×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
24/10/2018
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Στις 26, 27 και 29 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όσοι αγαπήσαμε τον Μάνο μέσα από τα τραγούδια του και το συγγραφικό του έργο τον αποχαιρετάμε με τον καλύτερο τρόπο.

Θ’ αφήσω εγώ αυτά τα περιβόλια, θα βγω να πάρω τα στενά της θάλασσας…

Στο πλαίσιο των «Μουσικών Πορτρέτων» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τρεις βραδιές, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», αφιερωμένες στον σπουδαίο δημιουργό Μάνο Ελευθερίου που «έφυγε» από κοντά μας φέτος το καλοκαίρι, στις 22 Ιουλίου.
Το Μέγαρο και όλοι όσοι τον αγαπήσαμε αποχαιρετούμε τον δημιουργό που χάραξε στη συλλογική μας μνήμη έναν ποταμό από διαυγείς στίχους και εικόνες. Ο Γιώργος Νταλάρας αγαπημένος φίλος του Μάνου, ο οποίος έχει ερμηνεύσει δικά του τραγούδια σταθμούς, μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Χρήστο Θηβαίο και τη Μάρθα Φριντζήλα θα ερμηνεύσουν τα ωραιότερα τραγούδια του σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που έμειναν στην ψυχή μας και σφράγισαν τη ζωή μας μαζί με 12μελή λαϊκή ορχήστρα.

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά υπό τη μορφή θεατροποιημένης αφήγησης Ο νοητός λύκος, το magnum opus του Μάνου Ελευθερίου, η δική του Νέκυια για τον φθοροποιό χρόνο, την προσωπική ερημιά, την αναγκαιότητα της τέχνης, μέσα από μια κατάδυση στον Κάτω Κόσμο. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν
Η θεατρική προσαρμογή και η μουσική σύνθεση ανήκουν στον γνωστό συνθέτη Γιώργο Ανδρέου. Αφηγητής ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας.
Στο δεύτερο μέρος, θα ακουστούν οι ωραιότερες στιχουργικές του συνθέσεις που μελοποίησαν οι σπουδαιότεροι Έλληνες συνθέτες. Οι λέξεις του ποιητή, όπως τις τραγουδάμε χρόνια τώρα, από τις πιο εκφραστικές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σκηνοθέτης του αφιερώματος ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 έως 55 €
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ τα βιβλία του Μάνου Ελευθερίου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Τελευταίο του ποιητικό έργο Τα ομοιοκατάληκτα, μια προσωπική επιλογή του Μάνου Ελευθερίου από παλαιότερα και νέα, ανέκδοτα γραπτά του συνθεμένα με την τεχνική της παραδοσιακής ρίμας, που δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την άρρηκτη ενότητα ποίησης και στιχουργικής που χαρακτηρίζει το έργο και την πορεία του.

Μόλις κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στον ίδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται ανέκδοτοι στίχοι του, σπάνιες φωτογραφίες του, σπαράγματα του έργου του.

Τον Μάρτιο του 2019 θα κυκλοφορήσει το νέο του μυθιστόρημα, το οποίο είχε προλάβει να ολοκληρώσει πριν τον θάνατό του. Τίτλος: Άνδρες εξ αίματος.