×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

9ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Δημοτικό

9ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Δημοτικό

9ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες
όλων των τάξεων του Δημοτικού


Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020
 

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για ένατη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση και εντέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, πολλοί από τους οποίους έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία για τη συγγραφική τους δραστηριότητα.

Αποστολή: Μιλώ για τη διαφορετικότητα και μαθαίνω να σέβομαι τους γύρω μου για αυτό που είναι

Το διαφορετικό υπάρχει γύρω μας σε πολλές μορφές, αρκεί να θέλουμε να το δούμε. Άλλοι διαφέρουν στην εξωτερική εμφάνιση, άλλοι στον τρόπο μάθησης, άλλοι στην καταγωγή, άλλοι στο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, άλλοι στη θρησκεία, στο φύλο, στις συνήθειες κ.ο.κ. Η διαφορετικότητα είναι κάτι απόλυτα φυσικό και απίστευτα ενδιαφέρον. Αφύσικη είναι η κατακραυγή της. Η δυσμενής μεταχείριση ενός ανθρώπου λόγω της διαφορετικότητάς του οδηγεί σε αυτό που ονομάζεται «διάκριση».
Στον φετινό Μαραθώνιο έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με ζητήματα διαφορετικότητας, περιθωριοποίησης και ρατσισμού σε όλες τις εκφάνσεις τους. Μέσα από την ανάγνωση αυτών των κειμένων τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν για αυτά τα θέματα, που δεν αφορούν μόνο θύματα και θύτες αλλά και όλους εμάς που παρακολουθούμε τα αρνητικά αυτά φαινόμενα τα οποία λαμβάνουν όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις στις μέρες μας, και ιδιαίτερα εντός της σχολικής ζωής.

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας και υποστηρίζει το έργο του εκπαιδευτικού, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στον μαθητή να ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά του καθώς και με επίκαιρα ζητήματα του τόπου του και του κόσμου εν γένει.

9ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»


Ποιος μπορεί να πάρει μέρος
Όσα τμήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού επιθυμούν, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 3 Νοεμβρίου 2019, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Συμμετοχής, την οποία και θα βρείτε παρακάτω (κάθε τμήμα συμπληρώνει ξεχωριστή φόρμα).
 

Γιατί να πάρω μέρος
Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα. Υποστηρίζει και ενισχύει το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας των μαθητών εξυπηρετώντας τους στόχους του. Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση, αλλά δίνει αφορμή και κίνητρο στον δάσκαλο να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, να καθοδηγήσει τα παιδιά να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Πώς θα «τρέξουν» οι μαθητές/τριες στον 9ο Μαραθώνιο
Τα παιδιά κάθε τάξης διαβάζουν συγκεκριμένα βιβλία, απαντούν σε ερωτήσεις και καταπιάνονται με δραστηριότητες.

Τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

 1. Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
 2. Παπαγάλος πειρατής, Ιουλία Κωστοπούλου
 3. Βοήθεια, αχινός!, Ιωάννα Μπαμπέτα  

Τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

 1. Ομιλείτε πλουτωνικά;, Κατερίνα Ζωντανού
 2. Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής, Στέργια Κάββαλου
 3. Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα, Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου

Τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

 1. Χωρίς παπούτσια, Κατερίνα Ανωγιαννάκη
 2. Η εκδίκηση της σοκολάτας, Γίργκεν Μπανσέρους
 3. Επάγγελμα τέρας, Μαίρη Τσόγκα

Τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

 1. Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;, Μαριέττα Κόντου
 2. Το φουστάνι με τις πεταλούδες, Σοφία Μαντουβάλου
 3. Το κουτί, Κωνσταντίνος Πατσαρός

Τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

 1. Όταν έφυγαν τ΄ αγάλματα, Αγγελική Δαρλάση
 2. Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι, Γίργκεν Μπανσέρους
 3. Μαύρο πρόβατο στο Τέξας, Κώστας Χαραλάς

Τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

 1. Η τελευταία μαύρη γάτα, Ευγένιος Τριβιζάς
 2. Η Έλλα στο περιθώριο, Καθ Χάου
 3. Πώς τον λένε τον θεό σου; Γιαν φον Χόλεμπεν, Τζέιν Μπερ-Κράουζε

 

 • Από φέτος, ακολουθώντας τις προτάσεις σας και επιθυμώντας να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα του Μαραθωνίου Ανάγνωσης, σας δίνουμε τη δυνατότητα επιλογής σχετικά με τον τρόπο παραλαβής των ερωτηματολογίων.

1. Μπορούμε να σας τα στείλουμε μέσω e-mail στη διεύθυνση που θα δηλώσετε και να τα εκτυπώσετε για τους μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (ένα για κάθε μαθητή).

2. Αν μας το ζητήσετε, μπορούμε να εκτυπώσουμε για εσάς και να σας στείλουμε τα ερωτηματολόγια (ένα για κάθε μαθητή) που θα χρειαστείτε.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τον τρόπο που επιθυμείτε να παραλάβετε τα ερωτηματολόγια στην αίτηση συμμετοχής.  

 • Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα συγκεντρώνονται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος και θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 27 Μαρτίου 2020. Τα έξοδα επιστροφής των ερωτηματολογίων αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Οδηγίες για την επιστροφή τους θα λάβετε όταν πλησιάζει η ημερομηνία επιστροφής.

  *** ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω του ότι τα Δημοτικά είναι κλειστά, έχει δοθεί παράταση για την επιστροφή των ερωτηματολογίων έως τις 17 Μαΐου 2020. ***
   
 • Τα τμήματα τα οποία θα επιστρέψουν τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα μπουν σε κλήρωση. Η κλήρωση θα αναδείξει τα 5 τυχερά τμήματα κάθε τάξης από τα οποία θα προκύψουν οι μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (5 μαθητές από κάθε τάξη του Δημοτικού, συνολικά 30 παιδιά).
 • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2020 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
 • Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε δέκα (10) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής των  βιβλίων για τα τυχερά σχολεία εντός Ελλάδας.
 • Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν τον 9ο Μαραθώνιο θα λάβουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του σχολείου ένα αναμνηστικό συμμετοχής.


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω συγγραφείς προτίθενται να επισκεφθούν κάποια από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τα παιδιά, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά τους και κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

***

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 9ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου (κα Δάφνη Βρέλλη, 211 3003500, εσωτ. 268, marathonios@metaixmio.gr).


Ευχαριστούμε την Desyllas Games για την ευγενική της χορηγία των δώρων.
Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας Desyllas Games στο Περιστέρι Αττικής κατασκευάζονται με αγάπη και μεράκι επιτραπέζια παιχνίδια για το παιδί, τον ενήλικα και την οικογένεια. Τα πάντα ξεκινούν από ένα συννεφάκι – μια ιδέα. Μια ομάδα ανθρώπων, εκπαιδευτικών, καθώς και κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι game designers δουλεύουν καθημερινά για να σχεδιάσουν τα πιο σύγχρονα, τα πιο διασκεδαστικά και τα πιο ενημερωμένα εκπαιδευτικά και οικογενειακά παιχνίδια που θα βρείτε στην αγορά. Η εταιρεία Desyllas Games εισάγει και διανέμει ποιοτικά ευρωπαϊκά παιχνίδια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιού παγκοσμίως όπως η LEGO, Schmidt Spiele, Heye κ.ά. Ακόμα εξάγει τα παιχνίδια της στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού, όπως της Αμερικής, της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Κορέας και της Κίνας.