×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
2022: Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
27/12/2022
2022: Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Θυμόμαστε και μοιραζόμαστε μαζί σας όλες τις ευχάριστες στιγμές που μας χάρισε κάθε μήνας μέσα από τα βιβλία που μας σημάδεψαν.

Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ

Αν έπρεπε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο και να κάνουμε μια μίνι ανασκόπηση του 2022, θα προτιμούσαμε αυτή να γίνει με μονάδα μέτρησης τα βιβλία! Γι’ αυτό θυμόμαστε όλες τις ευχάριστες στιγμές που μας χάρισε κάθε μήνας μέσα από τους τίτλους που μας σημάδεψαν. Δείτε παρακάτω τη δική μας βιβλιοφιλική ανασκόπηση.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Εάλω η Σμύρνη

Το πρώτο βιβλίο που διαβάσαμε το 2022 –έτος επετειακό για το έθνος μας, καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή– ήταν το έπος της Mικρασιατικής Εκστρατείας και ο ακάνθινος στέφανος των ξεριζωμένων μέχρι τη Νέμεση των ανθρώπων και της ιστορίας. Ένα βιβλίο του Βασίλη Ι. Τζανακάρη που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα, καθώς τα συγκλονιστικά γεγονότα τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα.

 

 

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Η Μάρτα κοιμάται

Το πρώτο θρίλερ της χρονιάς, που συζητιέται ακόμη! Ένα ευφυέστατο, συναρπαστικό βιβλίο, που παίζει διαρκώς με τις προσδοκίες του αναγνώστη, από το ανατέλλον αστέρι του σασπένς, τη Γερμανίδα Romy Hausmann.

 

 

 

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

Αρχίζουμε από το τέλος

Τον Μάρτιο μας συγκλόνισε το δυνατό μυθιστόρημα του Chris Whitaker για ανθρώπους που αξίζουν πολύ περισσότερα απ’ αυτά που τους δίνει η ζωή. Με αναλαμπές χιούμορ και ελπίδας, είναι εντέλει μια εμπνευσμένη ιστορία για το πώς το ανθρώπινο πνεύμα υπερισχύει και τελικά η αγάπη –σε όλες τις εκδοχές της– νικάει.

 

 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Πάπυρος: Η περιπέτεια του βιβλίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Αυτό τον μήνα γιορτάζουμε το βιβλίο λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους, καθώς στις 23 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Φέτος οι εορτασμοί ήταν ακόμα πιο συγκινητικοί, γιατί κρατούσαμε στα χέρια μας την ιστορία των λέξεων, ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή του βιβλίου και όλων όσοι πάλεψαν και παλεύουν για αυτό. Από την Ισπανίδα Irene Vallejo που μας συγκίνησε με την αγάπη της για την Ελλάδα.

 

 

 

ΜΑΪΟΣ

Βασάντα

Γιορτάσαμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης με την… άνοιξη ή Βασάντα, όπως λέγεται στα σανσκριτικά. Πρόκειται για το πιο παράδοξο βιβλίο του Φώτη Κόντογλου, ένα έργο εκρηκτικά πρωτοποριακό, με ζωγραφιές και πλουμίδια από το χέρι του μεγάλου ζωγράφου και πνευματικού δημιουργού του 20ού αιώνα.




 

ΙΟΥΝΙΟΣ

Το μόνο της ζωής τους ταξίδι

Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η συλλογική μνήμη είναι ένα απέραντο ψηφιδωτό. Κάθε αφήγηση φωτίζει και μια νέα πτυχή της Ιστορίας. Γι’ αυτό και το βιβλίο του Ηλία Μαγκλίνη ήρθε να προσθέσει μια αυτοβιογραφική αφήγηση, όπου μέσα από την ιστορία της οικογένειας του αφηγητή εξιστορείται η κοινή ιστορία χιλιάδων Ελλήνων που πολέμησαν στη Μικρασιατική Εκστρατεία.





ΙΟΥΛΙΟΣ

Η καμαριέρα

Τον Ιούλιο κολλήσαμε άσχημα με την Καμαριέρα της Nita Prose, που κι εσείς την ξεχωρίσατε, σύμφωνα με τα βραβεία Goodreads Choice Awards 2022, στην κατηγορία Mystery & Thriller! Ο μήνας ήταν αφιερωμένος στο βιβλίο που μας έμαθε ότι το μεγαλύτερο μυστήριο είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι και πως όλα τα μυστήρια λύνονται όταν ακούς την καρδιά.

 

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Μαθήματα Χημείας

Ο Αύγουστος, ο παραδοσιακός μήνας των διακοπών, ήταν αφιερωμένος στη χημεία, τη μαγειρική και τον φεμινισμό. Στην παραλία, στην καφετέρια, στα μέσα μεταφοράς, όλοι και όλες διάβαζαν τα Μαθήματα Χημείας της Bonnie Garmus, και η αντισυµβατική και ασυµβίβαστη Ελίζαµπεθ Ζοτ κέρδισε τις εντυπώσεις! Γι’ αυτό και δεν μας ξάφνιασε που το ψηφίσατε ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς στα Goodreads Choice Awards 2022, στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενου/ης Συγγραφέα.



 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!

Το φθινόπωρο μας βρήκε με αγκαλιές γεμάτες αγάπη και με μια έξυπνη ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά να προστατεύουν τον εαυτό τους λέγοντας όχι όταν νιώθουν άβολα με την παρέα κάποιου. Από την ειδικευμένη επιστημονική ομάδα «Άγγιγμα & Όρια».




ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Το γεγονός

Τον Οκτώβριο συνέβη το ένα και μοναδικό γεγονός! Καθώς είναι ο μήνας της απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας, η Γαλλίδα Annie Ernaux βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων ως η μεγάλη νικήτρια. Οικουμενικό, αρχέγονο και θαρραλέο, Το γεγονός είναι ένα από τα πιο επιβλητικά της έργα. Αν δεν έχετε διαβάσει ακόμη το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο, βάλτε το οπωσδήποτε στη λίστα σας.





 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Προς τον Παράδεισο

Ολόκληρο τον Νοέμβριο τον αφιερώσαμε στο νέο έπος της Hanya Yanagihara! Η συγγραφέας του κλασικού Λίγη ζωή συνέθεσε ένα τολμηρό, έξοχο μυθιστόρημα που εκτείνεται σε τρεις αιώνες και παρουσιάζει τρεις διαφορετικές εκδοχές του αμερικανικού πειράματος, για τους εραστές, την οικογένεια, την απώλεια και την άπιαστη υπόσχεση της ουτοπίας.





 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Μικρά πράγματα σαν κι αυτά

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που μας υπενθυμίζει πόσοι τυχεροί/ές είμαστε που έχουμε αγάπη, ζεστασιά, συμπόνοια… Η αριστοτεχνικά κεντημένη ιστορία της Claire Keegan αψηφά τη βαρύτητα του θέματος και υπερίπταται στο καθημερινό, φωτεινό παρόν. Ένα κομψοτέχνημα που δικαίως υμνήθηκε από την κριτική και πρέπει να διαβαστεί από όλους μας ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.




 

Καλή χρονιά με περισσότερα βιβλία