×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ
22/03/2023
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ
Επισκεφτείτε με τους μαθητές σας την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
 
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την ανακήρυξη του 2023 ως Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της ιέρειας της παιδικής μας λογοτεχνίας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη έκθεση αφιερωμένη στο έργο και στη ζωή της αγαπημένης συγγραφέα, με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης», σε επιμέλεια Σίσσυς Παπαθανασίου και σχεδιασμό Μαρίας Στέφωση.
Η έκθεση φιλοξενείται στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138 από τις 16 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2023 και κατά τις ώρες λειτουργίας της πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για τα σχολεία. Αν θέλετε λοιπόν να συστήσετε τη σπουδαία συγγραφέα και το πολυβραβευμένο και πολυμεταφρασμένο έργο της στους μαθητές σας, αλλά και να γιορτάσετε το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Γραμμάτων του ΥΠΠΟΑ στα τηλέφωνα 210 8201789, -701, -716 και να προγραμματίσετε την ξενάγησή σας.
Στην έκθεση παρουσιάζονται αρχειακό υλικό, ανέκδοτα γραπτά και προφορικά ντοκουμέντα και οπτικοακουστικό υλικό που αποτυπώνουν τα συστατικά του κόσμου και της εποχής της εμβληματικής συγγραφέα. Αποκαλύπτονται τα έργα και οι μέρες της, οι άνθρωποι στην εμπλοκή τους με την Ιστορία –ιδίως ο σύντροφος της ζωής της, Γιώργος Σεβαστίκογλου–, οι τόποι της –η γενέθλια Αθήνα, αλλά και η Σάμος, η Χίος, η Ρώμη, το Παρίσι, η Τασκένδη, η Μόσχα–, τα γεγονότα που συνέτειναν ώστε να κυοφορηθούν τα έργα της και όλα όσα μνημονεύονται σε αυτά.
 
Η ίδια η Άλκη Ζέη είχε γράψει για τη σχέση του συγγραφικού έργου της με την Ιστορία: «Από τα μικρά μου χρόνια ως σήμερα, ας μην πω με ακρίβεια πόσα είναι γιατί θα τρομάξω κι εγώ η ίδια, έζησα έναν πόλεμο, δύο εμφύλιους πολέμους, δύο δικτατορίες και δύο προσφυγιές. Δεν τα έζησα σαν απλός παρατηρητής, αλλά παίρνοντας ενεργό μέρος κάθε φορά κι έτσι και να ήθελα δεν θα μπορούσε το συγγραφικό μου έργο να μην επηρεαστεί από τα γεγονότα αυτά που συγκλόνισαν τον τόπο μας. Άθελά μου η ζωή μου μπλέχτηκε μέσα στην ιστορία κι έγινα κι εγώ ένα κομμάτι της. Το συγγραφικό μου, λοιπόν, έργο, θέλω δεν θέλω, είναι γεμάτο ιστορία… Αν πέτυχα να κάνω τα παιδιά να την ακούσουν τουλάχιστον, το μέλλον θα δείξει».