×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
8ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ
18/01/2019
8ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ
Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου (Οκτώβριος 2018 – Μάιος 2019)
Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2019

Η αποστολή των ερωτηματολογίων για τον 8ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Η βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη» πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 περίπου ημέρες. Εάν κάποιο σχολείο δεν έχει παραλάβει τα ερωτηματολόγια έως τις 18 Φεβρουαρίου, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο e-mail: marathonios@metaixmio.gr.

Τα ερωτηματολόγια είναι ατομικά για κάθε παιδί και πρέπει να δοθούν σε όσους μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στον Μαραθώνιο. Είναι στην ευχέρεια του υπεύθυνου εκπαιδευτικού να αποφασίσει εάν τα ερωτηματολόγια θα δουλευτούν και θα απαντηθούν στην τάξη ή στο σπίτι από τους μαθητές.
Τα παιδιά θα πρέπει να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις (εκτός από τις δραστηριότητες που αναφέρονται ως προαιρετικές).
Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια και να μας τα επιστρέψουν το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2018 (στα ερωτηματολόγια αναγράφεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να δώσουν στους δασκάλους τους τα ερωτηματολόγια έως τις 22 Μαρτίου, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να μας τα επιστρέψετε). Θα πρέπει επίσης να προσέξουν στη δεύτερη σελίδα του ερωτηματολογίου οι μαθητές να έχουν γράψει το ονοματεπώνυμό τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα περιμένετε δική μας ενημέρωση για να επιστρέψετε τα ερωτηματολόγια. Θα σας δώσουμε σαφείς οδηγίες πού και πότε πρέπει να σταλούν για να διασφαλίσουμε τη σωστή παραλαβή τους.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Οι ερωτήσεις και οι δραστηριότητες του 8ου Μαραθωνίου έχουν σχεδιαστεί από το Εκδοτικό Τμήμα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και από τον Μιχάλη Αργυρίδη, δάσκαλο-μελετητή της σύγχρονης λογοτεχνίας για παιδιά και του έργου της Άλκης Ζέη.
Οι ερωτήσεις έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία και αφορούν το περιεχόμενο των βιβλίων, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κεντρικούς άξονες του έργου της Άλκης Ζέη. Στο υλικό περιλαμβάνονται και ερωτήσεις-παιχνίδια (ακροστιχίδες και σταυρόλεξα).
Οι ερωτήσεις ταξινομούνται σε κλειστές και ανοικτές (από παιδαγωγική άποψη). Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις κλειστού τύπου (ανάμνηση ή ανάκληση και κατανόηση βασικών πληροφοριών) θα προκύψουν από τη δραστηριοποίηση της μνήμης. Οι ερωτήσεις ανοικτού τύπου (αναλυτική και συνθετική σκέψη, αξιολογική κρίση, ερμηνεία των γεγονότων, αξιολόγηση με βάση την οπτική γωνία του αφηγητή, ανάπτυξη φαντασίας) θα κεντρίσουν τη σκέψη των παιδιών και θα τα ωθήσουν να εκφράσουν τη γνώμη ή τα συναισθήματά τους πάνω σε διάφορα θέματα των βιβλίων που διάβασαν.
Τέλος, δίνονται προτάσεις προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για προαιρετικές εργασίες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν συνέχεια της συζήτησης για κάποιο βιβλίο.

Καλή συνέχεια στον Μαραθώνιο και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές σας!

***
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 8ο Μαραθώνιο μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: marathonios@metaixmio.gr.