×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΣΕΝ» ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΑΡΛΑΣΗ
30/03/2022
«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΣΕΝ» ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΑΡΛΑΣΗ
Ένα βιβλίο για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Γενέθλια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
  
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
 
Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς στις 2 Απριλίου γεννήθηκε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς όλων των εποχών.
 
Με αυτή την αφορμή σας προτρέπουμε να διαβάσετε στην τάξη με τους μαθητές σας Το παιδί και το άγαλμα του Άντερσεν, το νέο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, με τις ονειρικές εικόνες του Βασίλη Κουτσογιάννη, το οποίο αφηγείται μια ιστορία για ένα διαφορετικό παιδί που γοητευόταν από τα παραμύθια και για ένα διαφορετικό άγαλμα, του μεγάλου Δανού παραμυθά, που έστεκε μισοβυθισμένο στα νερά του λιμανιού του Όντενσε.

Το παιδί και το άγαλμα του Άντερσεν
Αγγελική Δαρλάση
Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

Σελίδες: 52 / Τιμή: 15,50 €
Υπήρχε πράγματι ένα άγαλμα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μισοβυθισμένο στα νερά ενός λιμανιού; Υπήρχε άραγε κι ένα παιδί που γοητευόταν από τα παραμύθια κι απογοητευόταν από τη ζωή; Και τι συνέβη εκείνο το βράδυ των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά; Οι παραμυθάδες όλου του κόσμου, λέει, μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτή την απίστευτη ιστορία. Όπως φυσικά μπορεί να την επιβεβαιώσει κι εκείνο το παιδί που είδε με τα ίδια του τα μάτια όλα εκείνα τα θαυμαστά που συνέβησαν. Πολλοί, βέβαια, θα συνεχίσουν να μην την πιστεύουν…
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το μισοβυθισμένο άγαλμα του Άντερσεν βρισκόταν στο λιμάνι του Όντενσε της Δανίας, γενέτειρας πόλης του παραμυθά. Βυθίστηκε εκεί έπειτα από ένα χάπενινγκ που διοργάνωσε ο γλύπτης του, κι ακτιβιστής, Γενς Κάλσιοτ τον Οκτώβριο του 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ανολοκλήρωτο, εξαιτίας της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, σύμπλεγμα «The storytellers’ fountain», στο οποίο το συγκεκριμένο άγαλμα προοριζόταν να είναι μέρος. O γλύπτης είχε δηλώσει ότι σκόπευε να το ανασύρει και πάλι από το νερό την ημέρα των γενεθλίων του Άντερσεν. Και ότι θα μπορούσε η βύθιση και η ανάδυση του αγάλματος να συμβαίνουν κάθε χρόνο εκείνη την ημέρα, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο τελετουργικό έθιμο της πόλης.