×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
2561 ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ
12/06/2020
2561 ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ
Κρατικό βραβείο βιβλίου γνώσεων για παιδιά 2019
Οι περισσότεροι από εσάς ίσως γνωρίζετε το βιβλίο 2651 ημέρες δικτατορίας της Μαρίζας Ντεκάστρο σε εικονογράφηση του εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου. Άλλοι το έχετε αξιοποιήσει ως συμπληρωματικό εργαλείο στη διδασκαλία σας, άλλοι το έχετε δουλέψει στην ευέλικτη ζώνη της Φιλαναγνωσίας, ενώ άλλους σας έχει εμπνεύσει στην προετοιμασία και στο περιεχόμενο της σχολικής γιορτής της 17ης Νοέμβρη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι πριν από λίγες μέρες απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.
Το βιβλίο αρχίζει την 21η Απριλίου 1967 που η συγγραφέας πήγαινε στη Β΄ Γυμνασίου και τελειώνει στις 24 Ιουλίου 1974 που έπεσε η χούντα και είχε πλέον ενηλικιωθεί. Ένα βιβλίο αναμνήσεων από τη ζωή των νέων εκείνα τα χρόνια, μια καταγραφή όλων εκείνων των γεγονότων, μικρών ή μεγάλων, που σηµάδεψαν τους νέους και τους άλλαξαν. Οι καθημερινές εμπειρίες, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τα διεθνή γεγονότα της κάθε χρονιάς που τους επηρέασαν. Περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο ο εικαστικός Βασίλης Παπαγεωργίου έχει αντλήσει από δημοσιεύματα του ελληνικού και του διεθνούς Τύπου της εποχής και στη συνέχεια έχει επεξεργαστεί καλλιτεχνικά.
 
 
2651 ημέρες δικτατορίας
Μαρίζα Ντεκάστρο

Εικονογράφηση: Βασίλης Παπαγεωργίου

 
Ξεφυλλίστε ΕΔΩ ορισμένες σελίδες.
 
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο σχεδίασε η συγγραφέας για να σας βοηθήσει στην επεξεργασία του βιβλίου στην τάξη.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή:
 
«Στο βιβλίο 2651 ημέρες δικτατορίας: 21 Απριλίου 1967-24 Ιουλίου 1974, για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο νεανικό αναγνωστικό κοινό, σε κείμενο γνώσεων, η συγκεκριμένη περίοδος της νεότερης ιστορίας. Η συγγραφέας σε τριτοπρόσωπη αφήγηση παραθέτει τα γεγονότα που κυρίως συνέβησαν στην Ελλάδα, με ρεαλιστικό και λιτό ύφος, σε κύρια κεφάλαια που αντιστοιχούν στα εφτά χρόνια της απριλιανής δικτατορίας, ενώ σε πρώτο πρόσωπο, παρεμβαίνοντας εμβόλιμα, αφηγείται με ρεαλισμό τα γεγονότα όπως η ίδια τα  έζησε και τα βίωσε, από την εφηβεία της ως την ενηλικίωσή της, στην Ελλάδα και στη Γαλλία που βρισκόταν για σπουδές. Με τον προαναφερόμενο τρόπο αφήγησης, που προσιδιάζει σε υλικό μυθιστορήματος ενηλικίωσης, ο αναγνώστης και η αναγνώστρια κατανοούν τα γεγονότα τα οποία είναι πειστικά και δεμένα με την αντικειμενική ιστορική αλήθεια. Επιπλέον, τα «πλησιάζουν» μαζί με την ηρωίδα /συγγραφέα κρατώντας μια κριτική στάση απέναντι σε εκείνα. Επίσης, οι αναγνώστες παιδιά αλλά και έφηβοι δεν πληροφορούνται μόνον για ό,τι συνέβη εκείνη την εποχή στην Ελλάδα, αλλά και μέσω των εικόνων και των πληροφοριών που αυτές κομίζουν και που δρουν ως συμπληρωματική ιδιότυπη αφήγηση, γίνονται κοινωνοί των εμβληματικών γεγονότων που συνέβησαν και στον διεθνή χώρο στους τομείς της επιστήμης, της τέχνης, της πολιτικής.  
Στο βιβλίο παρατίθεται βιβλιογραφία, γεγονός που το καθιστά έγκυρο και αξιόπιστο, η οποία, μαζί με τα στοιχεία των κειμένων, ενεργοποιεί τα παιδιά για περαιτέρω αναγνωστικές δραστηριότητες».
 
Ένα βιβλίο με γεγονότα, περιστατικά και αναμνήσεις για όλα εκείνα που σημάδεψαν και άλλαξαν τη γενιά του τότε και τον κόσμο του σήμερα.
 
Το βιβλίο έχει επίσης λάβει την τιμητική διάκριση White Ravens για το 2019 από τη Διεθνή Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου.