Μπένις όμως είναι μόνο η αρχή. Όταν, λίγο αργότερα, μια ολόκληρη τάξη μαθητών πέφτουν θύμα απαγωγής στο Βερολίνο, η Άαρον συνειδητοποιεί ότι η ζωή της ως τώρα δεν ήταν παρά προετοιμασία για τις επόμενες τριάντα έξι ώρες. Και πρέπει να δώσει μάχη γι’ αυτήν – όπως ποτέ πριν.
Με ιδιαίτερα πειστικούς διαλόγους, γρήγορο ρυθμό και κινηματογραφικές σκηνές ο Pflüger στήνει ένα έντονο θρίλερ που θα σας αφήσει ξάγρυπνους. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που κόβει την ανάσα, το οποίο υπόσχεται να σας αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα αστυνομικά… μια για πάντα.