×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
3η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΛΟΓΟΥ
18/06/2018
3η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΛΟΓΟΥ
Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος και η Μαρία Στασινοπούλου οι επόμενοι δρομείς στην ετήσια σκυταλοδρομία λόγου που διοργανώνει η Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Στη Σκυταλοδρομία Λόγου, συγγραφείς επιλέγουν ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο από διαφορετική κατηγορία λόγου (Ποίηση, Ιστορία, Βιογραφία / Απομνημονεύματα / Ημερολόγιο, Μυθιστόρημα, Νουβέλα-Διήγημα, Επιστήμη, Θέατρο, Βιβλία για παιδιά και εφήβους, Φιλοσοφία, Κριτική-Δοκίμιο κ.ά.). Στη συνέχεια καλούν τον συγγραφέα του βιβλίου αυτού σε έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο, με τη συμμετοχή του κοινού, παραδίδοντάς του τη σκυτάλη προκειμένου, στην επόμενη εκδήλωση, να επιλέξει και να παρουσιάσει τον επόμενο δημιουργό. Η δράση διαρκεί όλη τη χρονιά της διοργάνωσης.

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στις 7:30 το βράδυ, στην αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου Αθηνών, θα λάβει χώρα η τρίτη Σκυταλοδρομία Λόγου με τη σκυτάλη να περνάει από την πεζογραφία στην εργογραφία-βιογραφία. Η πεζογράφος Ρέα Γαλανάκη έδωσε τον Ιούνιο τη σκυτάλη στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ποιητή και βιβλιογράφο, και στη Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η επιλογή της υπαγορεύεται από «τα έργα τους για τον Καβάφη, τον Σεφέρη και την εργοβιογραφία του Μανόλη Αναγνωστάκη που ετοιμάζουν τώρα. Μας δίνουν όλα τα πάθη και τις περιπέτειες των ανθρώπων και των βιβλίων τους».

Συντονιστές της εκδήλωσης είναι ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.


Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία τους:

  • Ο βίος και το έργο του Κ. Π. Καβάφη: ένα βιβλίο αναφοράς, στο οποίο ο αναγνώστης παρακολουθεί την αφετηρία και την εξέλιξη της ποίησης του σπουδαίου δημιουργού, τις προσωπικές του αντιδράσεις απέναντι στην ανθρώπινη μοίρα, απέναντι στον έρωτα και τον θάνατο.
  • Χρονολόγιο – Εργοβιογραφία Γιώργου Σεφέρη (1900-1971), στο οποίο η Μαρία Στασινοπούλου καταγράφει και παρακολουθεί λεπτομερώς τα γεγονότα της προσωπικής, της δημιουργικής και της εκδοτικής πορείας του ποιητή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Δύο βιβλία σταθμοί για την πορεία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που φέτος συμπληρώνουν 25 χρόνια παρουσίας στον εκδοτικό χώρο.


Σχετικά βιβλία

Ο βίος και το έργο του Κ. Π. Καβάφη
Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Μαρία Στασινοπούλου
Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 33114223). Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του και με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνω...