×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ
14/12/2020
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ
Τα βιβλία «To φάντασμα του βεστιαρίου», «Το αρχείο των χαμένων παιδιών», το «Θέα Ακρόπολη» και το «Είμαι όσα έχω ξεχάσει» είναι υποψήφια για το Βραβείο The Athens Prize for Literature 2020.

Το περιοδικό Δέκατα ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες για το βραβείο The Athens Prize for Literature, το οποίο πλέον θεωρείται θεσμός και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον λογοτεχνικό χώρο. Το βραβείο απονέμεται ετησίως –το 2020 είναι η δέκατη τέταρτη συνεχής χρονιά– σε ένα ξένο και ένα ελληνικό μυθιστόρημα και φέτος αφορά μυθιστορήματα που κυκλοφόρησαν το 2019.

Υποψήφια στην κατηγορία του ξένου μυθιστορήματος είναι μεταξύ άλλων:

1. Το φάντασμα του βεστιαρίου του Patrick McGrath

Από τον μετρ του αγγλικού γκόθικ, ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για τον ύπουλο ρόλο της πολιτικής ιδεολογίας, μια ανθρώπινη ιστορία με πολύ σασπένς στη Μ. Βρετανία αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Patrick McGrath ζωντανεύει µια ταραγµένη εποχή σηµαδεµένη ταυτόχρονα από τη στέρηση και την ελπίδα, µε τις ουλές του πολέµου ακόµη νωπές. Παράλληλα, δίνει ζωή µέσα από τις σελίδες του, µε τρόπο γοητευτικό, στον κόσµο του αγγλικού θεάτρου εκείνης της εποχής, τόσο στα παρασκήνια όσο και πάνω στη σκηνή.

Περισσότερα για το βιβλίο και την απήχησή του σε κοινό και κριτικούς θα βρείτε ΕΔΩ.

 

 

 

2. Το αρχείο των χαμένων παιδιών της Valeria Luiselli

Ένα βαθιά συγκινητικό, καλογραμμένο road trip, από τη βραβευμένη και πολλά υποσχόμενη συγγραφέα Valeria Luiselli, με ηρωίδα μια γυναίκα που θέλει να καταγράψει την ιστορία των ασυνόδευτων παιδιών-μεταναστών που φτάνουν στις ΗΠΑ. Συναίσθημα που δονεί τον αναγνώστη και φαντασία που συνεπαίρνει είναι τα χαρακτηριστικά του μυθιστορήματος της βραβευμένης Valeria Luiselli στο οποίο πρωταγωνιστούν τα μέλη μιας οικογένειας που διασχίζοντας την Αμερική με το αυτοκίνητο ως το νοτιότερο σύνορό της έρχονται αντιμέτωπα με τη μεταναστευτική κρίση. Ένα ταξίδι που μένει χαραγμένο στη μνήμη γεμάτο συγκλονιστικές εικόνες, απέριττο λυρισμό και ουσιαστική ανθρωπιά. Ειπωμένο από διάφορες καθηλωτικές φωνές, αναμειγνύοντας κείμενα, ήχους και εικόνες, το βιβλίο είναι ένα αξιοθαύμαστο λογοτεχνικό επίτευγμα. Μια πολύ συγκινητική ιστορία για το πώς καταγράφουμε τις εμπειρίες μας και πώς θυμόμαστε αυτά που μετράνε περισσότερο, αλλά και για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη δικαιοσύνη και την ισότητα στις μέρες μας.

Περισσότερα για το βιβλίο και την απήχησή του σε κοινό και κριτικούς θα βρείτε ΕΔΩ.

 

Υποψήφια στην κατηγορία του ελληνικού μυθιστορήματος είναι μεταξύ άλλων:

1. Θεα Ακρόπολη της Λουκίας Δέρβη

Kαλοκαίρι του 1992. Πίσω από την επιβλητική πρόσοψη του ξενοδοχείου Athens Excelsior στην πλατεία Συντάγματος, μια αόρατη κυψέλη εργαζομένων ζει και δρα μακριά από τα βλέμματα της πελατείας, στα γραφεία, στα υπόγεια, στους διαδρόμους και στα δωμάτια των ορόφων. Μια χορογραφία ενός πλήθους επώνυμων πελατών και ανώνυμων υπαλλήλων ζωντανεύει την ατμόσφαιρα του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Περισσότερα για το βιβλίο και την απήχησή του σε κοινό και κριτικούς θα βρείτε ΕΔΩ.

 

 

 

 

2. Είμαι όσα έχω ξεχάσει του Ηλία Μαγκλίνη

Είμαστε όλα όσα θυμόμαστε ή όσα έχουμε ξεχάσει; Μια αληθινή ιστορία για το πώς ένα συναισθηματικό τραύμα, τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο, μπορεί να επηρεάσει ολόκληρες γενιές και για το πώς η ιστορία εισβάλλει στις προσωπικές και οικογενειακές διαδρομές αλλάζοντάς τες για πάντα.

Περισσότερα για το βιβλίο και την απήχησή του σε κοινό και κριτικούς θα βρείτε ΕΔΩ.

 

 

 

 

Λεπτομέρειες για την ανακοίνωση των νικητών εν καιρώ.

Οι κριτικές επιτροπές

Για το ελληνικό μυθιστόρημα: Κωνσταντίνος Μπούρας, Ντίνος Σιώτης, Δημήτρης Σωτάκης και Κώστας Χατζηαντωνίου.
Για το ξένο μυθιστόρημα: Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Νίκος Δαββέτας, Φίλιππος Δρακονταειδής, Σοφία Νικολαΐδου και Κοσμάς Χαρπαντίδης.