×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
1920x580 sxoleio

Φτιάξε το δικό σου βιβλίο

Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα
για σχολικές ομάδες
για τη φιλαναγνωσία και τον κόσμο του βιβλίου


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν τα 25 χρόνια τους και προσκαλούν τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Μέσα από βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν σε σχολικές ομάδες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τον κόσμο του βιβλίου και να φτιάξουν τα δικά τους νέα και πρωτότυπα βιβλία. Η δράση όμως δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται με δραστηριότητες στην τάξη, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους μικρούς φίλους των βιβλίων και τους δασκάλους τους!


Για μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α’, Β΄ και Γ’ Δημοτικού

Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Επίσκεψη στο σπίτι του βιβλίου!

Ποιο είναι το «σπίτι του βιβλίου»; Ποιοι συχνάζουν εκεί και τι κάνουν μια μέρα σαν και αυτή; Οι μαθητές καλωσορίζονται σε ένα σπίτι διαφορετικό από τ’ άλλα, έρχονται σε επαφή με τα αντικείμενά του και ανακαλύπτουν τις χρήσεις τους. Πώς τα αντικείμενα αυτά βοηθούν ένα βιβλίο να «γεννηθεί» και να φτάσει στα χέρια μας; Τα παιδιά βρίσκουν τις απαντήσεις μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια παρατήρησης, εξοικειώνονται με τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσα από παιχνίδια ρόλων. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους «μέσα στο σπίτι του βιβλίου», τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα βιβλίហεφαρμόζουν απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και χρησιμοποιούν με φαντασία ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλα των βιβλίων τους.


Για μαθητές της Δ’, Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού

Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Τόσα βιβλία, τόσο διαφορετικά! 

Τι κάνει τα βιβλία ξεχωριστά; Πόσες μορφές άλλαξαν τα βιβλία από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα και πόσο διέφεραν αυτές μεταξύ τους; Οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα κυνήγι κρυμμένων και… παράξενων βιβλίων. Μέσα από παιχνίδια έρευνας και ανακάλυψης, τα παιδιά γνωρίζουν βιβλία με διαφορετικά θέματα, για διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικών εποχών και από διαφορετικά μέρη του κόσμου, «ακούν» τα βιβλία και αποκωδικοποιούν στοιχεία που ξεπηδούν μέσα από τις πολλαπλές μορφές που αυτά μπορούν να πάρουν. Τα πιο ιδιαίτερα βιβλία, όμως, δεν έχουν ακόμα εκδοθεί! Τα παιδιά πειραματίζονται ελεύθερα με θέματα και υλικά και δημιουργούν βιβλία, με φαντασία και τη δική τους μοναδική πινελιά. 


Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 90 λεπτά

Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή (μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός)
Εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή (μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός), Δήμητρα Παντάκη (εκπαιδευτικός-εμψυχώτρια εκπ. προγραμμάτων), Κατερίνα Φωτοπούλου (εικαστικός-εμψυχώτρια εκπ. προγραμμάτων)

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Φεβρουάριος

 • Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018
 • Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Μάρτιος

 • Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
 • Τρίτη 6 Μαρτίου 2018
 • Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018
 • Τρίτη 13 Μαρτίου 2018
 • Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
 • Τρίτη 20 Μαρτίου 2018
 • Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Απρίλιος

 • Τρίτη 17 Απριλίου 2018
 • Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
 • Τρίτη 24 Απριλίου 2018
 • Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μάιος

 • Παρασκευή 4 Μαΐου 2018
 • Τρίτη 8 Μαΐου 2018
 • Παρασκευή 11 Μαΐου 2018
 • Τρίτη 15 Μαΐου 2018
 • Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Οι ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων είναι 9:00-10:30 και 11:00-12:30.

Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του προγράμματος τα παιδιά μπορούν να επισκεφθούν το βιβλιοπωλείο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ή να φάνε το κολατσιό τους στο στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν, κατόπιν κράτησης θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με έως και δύο τμήματα.

Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες ημερομηνίες. Αν επιθυμείτε, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και η αίτησή σας θα καταχωρηθεί στη λίστα αναμονής.