×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ
22/09/2017
ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ
Δύο προτάσεις θεατρικών διασκευών για σχολική παράσταση από μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Οι έμπειροι νηπιαγωγοί Μαίρη Μπιρμπίλη και Απόστολος Πάππος βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν στους μαθητές τους τη μοναδική εμπειρία της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης με το Ώρα για θέατρο! που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, και Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου, μια συγκλονιστική ωδή στην αγάπη, προσφέρονται και προτείνονται για σχολική παράσταση. Στο βιβλίο Ώρα για θέατρο! οι εκπαιδευτικοί θα βρουν τις διασκευές των δύο έργων που μπορούν να ζωντανέψουν τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στη σκηνή του σχολείου τους, τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι. Μέσα από τη διαδικασία αυτή τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αγαπήσουν έμπρακτα την καλή λογοτεχνία, κάνοντας τα κείμενα δικό τους βίωμα και πράξη. Έτσι δεν βλέπουν την ανάγνωση σαν υποχρέωση αλλά σαν παιχνίδι και αφορμή για διασκέδαση. Κατανοούν ότι δεν είναι ατομικό «άθλημα» αλλά ομαδικό που μπορεί να συσφίξει τη σχέση με τους συμμαθητές και τους φίλους τους.

Το βιβλίο περιέχει ιδέες και συμβουλές βήμα βήμα για το σκηνικό, τα κοστούμια και τη μουσική που κάνουν τη μεταφορά των έργων από το χαρτί στη σκηνή πρωτότυπη και επιτυχημένη. Οι συγγραφείς αναλύουν τα κείμενα σε σκηνές, προσαρμόζουν τα λόγια των ρόλων, δίνοντας βοηθητικές σκηνικές οδηγίες, στοχάζονται πάνω στις προεκτάσεις που έχουν οι σκηνές αυτές και πολλά ακόμα που ξεπερνούν το επίπεδο μιας ερασιτεχνικής παράστασης.

Με το Ώρα για θέατρο! η λογοτεχνία βγαίνει στο σανίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ξετρελαίνει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σχετικά βιβλία

Ώρα για θέατρο!
Απόστολος Πάππος, Μαίρη Μπιρμπίλη
Ο Μικρός Πρίγκιπας, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, και Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου, μια συγκλονιστική ωδή στην αγάπη, διασκευάζονται για θεατρική παράσταση παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας....